Skip to main content

dare enough?




ye. kawan kawan.
aku menyahut cabaran ini sebab rasa tercabar.
ditambah dengan sifat semula jadi aku yang suka kan cabaran.
eceh. *nak muntah*

walaupun aku macam xpatot la sahut cabaran ini.
sebab aku bukan nya cuti macam orang lain. 
aku tengok benda ni dekat belog kawan baik daku, zatie.
macam menarik je. 

so macam gedik la kan nak buat.
sapa nak buat jugak, jom la join.
jangan nak malu malu kucing pulak. 
aku tembak dengan sniper baru tahu. huahua.

cabarannya ialah '30 Days Blogging Challenge'


dan aku kena blogging pasal topic yang telah ditetapkan itew.
jom usha apemenda.



  • Day 1 — Your favorite song
  • Day 2 — Your favorite movie 
  • Day 3 – Your idea of the perfect first date.
  • Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
  • Day 5 – How important you think education is?
  • Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
  • Day 7 – Your dream wedding.
  • Day 8 – A song to match your mood.
  • Day 9 – A photo of the item you last purchased.
  • Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
  • Day 11 – What’s in your makeup bag?
  • Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
  • Day 13 – Your views on drugs and alcohol
  • Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
  • Day 15 – Something you don’t leave the house without.
  • Day 16 – Your view on homosexuality. 
  • Day 17 – How you hope your future will be like.
  • Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
  • Day 19 – Your reflection in the mirror
  • Day 20 – The meaning behind your blog name.
  • Day 21 – A photo of something that makes you happy.
  • Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
  • Day 23 – 15 facts about you.
  • Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
  • Day 25 – Who are you?
  • Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
  • Day 27 – What kind of person attracts you?
  • Day 28 – In this past month, what have you learned?
  • Day 29 – Something you could never get tired of doing.
  • Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days



kawan kawan, nantikan saja post xseberapa dari saya yerh.

esok start.
esok mak ayah balik from mekah.yebedabeduuu!




k bye.


Comments

Azmi said…
wow semua rahsia kena korek ni..
gudlark lah...
n i k l i s a said…
azmi.

yeah.! thanx dude
cik nUnU said…
hihi..xsabar nak tunggu sampai penghabisan..
gudluck..;)
eh aku nak juga ;O

bagusnya
ak pun tgh xde idea nk update @@

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…