Skip to main content

kesah terharu.

hepi gile dapat medic.
mmber aku, zatie. terharu kot aku dapat medic.
die kate berbaloi nalem. haha.
thanx. i do LOVE u. ;]
then, my tok cik n mak tok.
bile my dad kate,
'ayah, Lisa dapat perubatan. jd doctor.'
ayh aku ckp, sore die tros beruba.
teharu lg.
siyesli, happy gile dapat wat org heppi dgn aku.
thanx ALLAH.
for giving me chance to further my studies in dis field.
aku terharu gile bile dpat medic.
aku peluk maka aku,
g dalm bilik ayah aku, n tell him
"ayah, kakak dapat medic!"
then die ckp, xsia2 ayah bgn solat hajat smlm.
bnyk kali gak la.
siyes aku lak terhari.
mata da berair da. tp, tahan.
segan la. ahaha.

thanx mk. thanx ayh.
even x dapat g overseas pon.
asl aku dapat kos medic neh pon da ok, kn?

my bro, abe long. dulah. n my sis, dila.
kakak bg tgggjwb g oversea neh kat adik2 lak.
kakak x mmpu nk g oversea. haha.

realitikan impian mk n ayh k.
drg nk sgt tgok ank drg dapat g oversea. hehe.

btw, rabu or kames neh, myb parents aku nk wat kenduri kesyukuran skit.

hah, satu lg.
can anybody tell me,

students of fakulti perubatan for next sem happen to be study at which UiTM?

PUNCAK ALAM

or

SHAH ALAM

or others UiTM?

can't wait for 5 pm. lmbt syial. urgh!

*seriously, penantian ituh satu penyiksaan.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak