Skip to main content

gigi aku.

so. da title is gigi.
da sah2 la aku nk cter sal gigi aku.
haha.

act kn.
da berabad lame nye aku berazam nk kenal2 dgn doc uh.
sbb kalo papehal yg de kaitan dgn gg,
knfem word neh akn mniti bbr mak n ayh aku.
"PEGI KLINIK DR GOH!, wahai anakku"
hohoh. hbt sgt ker doc uh?
terer sgt ke?.

so, smlm aku excited sgt!
sbb aku gi wat lawatan kat klinik dr goh.
lawatan la kunun. wek2.
pdhal gg da berlobang. kene tampl! ish.
terox.terox. haha.

slps lama gak la menunggu,
sbb ramai owh org dtg. cina, melayu sume ade.
india je xnmpk. hahaha.
aku disuruh msok.
doc uh tnye, "nk simen?"
aku angguk je.
tbe2 jd pemalu. hahahahaha.
"ok, bukak.' *mulut okei.
aku bukak la. tanpa aku ckp gg mane yg kene simen,
die tros buat gg ituh.
wahh. sgt terer woo ini doc.
so, mse tuh aku da ter impress da dgn die. kgum2. hehe
slps die ngerjakan gg aku uh.
die ckp, 'lubang kat gigi bnyk besar maa..'
nk je aku jwb, 'mmg la besar doc, tgok brape lame sye simpn x nk jumoe doc gg. hahahak'
tp aku diam kn je. nnt ckp aku kunag aja laks.
so. ps uh die simen...
so hbis la cter aku g klinik gg. :)

ntah pape kn?
tp xpe. blog aku. haha

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…