Skip to main content

tataw jd taw. hum

emm.act. aku tataw nk tulis pe...
siyes tataw.
tp da alg2 aku bukak create post neh.
bek aku tulis gak.
emmm.

em sbb aku sgt la tataw nk wat pe kat UMAH neh.
kat fb je aku men ROCK LEGEND. VAMPIRE WARS. GLAMOUR AGE. RESTAURANT CITY..

kat mespes lak aku men PET SOCIETY.

kat fs, aku adopt baby name die DEAN.

siyes aku tataw nk wat pe.
ngaaaaaa....

LESEN L. kuar la cpt.
aku xsbr nk gi bwk keta lg neh.

nk jumpe abg ensem. cegu aku haha
*xgitu zati? wink2.

ari uh aku TRY tiga penjuru da ok.
msok tiang kedua kona kanan.brek!
then tkn clutch. msok gear R.
then putar streng ke kiri smpi habis(berat gile)
lepas clutch. smpi papan besi(papan tp besi?? ades).. brek. then putar stereng ke kanan TIGA kali. then lepas clutch.. yeah! pass! pass!

yg nek BUKIT, keta aku asek mampos je!
huhuhuhuhuuuuuuuuuuuuu....
kerana GELABAH aku salo terlupe nk tekan clutch dulu sblom BREK.
xnk FAIL nnt test JPJ.
tamauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

so, aku berJANJI akn do da best!
yeah!!!!!!! :)

wahh.. dr tataw nk tulis pe. aku berjaya menaip.. errr..
agak bnyk la jgk! hahahahah. :) :) ;) ;)

Comments

syafeeq said…
nanti aku join rock legend..aku still x paham sbnrnya..
Hohoho! slamat b'juang ntk dpt lesen P!!! ak da slamat da....(itupon gagal skali n ulang skali lg, bru dpt...) clutch keta wktu hari ujian laen dowh ngn mse practicem sakit ati je,...sbb tu la gagal 1st.... =p
n'way, Gud Luck!!
slamat b'juang ntk dpt lesen P!!!!
ku da slamat~~ tinggal stahun je lg nk tuka lsen bese....(^^)
tingat wktu mula2, gagal kt bukit....nsib baik 2nd time lulus~
N E E q L I S A said…
to feeq; yup2. men la. aku da bsn men. asek2 aku nye musician org amek.. suke suki je. urghhh!

to 21; yaaaaaa. aku mau lesen P.. mau! mau!
feez said…
ah kacang je.gua 3 pnjuru seblh tangan je. wakaka.
N E E q L I S A said…
3penjuru aku pon passs....
nek bukit uh prob skit............. urgh!

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....