Skip to main content

kemas menjadi kenangan.

oho.
perhatian!
aku KEMAS bilik.
yay.
credits to adik2 aku yg wat aku bgg.

da la aku neh jenis yg kalo bgg.
sume bnde aku wat.

KEMAS bilik.
KEMAS dapor.
LIPAT kain yg berbakul2 uh.
SAPU rumah.
MASAK nasik.

ohow.
bnyk gak kot.
kalo mak aku bace neh.
mest die wat aku BENGANG je tiap2 hari.

sbb kalo aku BGG, umah jadi bersih.
hahaha.

tp, yg aku nk cter ialah.
tyme aku tga kemas bilik.
aku kemas rak buku.
pergh! bnyk gile useless stuff.
n aku da berjaya hapuskn mereka. hahaha.
i've put them all in a box. YAY.
da x serabut da bilik i.

salo je melalot.
tyme tga kemas.
aku bace buku2 lame.(sbb uh lame gile aku kemas bilik)
n ade satu buku neh.
aku tulis.

"aku x ley imagine cmne aku nk idop kalo die x wujud."

oho. am i really writing dat long tyme b4.
cam x caye je.
adekah dulu aku srg yg jwg?
haha. childish sgguh aku.
kelaka jep.

pasuh aku bkak kad2 lame.
n aku terjumpe satu surat.
emm.
n it's mine.
LOL. surat cinta.
tp bile mase aku kapel.
siyes aku x ingt.
haha.

aku bukak kad yg aku dapat.
kad raya. kad birthday. gud luck card. congrats card.
mcm2 la.
sgt bes bile ingt cter lame.
cam hepi gile.

kenangan o kenangan.
sgt best! :)

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…