Skip to main content

UNRESOLVED CASE : MISTERI MAN PART 1

pukul 4am

badan ku di goyang goyang.

'weh, bangun la weh. teman aku gi jamban. nak memerut lah'

aku keraskan badan.
aarh, man ni. potong lah. aku nak tidow.

'weh, please lah. teman aku weh. xtahaaaaaaaan dah.'

aku keraskan badan lagi.
aku xmahuuuuu man. aku nk tidow. hutang tido xjelas lagi nih. haih. pegii. pegiiii.

'weh, aku belanja ko makan fries mcD'

man, sampai hatimu.
menggoda diriku dengan makanan yang irrestitable itu.
nak fries, xnak fries. argh! aku xmampu menahan gelodak nafsu ku terhadap fries mcD.

aku pon celik mata.

'FRIES MCD man? orait. aku pon nak mandi teros. teman kan aku tau'


-----------------------------------------------------------------------------------------------


memang saja cari pasal aku n man bangun ke jamban pukul 4 pagi.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
man memerut dalam jamban

dan aku,

'shruk. shruk. shruk.'

aku menyental gigi ku.
dah dua hari x gosok.
layan tido beb dua hari. sedap je.
layan assignment beb 2 hari xtidow.
tuh yang qada tidow xhengat tuh.
ngat nak further sampai 3,4 hari.
sekali man ajak memerut pulak. potong bro, potongggg.
nasib ada fries mcD. wee-hee.

'shresh. shresh. shresh'

'eh, sapa lak basuh baju malam buta ni?'

aku pegi intai. dan aku terkejut.
tapi aku tetap macho.

'eh, man. da siap memerut ke? bila masa kau balik bilik amik baju nak basuh ni?'

'tadi. xbagitahu kau, nanti kau gedik nak ikot jugak.' man balas mendatar.

'okay man. aku sambung gosok gigi dulu. tata'

----------------------------------------------------------------------------------------

'shru. shru. shru'

aku terkejut lagi. kali ni bunyi air shower.
macam orang tengah mandi.

'eh, sape mandi tengah tengah malam ni?'

'hello, sape dalam?'

'weh, aku la man.'

'eh, man. ko mandi jugak?'

hati aku dah xsedap da. kenapa macam ni. man basuh baju. man memerut.
betol ke ape yang aku nampak ni.
ape ape hal mandi dulu. nanti baru aku cakap dekat man yang sebenar.

'okay man. mandi gak ni.'

aku cepat cepat mandi. bulu roma dah naik tegak.

seraya (ayat klasik)  aku siap, aku keluar.
dan aku terkejut lagi.
melihat man baru aje keluar jamban.

'eh, man. ko baru siap memerut ke?'

'haa. ye la.'

'habis. dengan siapa aku cakap tadi man?'

man buat muka gelabah.

'ko merepek ape ni?' balas man lalu mengheret tangan aku masuk ke bilik.

kenapa man buat muka gelabah?
aku kena korek ni.

TAMAT PART 1.


Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…