Skip to main content

tambahan lg. ;]

da suda NILAI.
oho. xpecaye gile.
dalam aku xreti lg uh + kekok gile.
ley gak aku pass.
tp afta wat bukit, parking n tga penjuru uh..
aku nek g kat penilai uh. die ckp.
'awak neh lambat la'
shit btol.
mmg la lmbat. aku mne bese nk g stret tuh.
da la jln kecik gile. XRETI. XRETI.
then terpkse la aku tggu kat situ jap...
smpi je kat bukit..
aku cam terambik lrg kiri yg ade dua bujik lorry kat depan uh.
mmg lambat gile ahh.
kawan aku yg sme dgn aku da smpi bukit da.
aku still merangkak kat belakang.
las2 fed up + kaki pon da penat tkn lepas clutch.
aku free je gear.
then siap men2 lg dlm keta.
haha. bengong tol.
afta lorries uh da gerak bnyk.
baru aku gerak balik.
OK.
smpi turn aku.
dgn yakin nye aku tkn lps clutch n tkn minyk...
smpi je ats garis kunen. aku brek.
then akat handbrek. waaaa. chantek! ;]
then kena mtikan enjin. aku da gelabah.
siot gile.. aku tataw nape aku gelabah. bengong.
bile nk stat balik. tkn mnyk pe sume. clutch lepas slow2...
skali..
die ngundur.
terpacul la perkataan SHIT dr mulutku.
skali enjn mati.
aku jdik lg gelabah.
aku lepas brek. keta x ngundur.
adei nape keta neh. siot btol.
las2 branikan diri lps clutch. okeh set die ngundur.
BRAVO!

then dgn azam baru, aku wat lg.
kali kedua aku pass.
TANPA matikan enjin. ho ho ho.

parking n 3 penjuru okeyh je.
JALAN RAYA pon die xbnyk komen.
oke la. ;]

*hah! aku jumpe budak neh. muka die cam asiff.
siyes.. gile aaa.
aku tnye asiff die ckp bkn die.
mmg la bkn die.
pekejadah nye nk amek lesen kat kelate neh.
adeii.

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…