Skip to main content

VISUAL KEI makeup style

hey mari mari saya mahu bercerita pasal make up jepang lagi.
kenapa lagi?
sebab dulu saya dah bercerita pasal makeup GYARU style.
cek it out okay. :)

walaupon saya bukan orang jepun. tp, saya jumpa satu lagi make up budak2 jepun yang macam cun je.
nasib bek kawan blog saya, mika darkness ni rekemen kan make up ni.

name makeup ni : visual kei

laki perempuan boleh pakai.
xmacam makeup gyaru ni. hanya gurl je seswai.
sebab nak kena pakai fake lashes ape sume lagi. hehehe.

makeup ni simple je.
kena main bahagian mata je la kot.
eyeliner sikit. eyeshadow skit.
kena pandai lukis lukis la.
cane nak buat winged untuk eyeliner tuh....

die nampak macam ganas gitu.
wuuwuw takot. xcomel cam GYARU la.
tapi okay la.

cakap x guna. jom tengok gambar jerhh.




so, sape nak try fesyen lagu ni.
boleh la mengusha tutorial di you tube itu. 

ok, bye bye. :)

Comments

~Mika Darkness~ said…
it's actually a style/fashion. not just the make-up. :)
but, yea, it's simple but not as cute as Gyaru. it's COOL! >:D
huhu... Mika suke pkai make-up style VK ni. hehe xD


p/s: *0* Alice Nine!!! yey!!! xD
n i k l i s a said…
mika, lisa nak tgok mika makeup cani. hehehe. :)
~Mika Darkness~ said…
hiks! xD
mmg nk try. tp, masih dlm proses mencari eyeshadow wrna merah. x jmpe2 smpai skang! Dx
uhuk
n i k l i s a said…
selamat mencari. ganaz ler nt. hee

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)