Skip to main content

vertical farming!

hye all.

pening kepala pulak hari ni.
lepas telan panadol dua bijik.
aku rehat rehat je dalam bilik.
hurm.

------------------------------------------------------------------------------

motif sebenar nak bercerita pasal vertical farming.
heh. menatang apa pulak ni?

okay. die macam hydroponic la.
tanam dalam bangunan.
kalau hydroponic tuh kecik je kan.
kalo dok flat pon boleh taruk bekas tuh kat beranda.
habis la semak.
mana nak menanam. mana nak jemur kain. haih.

vertical farming ni lagi advance.
dia memang sediakan satu bangunan besar bertingkat tingkat.
and tanam je tanaman dalam tuh.

dengan cara ni.
tanah boleh save da.
tanah buat tanam tanam, boleh guna untuk buat kondo ke ape.

lagi, xyah sibuk dengan serangga perosak yang bermaharajalela di dalam tanah tuh da.
safe la sikit.

n macam macam lagi la.
(pemalas nak tulis banyak banyak. hua hua huarghhh. ngantuk pulak)

disadvantage dia.

kita akan rasa xreal. sebab makan sayur xasal dari tanah. (alasan poyo je)

opinion aku lak,
okay jer.. sebab xyah nak sebok sayur lobang lobang ke ape ke da.
xyah risau nak racun ke ape... sebab bangunan xda serangga perosak.

time tengok gambar. teruja. teruja. woohoo.


dia tanam macam macam sayur sayuran kat dalam ni. :)



bangunan bertingkat tingkat tuh. 

thats all
k bye bye.

FMTU : im getting buzzier. chewa. :P

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)