Skip to main content

Day 1 — Your favorite song


i prefer to be masked.

cakap pasal lagu.
seriously aku xda la minat specific lagu ape.
aku biasanya minat then kejap je dah lupa.
time tengah minat, rasa macam everyday nak dengar.
then mula lah rasa bosan.
unless kalau lagu tuh meaningful to me.

sebab apa meaningful?
  • maybe sebab lagu tuh ingatkan aku kat mak dan ayah.
  • maybe sebab lagu tuh lagu aku dengan someone special.
  • maybe sebab lagu tuh wat aku ingat kenangan aku dengan kawan aku. 

so. my favourite song is lagu sempurna by andra and the blackbone.

sebab aku suka lagu ni dan diangkat jadi lagu favorite is because :
  • lirik dia in BM ( ada sikit indon la kot ) buat aku rasa lagi dekat di hati dan senang nak faham.
  • lagu tuh pon slow je. bukan jazz la tapi. jazz aku tidow je. dia RNB kot. best sangat.
  • lirik sangat sangat meaningful. wat aku sebak je bile dengar.

ni dia. layan k. hayati lirik dia
jgn kau tgglkan drikuxkn mmpu mghdpi semua
hnya bersama mu ku akn bisa
kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu 
sempurna......
sempurnaa 
aku ada post sal lagu ni kat sini.
ada la kan jiwang jiwang zaman muda di situ. hehe.
tapi lupakan kisah lama.
sebab orang yang aku maksudkan dalam itu tidak lagi sempurna bagi diriku.

sekarang aku nak dedicate kan lagu ni kat mak dan ayah.
kamu berdua amat sempurna di mata ku wahai mak dan ayah. :)
dan kamu yang special buat diriku. :)

and yeah, this post is regarding THIS POST. check it out.

Comments

Cikbelog said…
hoyeh! saya juga suka lagu ni..sarat ngan memori yang bemakna ;)
cik bunbun said…
selamat bertag lah ye! hahaha
izrin_anis said…
x mengingatkan aku ke lgu niyh? sempurnaa jugak niyh...*sgt* hahahahahaa~
hans said…
lagu nih dah lama kan?
tapi memang best
slow2 tapi music dia nice

P/S : Nak Ambil Aku Kau Lupa! Bila Tiba Bab Duit Cepat Pula Kau Ingat! Hahahaha!
n i k l i s a said…
cik belog

ehem2, memori ape tuh cikbelog? hehe
n i k l i s a said…
cik bunbun.

terima kasih ye. :)
n i k l i s a said…
izrin,

hak hak. ye eh ko sempurna.
kasi ko larh jugak.
kesian lak daku nengok. hehe
n i k l i s a said…
hans.

ho. lame dah.
i like it too.
lagu masa kita darjah berapa ni?
hahaha

aku suka dgr 1 lagu smpai boring
phtu tka lagu lain =.=
n i k l i s a said…
tau xpa lagu lama. HAHA.

me too~ biasa la. idop kena varies.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…