Skip to main content

cuti pon xsuka ke?

salam.

sekadar hiasan. chill yaw!

sempena hari khamis yang harmonis ni.
rasa cam best.
sebab malaysia menang bola semalam.
pandang pekerja indon pon sengih sengih.
annoying gila kan aku?

ala kakak, aku bangga sekali sekala jer.
malaysia kalahkan indon.
sekali sekala jerr.
indon kan selalu menangg. hevat gila baby owh indon ni.
kan? HAHAH.
(wadahek? :P)

motifnya nak cerita, tadi aku bertapa kat PTAR, library UiTM la.
sejuk gila owhhmaigod. 
pakai banyak lapis pon sejuk lagi.
sebab xtahan aku pi la surau.
aku ingat xdop orang, sebab xda kasut or selipar pon.
xtengok la pulak atas rak.
so aku bajet boleh lah berharmonis baca notes kat surau ni an..

sekaliiiii!
akak akak indon mari sedap landing ramai ramai situu.
mule mule slow je borak.
xlama lepas tuh, oihhh bising ya amat!
aku wat bodow jer la.
baca ape yang patot jugak. sebelum aku ter tidow. HEHE.

sambil baca sambil dengar ape dorang cakap.
sekali terdengar dorang cerita pasal bola.
aku tiba tiba interested. 
nak gak tahu dorang nak cakap ape an..

nak tahu ape dorang borakkan?

dorang cam mempersoalkan esok, jumaat cuti.
sempena MALAYSIA MENANG kan.
dorang cakap, kecoh la malaysia..
menang bola pon nak bagi cutii... bla bla bla.
lagi dorang cakap, kalao INDONESIA menang...
mesti cam biasa jer, xde nak cuti ke ape...
bajet cam dorang dah biasa menang laaa... 

dalam hati aku,
wadafood kau indon?? 
cuti pon tarak suka ka? xberapa pandai la engko.! kesiaaan betolll.

xlama lepas tuhh,
aku pon tido 15 minit...
sebelom bangun solat zohor. 
tidow sekejap before zohor sunat kan?

k lah, tuh je untuk hari ini. bye bye. 

Comments

FH said…
hoho suma orang bercerita tntg bola. tahniah la m'sia~ ;)
Anisa Hang Tuah said…
nis tak terasa cuti pun,sebab mmg bercuti skrg hee
@eYi@ said…
hahahahahaha.. indon2...
lagi x mau syukur...
murasaki_hana said…
aiyo!!ngoks punyer indon...
ika puk puk said…
adoyaiiii ....
cuti la yg best.hi3
bila org bg cuti, xnk cuti...
bila org xbg cuti, nk cuti plak..hu3
n i k l i s a said…
@FH

yep. semua teruja malaysia menang.
n i k l i s a said…
@Anisa Hang Tuah

aah kan.. tengah cuti sem skrang ni...
aku pon xrasa, sebab tgh study week. -.-
n i k l i s a said…
@@eYi@

bajet hevat dorang tuhh
n i k l i s a said…
@ika puk puk

xreti bersyukur ke ape? -.-
ika puk puk said…
ntah la lisa..hu3
mcm2 la org zmn skrg..

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)