Skip to main content

UNRESOLVED CASE : MISTERI MAN PART 1

pukul 4am

badan ku di goyang goyang.

'weh, bangun la weh. teman aku gi jamban. nak memerut lah'

aku keraskan badan.
aarh, man ni. potong lah. aku nak tidow.

'weh, please lah. teman aku weh. xtahaaaaaaaan dah.'

aku keraskan badan lagi.
aku xmahuuuuu man. aku nk tidow. hutang tido xjelas lagi nih. haih. pegii. pegiiii.

'weh, aku belanja ko makan fries mcD'

man, sampai hatimu.
menggoda diriku dengan makanan yang irrestitable itu.
nak fries, xnak fries. argh! aku xmampu menahan gelodak nafsu ku terhadap fries mcD.

aku pon celik mata.

'FRIES MCD man? orait. aku pon nak mandi teros. teman kan aku tau'


-----------------------------------------------------------------------------------------------


memang saja cari pasal aku n man bangun ke jamban pukul 4 pagi.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
man memerut dalam jamban

dan aku,

'shruk. shruk. shruk.'

aku menyental gigi ku.
dah dua hari x gosok.
layan tido beb dua hari. sedap je.
layan assignment beb 2 hari xtidow.
tuh yang qada tidow xhengat tuh.
ngat nak further sampai 3,4 hari.
sekali man ajak memerut pulak. potong bro, potongggg.
nasib ada fries mcD. wee-hee.

'shresh. shresh. shresh'

'eh, sapa lak basuh baju malam buta ni?'

aku pegi intai. dan aku terkejut.
tapi aku tetap macho.

'eh, man. da siap memerut ke? bila masa kau balik bilik amik baju nak basuh ni?'

'tadi. xbagitahu kau, nanti kau gedik nak ikot jugak.' man balas mendatar.

'okay man. aku sambung gosok gigi dulu. tata'

----------------------------------------------------------------------------------------

'shru. shru. shru'

aku terkejut lagi. kali ni bunyi air shower.
macam orang tengah mandi.

'eh, sape mandi tengah tengah malam ni?'

'hello, sape dalam?'

'weh, aku la man.'

'eh, man. ko mandi jugak?'

hati aku dah xsedap da. kenapa macam ni. man basuh baju. man memerut.
betol ke ape yang aku nampak ni.
ape ape hal mandi dulu. nanti baru aku cakap dekat man yang sebenar.

'okay man. mandi gak ni.'

aku cepat cepat mandi. bulu roma dah naik tegak.

seraya (ayat klasik)  aku siap, aku keluar.
dan aku terkejut lagi.
melihat man baru aje keluar jamban.

'eh, man. ko baru siap memerut ke?'

'haa. ye la.'

'habis. dengan siapa aku cakap tadi man?'

man buat muka gelabah.

'ko merepek ape ni?' balas man lalu mengheret tangan aku masuk ke bilik.

kenapa man buat muka gelabah?
aku kena korek ni.

TAMAT PART 1.


Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)