Skip to main content

MPPB WEEK


okei. dis is NIKON d4o yg aku pinjam n bwk kehulu hilir. ;P credits to pika. n atie, da owner of these really COOL DSLR. ;]


neh mase tga tolong abg hafiz[senior] wat matrix card kat banquet. tepi aku uh, abg azri. dye assistant abg hafiz. hehe.


neh la cara AJKO2 gempur bilik. harap maklum. ;P


neh tyme riadah ptg. oho. AJKO men amek gamba. sume senget2 kata kn.


;] bkn menyembah okay.


LOMPAT!



LOMPAT LAGI!


makan cake. smbil2, smbut besday aku. THANX!


TAMBUN TYME



OTW g TAMBUN!!!!



here we are. tambun!!


da mandi! hehe. ;]


NI LA DETIK AKU LEMAS SEKEJAP

tgok aku jatuh dr pelampong.


see, aku da hilang. tenggelam suda.


tada! berjaya menyelamatkan diri sndri. kuyup kot. urgh!


muke slambe lg... x lame pas uh....


aku dgn hana yg tunduk gila2... geli perot aku nek mende alah neh.


mende neh rilek je aku men. haha. brani dowh aku. ;P


neh gamba sume yg pegi. best gilak. ade abg sam di situ. ;]


*siyes lmbt post. but, better late from never ryte? siyes best.

Comments

syafeeq said…
mane 1 abg sam?
N E E q L I S A said…
aiman; YM: neeqlisa91. sile la add. ;]

feeq; abg sam yg pakai naju puteh ade belang2 uh. aaaa. oh abg sam! hahaha
syafiqahlaniza said…
haha!
minggu yang enjoy.
walaupun sebenarnya kita ad keje kne wat.
nak betulkan sket.
NIKON D60 la.
bukan NOKIA.
haish.
N E E q L I S A said…
jom join ag next yer.
haah la. nikon. ngek nye aku..
nokia lakss.
malu. malu.
syafiqahlaniza said…
ley aja..
bila agakagak dah ley apply,
inform r aku.
buzz my phone.
aku nak kena cek jadual aku gak cane.
ad password kan benda tuh.
the secret password.
hehe..
aku ingat lagi kott.
peristiwa yang menyedihkan pown aku ingat lagi.
(aku ngan fad xnak balik KL kott time tu. macam nak terjun balik je dari train)
N E E q L I S A said…
orait. nnt aku inform.
xdak hal la.
password?
yg _ _ E _ _ uh kn???
eh, pristiwa sdey mne plak neh wei?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…