Skip to main content

VISUAL KEI makeup style

hey mari mari saya mahu bercerita pasal make up jepang lagi.
kenapa lagi?
sebab dulu saya dah bercerita pasal makeup GYARU style.
cek it out okay. :)

walaupon saya bukan orang jepun. tp, saya jumpa satu lagi make up budak2 jepun yang macam cun je.
nasib bek kawan blog saya, mika darkness ni rekemen kan make up ni.

name makeup ni : visual kei

laki perempuan boleh pakai.
xmacam makeup gyaru ni. hanya gurl je seswai.
sebab nak kena pakai fake lashes ape sume lagi. hehehe.

makeup ni simple je.
kena main bahagian mata je la kot.
eyeliner sikit. eyeshadow skit.
kena pandai lukis lukis la.
cane nak buat winged untuk eyeliner tuh....

die nampak macam ganas gitu.
wuuwuw takot. xcomel cam GYARU la.
tapi okay la.

cakap x guna. jom tengok gambar jerhh.




so, sape nak try fesyen lagu ni.
boleh la mengusha tutorial di you tube itu. 

ok, bye bye. :)

Comments

~Mika Darkness~ said…
it's actually a style/fashion. not just the make-up. :)
but, yea, it's simple but not as cute as Gyaru. it's COOL! >:D
huhu... Mika suke pkai make-up style VK ni. hehe xD


p/s: *0* Alice Nine!!! yey!!! xD
n i k l i s a said…
mika, lisa nak tgok mika makeup cani. hehehe. :)
~Mika Darkness~ said…
hiks! xD
mmg nk try. tp, masih dlm proses mencari eyeshadow wrna merah. x jmpe2 smpai skang! Dx
uhuk
n i k l i s a said…
selamat mencari. ganaz ler nt. hee

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…