Skip to main content

aku, die dan mr. TUT *dis life is surely hard

erm.
i donno y actually.
y? y? n Y?
i keep searching for da answer.
but i end up with no answer. again.

knape aku sudah sgt nk lupe DIE.
everytyme i log in ym.
da first things yg aku akn tgok is name die.
bkn aku search. but when i scroll down untuk tgok sape yg online.
name die msti. psti. surely. akn catch up my attention.
pdhal name die pendek sgt.
setoit je. pendek sgt.

sakit nye ati.
bile aku ingt die.
sbb die aku da xleh nk accept mne2 laki.
mmg dr luar org tgok aku cam heppy. bhgia je dgn si TUT.
but, dlm hati aku neh drg tahu ke?
dorang tataw n aku pon xnk bgtawu.
bia la. aku smpn je rse aku neh.
cume blog neh je yg bley dgr pe rse aku yg sbenanye.
n sape2 yg sudi bace.

sungguh. bile owg tnye xnak kapel ke?
bkn aku xnk.
mslhnye di sini.
i still cant forget die.
so mcm mane aku nk kapel.

bkn xda yg sudi.
ade. n im sorry to say.
kpd si TUT, aku tataw sama ade aku btol2 syg or aku jus anggap kamu as *i cant think of da ryte word to describe what im thinking*.
tp aku stil xleh nk lupe kan die.

ade org tye, perfect sgt ke DIE tuh, lisa?
aku tataw nk ckp pe.
tp yg pasti. die bkn ordinary pnye org.
aku kagum dgn da way die talks to me ( die xjwg okeh?), die pnye intelligence. everytg la.

kdg2 die msj aku.
aku bwat xlayan jep.
bls skdr ape yg die tnye.
ya. aku ego. ego sgt.
ade org tnye, da ko ske lg kat die,
bls la elok2. pnjg2 skit.
ckp sng la. kalo aku lyn die. mksud nye, aku bkl mengguris hati gurls lain.
die sudah ber punya okay.

mse aku dgn die putus sahabat.
aku sdey sgt. serius ly sdey.
xpenah lg aku rse sdey yg mcm tuh.
tp nk bwat mcm mne.
aku ego n die pon ego.
las2 kite putus kwn.

buat mr. TUT (in case u r reading dis).
i'll try my bes to syg kamu.
i want u to be mine.
i want to spend my life with u.
believe me.
i want to be with u.
tlg la sye. untuk lupekan die.
tlg buang die n jdkn kamu yg brda di hati saye.
help me, will u?

puas nye hati aku dpt tulis bnde neh.
selama 2taon aku pndam. las2, aku luah kn jgk.
kat sini. PUASSSSS sgt.

Comments

bloopieLOVES said…
ey cik,
i know how it feels.
u'll find it better if u forget him,though its hard.
N E E q L I S A said…
yap. but its really hard. da bpe taon da. tp xleh la. eventhough, i have mr TUT by myside. help. help!
bloopieLOVES said…
u will recover by urself,no one able to help u.maybe u will find someone more special than him.like me~
N E E q L I S A said…
ye la kot. die on ym smlm. sye terlupe psl link blog uh. skali die g bace. so i da slow talk dgn die. em
Anonymous said…
walaweyhhh...i'm sure had missed a LOT of episode in ur life weyhh...haha

kapel xgtaw aku...dat's a criminal. a bad one.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…