Skip to main content

VISUAL KEI makeup style

hey mari mari saya mahu bercerita pasal make up jepang lagi.
kenapa lagi?
sebab dulu saya dah bercerita pasal makeup GYARU style.
cek it out okay. :)

walaupon saya bukan orang jepun. tp, saya jumpa satu lagi make up budak2 jepun yang macam cun je.
nasib bek kawan blog saya, mika darkness ni rekemen kan make up ni.

name makeup ni : visual kei

laki perempuan boleh pakai.
xmacam makeup gyaru ni. hanya gurl je seswai.
sebab nak kena pakai fake lashes ape sume lagi. hehehe.

makeup ni simple je.
kena main bahagian mata je la kot.
eyeliner sikit. eyeshadow skit.
kena pandai lukis lukis la.
cane nak buat winged untuk eyeliner tuh....

die nampak macam ganas gitu.
wuuwuw takot. xcomel cam GYARU la.
tapi okay la.

cakap x guna. jom tengok gambar jerhh.




so, sape nak try fesyen lagu ni.
boleh la mengusha tutorial di you tube itu. 

ok, bye bye. :)

Comments

Unknown said…
it's actually a style/fashion. not just the make-up. :)
but, yea, it's simple but not as cute as Gyaru. it's COOL! >:D
huhu... Mika suke pkai make-up style VK ni. hehe xD


p/s: *0* Alice Nine!!! yey!!! xD
Nik Lisa said…
mika, lisa nak tgok mika makeup cani. hehehe. :)
Unknown said…
hiks! xD
mmg nk try. tp, masih dlm proses mencari eyeshadow wrna merah. x jmpe2 smpai skang! Dx
uhuk
Nik Lisa said…
selamat mencari. ganaz ler nt. hee

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa