Pages

Monday, November 15, 2010

vertical farming!

hye all.

pening kepala pulak hari ni.
lepas telan panadol dua bijik.
aku rehat rehat je dalam bilik.
hurm.

------------------------------------------------------------------------------

motif sebenar nak bercerita pasal vertical farming.
heh. menatang apa pulak ni?

okay. die macam hydroponic la.
tanam dalam bangunan.
kalau hydroponic tuh kecik je kan.
kalo dok flat pon boleh taruk bekas tuh kat beranda.
habis la semak.
mana nak menanam. mana nak jemur kain. haih.

vertical farming ni lagi advance.
dia memang sediakan satu bangunan besar bertingkat tingkat.
and tanam je tanaman dalam tuh.

dengan cara ni.
tanah boleh save da.
tanah buat tanam tanam, boleh guna untuk buat kondo ke ape.

lagi, xyah sibuk dengan serangga perosak yang bermaharajalela di dalam tanah tuh da.
safe la sikit.

n macam macam lagi la.
(pemalas nak tulis banyak banyak. hua hua huarghhh. ngantuk pulak)

disadvantage dia.

kita akan rasa xreal. sebab makan sayur xasal dari tanah. (alasan poyo je)

opinion aku lak,
okay jer.. sebab xyah nak sebok sayur lobang lobang ke ape ke da.
xyah risau nak racun ke ape... sebab bangunan xda serangga perosak.

time tengok gambar. teruja. teruja. woohoo.


dia tanam macam macam sayur sayuran kat dalam ni. :)



bangunan bertingkat tingkat tuh. 

thats all
k bye bye.

FMTU : im getting buzzier. chewa. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...