Skip to main content

Day 1 — Your favorite song


i prefer to be masked.

cakap pasal lagu.
seriously aku xda la minat specific lagu ape.
aku biasanya minat then kejap je dah lupa.
time tengah minat, rasa macam everyday nak dengar.
then mula lah rasa bosan.
unless kalau lagu tuh meaningful to me.

sebab apa meaningful?
  • maybe sebab lagu tuh ingatkan aku kat mak dan ayah.
  • maybe sebab lagu tuh lagu aku dengan someone special.
  • maybe sebab lagu tuh wat aku ingat kenangan aku dengan kawan aku. 

so. my favourite song is lagu sempurna by andra and the blackbone.

sebab aku suka lagu ni dan diangkat jadi lagu favorite is because :
  • lirik dia in BM ( ada sikit indon la kot ) buat aku rasa lagi dekat di hati dan senang nak faham.
  • lagu tuh pon slow je. bukan jazz la tapi. jazz aku tidow je. dia RNB kot. best sangat.
  • lirik sangat sangat meaningful. wat aku sebak je bile dengar.

ni dia. layan k. hayati lirik dia
jgn kau tgglkan drikuxkn mmpu mghdpi semua
hnya bersama mu ku akn bisa
kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu 
sempurna......
sempurnaa 
aku ada post sal lagu ni kat sini.
ada la kan jiwang jiwang zaman muda di situ. hehe.
tapi lupakan kisah lama.
sebab orang yang aku maksudkan dalam itu tidak lagi sempurna bagi diriku.

sekarang aku nak dedicate kan lagu ni kat mak dan ayah.
kamu berdua amat sempurna di mata ku wahai mak dan ayah. :)
dan kamu yang special buat diriku. :)

and yeah, this post is regarding THIS POST. check it out.

Comments

Cikbelog said…
hoyeh! saya juga suka lagu ni..sarat ngan memori yang bemakna ;)
Unknown said…
selamat bertag lah ye! hahaha
anisewater said…
x mengingatkan aku ke lgu niyh? sempurnaa jugak niyh...*sgt* hahahahahaa~
hans said…
lagu nih dah lama kan?
tapi memang best
slow2 tapi music dia nice

P/S : Nak Ambil Aku Kau Lupa! Bila Tiba Bab Duit Cepat Pula Kau Ingat! Hahahaha!
Nik Lisa said…
cik belog

ehem2, memori ape tuh cikbelog? hehe
Nik Lisa said…
cik bunbun.

terima kasih ye. :)
Nik Lisa said…
izrin,

hak hak. ye eh ko sempurna.
kasi ko larh jugak.
kesian lak daku nengok. hehe
Nik Lisa said…
hans.

ho. lame dah.
i like it too.
Raji and Yeen said…
lagu masa kita darjah berapa ni?
hahaha

aku suka dgr 1 lagu smpai boring
phtu tka lagu lain =.=
Nik Lisa said…
tau xpa lagu lama. HAHA.

me too~ biasa la. idop kena varies.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak