Skip to main content

kemas menjadi kenangan.

oho.
perhatian!
aku KEMAS bilik.
yay.
credits to adik2 aku yg wat aku bgg.

da la aku neh jenis yg kalo bgg.
sume bnde aku wat.

KEMAS bilik.
KEMAS dapor.
LIPAT kain yg berbakul2 uh.
SAPU rumah.
MASAK nasik.

ohow.
bnyk gak kot.
kalo mak aku bace neh.
mest die wat aku BENGANG je tiap2 hari.

sbb kalo aku BGG, umah jadi bersih.
hahaha.

tp, yg aku nk cter ialah.
tyme aku tga kemas bilik.
aku kemas rak buku.
pergh! bnyk gile useless stuff.
n aku da berjaya hapuskn mereka. hahaha.
i've put them all in a box. YAY.
da x serabut da bilik i.

salo je melalot.
tyme tga kemas.
aku bace buku2 lame.(sbb uh lame gile aku kemas bilik)
n ade satu buku neh.
aku tulis.

"aku x ley imagine cmne aku nk idop kalo die x wujud."

oho. am i really writing dat long tyme b4.
cam x caye je.
adekah dulu aku srg yg jwg?
haha. childish sgguh aku.
kelaka jep.

pasuh aku bkak kad2 lame.
n aku terjumpe satu surat.
emm.
n it's mine.
LOL. surat cinta.
tp bile mase aku kapel.
siyes aku x ingt.
haha.

aku bukak kad yg aku dapat.
kad raya. kad birthday. gud luck card. congrats card.
mcm2 la.
sgt bes bile ingt cter lame.
cam hepi gile.

kenangan o kenangan.
sgt best! :)

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa