Pages

Monday, November 29, 2010

Day 1 — Your favorite song


i prefer to be masked.

cakap pasal lagu.
seriously aku xda la minat specific lagu ape.
aku biasanya minat then kejap je dah lupa.
time tengah minat, rasa macam everyday nak dengar.
then mula lah rasa bosan.
unless kalau lagu tuh meaningful to me.

sebab apa meaningful?
  • maybe sebab lagu tuh ingatkan aku kat mak dan ayah.
  • maybe sebab lagu tuh lagu aku dengan someone special.
  • maybe sebab lagu tuh wat aku ingat kenangan aku dengan kawan aku. 

so. my favourite song is lagu sempurna by andra and the blackbone.

sebab aku suka lagu ni dan diangkat jadi lagu favorite is because :
  • lirik dia in BM ( ada sikit indon la kot ) buat aku rasa lagi dekat di hati dan senang nak faham.
  • lagu tuh pon slow je. bukan jazz la tapi. jazz aku tidow je. dia RNB kot. best sangat.
  • lirik sangat sangat meaningful. wat aku sebak je bile dengar.

ni dia. layan k. hayati lirik dia
jgn kau tgglkan drikuxkn mmpu mghdpi semua
hnya bersama mu ku akn bisa
kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu 
sempurna......
sempurnaa 
aku ada post sal lagu ni kat sini.
ada la kan jiwang jiwang zaman muda di situ. hehe.
tapi lupakan kisah lama.
sebab orang yang aku maksudkan dalam itu tidak lagi sempurna bagi diriku.

sekarang aku nak dedicate kan lagu ni kat mak dan ayah.
kamu berdua amat sempurna di mata ku wahai mak dan ayah. :)
dan kamu yang special buat diriku. :)

and yeah, this post is regarding THIS POST. check it out.

10 comments:

Cikbelog said...

hoyeh! saya juga suka lagu ni..sarat ngan memori yang bemakna ;)

cik bunbun said...

selamat bertag lah ye! hahaha

izrin_anis said...

x mengingatkan aku ke lgu niyh? sempurnaa jugak niyh...*sgt* hahahahahaa~

hans said...

lagu nih dah lama kan?
tapi memang best
slow2 tapi music dia nice

P/S : Nak Ambil Aku Kau Lupa! Bila Tiba Bab Duit Cepat Pula Kau Ingat! Hahahaha!

n i k l i s a said...

cik belog

ehem2, memori ape tuh cikbelog? hehe

n i k l i s a said...

cik bunbun.

terima kasih ye. :)

n i k l i s a said...

izrin,

hak hak. ye eh ko sempurna.
kasi ko larh jugak.
kesian lak daku nengok. hehe

n i k l i s a said...

hans.

ho. lame dah.
i like it too.

Fakhrur Razi berkata said...

lagu masa kita darjah berapa ni?
hahaha

aku suka dgr 1 lagu smpai boring
phtu tka lagu lain =.=

n i k l i s a said...

tau xpa lagu lama. HAHA.

me too~ biasa la. idop kena varies.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...