Skip to main content

kenapa mesti nak marah?

selepas traumatic dapat dengan beliau last week.
aku lega gila bila akhirnya hari ini aku dapat dr jamal.
makanya, aku akan lebih tenang dan tidak stress tatkala daku di dalam sesi group kecil.

(ayat skema lagi xboleh ke lisa? =.=)

namun, panas yang ku sangka sampai ke petang.
rupa rupanya xsampai petang pon.
hujan tiba jua apabila beliau tiba tiba masuk ke dalam kelas daku.

aku cuak. 
kawan kawan aku pon cuak.
nota bertebaran di atas meja.

tapi nota je pon.
sungguh aku, dan kawan suma x tangok pon.
kitorang bincang okehhh... tanpa tengok note.
sume dok brainstorm, ingat balik apa yang dibaca semalam.

beliau datang. buka pintu dengan mendadak.
mata nya mencerlang kepada notes kami.
dan beliau mula menyoalkan kenapa ada notes ape sume.

YOU SHOULD COME TO SGS PREPARED!!!

dr jamal pon kena hamun sekali.

aku dah rasa bersalah.

kemudian, beliau keluar bilik kami..
dan mengerah semua lecturers keluar... 
ta tahu la apa yang beliau bebelkan.

yang pasti, dr jamal masuk.
and suruh kitorang continue je.

dan, seterusnya.
aku dan kawan kawan ku menjalani proses SGS kami dengan biasa.

beliau ialah prof microb aku yang digeruni dan suka sangat psiko. 
takot aku. wuwuwuwu.

andropause ke prof?

Comments

madiha said…
tau xpe..
dia masuk klas aku tdi,semua snyap
tunduk je..takut siot..
Nik Lisa said…
beliau mcm msuk sume kelas je.. Huhu.. Tensi0n aje.
M-A-S said…
aku pun kene jgk.. gram je!!!!!!

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa