Skip to main content

INVI la konon.

hey, sape yg salo invi uh.
meh ckp kat aku.
bia aku delete tros ko from my YM.
xdak guna gak kn,
ko jdi kawan aku.
BOLEY BLA okei.

fuck off la dude.
sorri la kalo terasa kn.
siyes aku benci!

aku tnye baek2, xda jwpn.
ade mslh, ckp la.
pe mslh ko ha.
plis la.

ye, im being childish.
so wat?

Comments

faizu said…
betol2!!sokong!!get off those yg slalu invi ja!!wtpe nak ym lau invi..sucks..
N E E q L I S A said…
fezal mohd. sape anda. ye, sgt mrh ni. urgh!

faizu; geram kan? bnci owhh org cni. cam la kite nk kacau die sgt. perasan btol. sux gilak!
SYAHRUL said…
Errr... maybe "that person" offline,, tp korang je yg menganggap "that person" invi.. Pastu marah2.. Haha~

solutions to those who always appear INVI!:
1)DELETE!!
2)Sememangnya "that person" TERlalu cantik/kacak untuk ber "YM"..
3)Semuanya xde kene mengena ngn aku..
4)right click and click "Remove from list"
5)Done!!
N E E q L I S A said…
offline?
dulu2 ade je. skang je x penah nmpk die on.
xke pelik uh?

tbe2 je td. aku offline je.
tbe2 msok msg ke hp.
ckp 'TAHNIAH'.
ape ke hal.
tyme aku online, xda lak nk ckp.
bile aku on balik.. tgok stil x online.

n i do cek same ade org uh online ke, offline ke, or online but wat invi.
gile desperate kn aku?
tp, xpe.
kali neh je aku cek.
tgok2. online.
WAT THE FUCK?????????
okeh2.
aku delete kau. bodoh!
go to hell.
ade mulut ckp. len kali kalo xnak ckp,
g buang tong smph je mulut uh.
sie2 je.

kn aku da taip dgn pnjg lbar nye.

aku nk block die tros la.
so, dis is goodbye.
goodbye. bego!
SYAHRUL said…
Weh,, rilek2!! Cool la...
(ntah2 aku yg didelete dan dibannyer ==" memandangkan aku tedak membuka YM lagi pada hari ini)

Alah,, psl "tahniah" tu,, msti dia mls online ym, mne la tau,, dia bace blog ko ni, then tros msg.. pas2 ko tros2 cas invi.. hmm..
Anyway,, pot pet pn xde pape dah sbb ko da delete.. Hik3.. Sian orang tu kan.. I pity for him..

(mintak2 bkn aku) =(
N E E q L I S A said…
bkn ko.
kalo ko aku xkesa mane pon.
haha.
rilek laa..
other person la.

*mls da nk pnjg2.
syafeeq said…
sabar lisa..
kalo dia xnk ym ngan ko..ramai lg nak..
saba je la..
btw,block baru delete..
lebih efektif :D
N E E q L I S A said…
oho. yea saba.
die gantung aku x bertali kot.
dulu punye la.
skang xckp pape pon. bodo.
siyes aku rse cam org bodo.
urgh!

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…