Skip to main content

orang gila

hye. salam.

sekarang kan semua orang dok kecoh pasal UNCLE seeker punya cerita cinta syyhh dia tuh.
xnak cakap banyak.
nak tahu usha sendiri.

blog blog lain pon banyak gak cerita. 
blog ni, xnak cerita panjang.
xnak ulas panjang.
bia daku pendam dalam hati jer.
pasal hal ni saje la. HAHA.

tapi tapi tapi,
aku nak share video ni.
tanya linda.
yang time uncle seeker debate dengan dr fadzillah kamsah tuh.


komen?

ni komen haku lak.
mulut cibai la mamat tuh. hak-tuih!
mulut cam haram jer.
aku tonyeh cili cabai baru tahu. 

nampak aa ko jenis baran weh.
cane perempuan nak lekat dengan ko..
ntah hape hape. poyo la lu.

ok dah habis marah orang gila. opss. he he

nah aku kasi gambar.


korang cek x cek x?
baik ngaku cepat! :)

k bye bye.

Comments

N said…
point uncle seeker nih ntah pape..macam dia tau sangat..hantu suka perempuan sexy?haha
n i k l i s a said…
N

tahu xpa. macam la religious sgt die tuh. =.=
MyR@ said…
nyampah giler..
dia bajet bagus aaa?
cra dia ckp pon dh biadap!!
Nisa' said…
Macam nak tergelak. Hantu tak pernah wujud. Tetapi syaitan wujud. Syaitan boleh menyerupai pelbagai benda dan dapat dilihat sekiranya ia mahu dilihat, tak kisah kamera murah atau kamera yang bertaraf tinggi. Itu yang orang selalu confused - mengatakan hantu itu wujud, tetapi sebenarnya tidak. Tetapi tidak seharusnya menyoal, "Awak Islamkah?" Cerminkan diri dahulu sebelum bertanya. Tengok status diri di mana. Tapi saya tabik dengan sikap Datuk Fadhilah Kamsah yang sentiasa tenang dan dapat membidas kembali kata-kata Uncle tu.
Nur Areefah said…
perghhhhh molottt diaaaa!!!

mmg kontrolversi punya olang..macam2 halll


mimpi basah
nizam27391 said…
aishhhh...

rasa macam nak lanyak2 jer dier tu.. bajet jer lbey..
baca blog dier pon makin naikkan darah aku jer..

macam ni ker orang islam? dok canang2 bnda guna quran la hadis la..tapi akhlak tetap hancur..booodoooooo punya orang...
izrin_anis said…
urgh tgn haku dah naik nak tampor muke die pleaseeee lah! mulot cam hampeh jek! haihh~
n i k l i s a said…
myra :

agak aaa. perasannnn ler ko
n i k l i s a said…
nisa' :

yes. comment yang bernas. :)
n i k l i s a said…
efa :

hahha. mulut cibaiii owhh
n i k l i s a said…
nizam.. agak aa.
cian die ann.. xda manner
n i k l i s a said…
izirnn, agak la. ntah hape22.
wany said…
itulah.pk xgune akal.gune kepala lutut.wahahaha

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…