Skip to main content

cuti pon xsuka ke?

salam.

sekadar hiasan. chill yaw!

sempena hari khamis yang harmonis ni.
rasa cam best.
sebab malaysia menang bola semalam.
pandang pekerja indon pon sengih sengih.
annoying gila kan aku?

ala kakak, aku bangga sekali sekala jer.
malaysia kalahkan indon.
sekali sekala jerr.
indon kan selalu menangg. hevat gila baby owh indon ni.
kan? HAHAH.
(wadahek? :P)

motifnya nak cerita, tadi aku bertapa kat PTAR, library UiTM la.
sejuk gila owhhmaigod. 
pakai banyak lapis pon sejuk lagi.
sebab xtahan aku pi la surau.
aku ingat xdop orang, sebab xda kasut or selipar pon.
xtengok la pulak atas rak.
so aku bajet boleh lah berharmonis baca notes kat surau ni an..

sekaliiiii!
akak akak indon mari sedap landing ramai ramai situu.
mule mule slow je borak.
xlama lepas tuh, oihhh bising ya amat!
aku wat bodow jer la.
baca ape yang patot jugak. sebelum aku ter tidow. HEHE.

sambil baca sambil dengar ape dorang cakap.
sekali terdengar dorang cerita pasal bola.
aku tiba tiba interested. 
nak gak tahu dorang nak cakap ape an..

nak tahu ape dorang borakkan?

dorang cam mempersoalkan esok, jumaat cuti.
sempena MALAYSIA MENANG kan.
dorang cakap, kecoh la malaysia..
menang bola pon nak bagi cutii... bla bla bla.
lagi dorang cakap, kalao INDONESIA menang...
mesti cam biasa jer, xde nak cuti ke ape...
bajet cam dorang dah biasa menang laaa... 

dalam hati aku,
wadafood kau indon?? 
cuti pon tarak suka ka? xberapa pandai la engko.! kesiaaan betolll.

xlama lepas tuhh,
aku pon tido 15 minit...
sebelom bangun solat zohor. 
tidow sekejap before zohor sunat kan?

k lah, tuh je untuk hari ini. bye bye. 

Comments

FH said…
hoho suma orang bercerita tntg bola. tahniah la m'sia~ ;)
Anisa said…
nis tak terasa cuti pun,sebab mmg bercuti skrg hee
@eYi@ said…
hahahahahaha.. indon2...
lagi x mau syukur...
murasaki_hana said…
aiyo!!ngoks punyer indon...
adoyaiiii ....
cuti la yg best.hi3
bila org bg cuti, xnk cuti...
bila org xbg cuti, nk cuti plak..hu3
Nik Lisa said…
@FH

yep. semua teruja malaysia menang.
Nik Lisa said…
@Anisa Hang Tuah

aah kan.. tengah cuti sem skrang ni...
aku pon xrasa, sebab tgh study week. -.-
Nik Lisa said…
@@eYi@

bajet hevat dorang tuhh
Nik Lisa said…
@ika puk puk

xreti bersyukur ke ape? -.-
ntah la lisa..hu3
mcm2 la org zmn skrg..

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa