Skip to main content

cuti pon xsuka ke?

salam.

sekadar hiasan. chill yaw!

sempena hari khamis yang harmonis ni.
rasa cam best.
sebab malaysia menang bola semalam.
pandang pekerja indon pon sengih sengih.
annoying gila kan aku?

ala kakak, aku bangga sekali sekala jer.
malaysia kalahkan indon.
sekali sekala jerr.
indon kan selalu menangg. hevat gila baby owh indon ni.
kan? HAHAH.
(wadahek? :P)

motifnya nak cerita, tadi aku bertapa kat PTAR, library UiTM la.
sejuk gila owhhmaigod. 
pakai banyak lapis pon sejuk lagi.
sebab xtahan aku pi la surau.
aku ingat xdop orang, sebab xda kasut or selipar pon.
xtengok la pulak atas rak.
so aku bajet boleh lah berharmonis baca notes kat surau ni an..

sekaliiiii!
akak akak indon mari sedap landing ramai ramai situu.
mule mule slow je borak.
xlama lepas tuh, oihhh bising ya amat!
aku wat bodow jer la.
baca ape yang patot jugak. sebelum aku ter tidow. HEHE.

sambil baca sambil dengar ape dorang cakap.
sekali terdengar dorang cerita pasal bola.
aku tiba tiba interested. 
nak gak tahu dorang nak cakap ape an..

nak tahu ape dorang borakkan?

dorang cam mempersoalkan esok, jumaat cuti.
sempena MALAYSIA MENANG kan.
dorang cakap, kecoh la malaysia..
menang bola pon nak bagi cutii... bla bla bla.
lagi dorang cakap, kalao INDONESIA menang...
mesti cam biasa jer, xde nak cuti ke ape...
bajet cam dorang dah biasa menang laaa... 

dalam hati aku,
wadafood kau indon?? 
cuti pon tarak suka ka? xberapa pandai la engko.! kesiaaan betolll.

xlama lepas tuhh,
aku pon tido 15 minit...
sebelom bangun solat zohor. 
tidow sekejap before zohor sunat kan?

k lah, tuh je untuk hari ini. bye bye. 

Comments

FH said…
hoho suma orang bercerita tntg bola. tahniah la m'sia~ ;)
Anisa Hang Tuah said…
nis tak terasa cuti pun,sebab mmg bercuti skrg hee
@eYi@ said…
hahahahahaha.. indon2...
lagi x mau syukur...
murasaki_hana said…
aiyo!!ngoks punyer indon...
ika puk puk said…
adoyaiiii ....
cuti la yg best.hi3
bila org bg cuti, xnk cuti...
bila org xbg cuti, nk cuti plak..hu3
n i k l i s a said…
@FH

yep. semua teruja malaysia menang.
n i k l i s a said…
@Anisa Hang Tuah

aah kan.. tengah cuti sem skrang ni...
aku pon xrasa, sebab tgh study week. -.-
n i k l i s a said…
@@eYi@

bajet hevat dorang tuhh
n i k l i s a said…
@ika puk puk

xreti bersyukur ke ape? -.-
ika puk puk said…
ntah la lisa..hu3
mcm2 la org zmn skrg..

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…