Skip to main content

tagged by zati again*die je kwn aku. hahahaks.

Tajuk Hangat:PERIHAL 7jawapan
anda mestilah JUJUR,AMANAH,IKHLAS,SOPAN-SANTUN DAN BERPEGANG PADA PRINSIP... HEHEHEHE

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.
2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.
3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.
4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.
5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.
6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.
7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.WAJIB!!
mereka musti diberitahu akan perihal ini hehehe(soalan membunuh kan? Demmet!)

Soalan 1 : 7 Ciri-ciri lelaki idaman anda.
1. dye syg sye
2. sye syg dye
3. baek
4. understanding
5. good listener
6. someone yg sye bley rely on if anything happen
7. romantic bertempat. :) hehe.

Soalan 2 : Lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.
1. muhammad rahmat
2. ibrahim idham. *tyme mude2 dulu*
3. muhammad asiff bin sabri.
4. kwn abg tuan. nek bs same2 dulu *bdk maahad*
5. hairul hazwan
6. -
7. -
*sowie , cant fill up da 7 anwers sbb sy pyh nk minat owg. yg num 5 uh sye xsure la sye mnt die ke x. hehe

Soalan 3 : 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.
1.malu
2.sgn
3.hepi
4.srba x kena
5.gelabah semacam
6.tataw nk kate ape
7.bhgia pon ade. :)

Soalan 4 : 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.
1. egypt
2. my hometown
3. his hometown
4. my mrsm
5. his mrsm
6. an island
7. a mountain.

Soalan 5 : 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.
1. buku ksygn sye
2. siput.
3. bju mlayu. hehe..buatan sndri *nnt kalo da mnuntut
4. my cooking
5. a shirt
6. keychain
7. my artwork. *pic of us

Soalan 6 : 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.
1. sampai syurga
2. sempurna
3. hanya kau yang mampu
4. with u-chris brown
5. im yours.
6. lucky
7. ayat2 chenta. chewaaaa.

Soalan 7 : 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.
1.ika *follower aku yg aku syg*
2.kwn2 lame aku
3.dak2 mrsm kt
4.dak2 6m
5.dak2 h1t11
6.dak2 h1t5
7.dak2 1991

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…