Skip to main content

so cantik belog. :)

salam. 

tadi baru borak borak dengan kawan pasal award. 
aku xpernah buat post lagi pasal award. 
bukan sebab xda orang kasi. (cewahhh cam poyo pulak.)
sebab malas nak tuntut. hik hik. 
pemalas punya orang! =.= 

sekali ada orang kasi award pulak. 
so, for the first time. i nak redeem it. HEHE.
so, here it is. my first post about award yang blog ni dapat. 

the award. 

thanx feeza rashid!

regarding the award. it says. 
SO CANTIK BLOG. 

haha. cantik la sangat blog niklisa ni.

so regarding this blog. nak cerita sikit la kan.
terima kasih kat background blogger je la. hehe. 
i amik situ jerhh.
background polka dot biru ni..
tapi its blue. xsukee sangat. ntah la ape mood hari tuh wat kaler biru..
nak tuka nanti kaler pink.
x de la menat pink secara fanatik. tapi blog ni, nak kaler pink jugak! 
sebab, cam cunn je kaler pinkk
baru nampak girlish skit. he he he.

btw, header tuhh dah lama. rasa cam nak tukar dahh.
but, not now. nanti aku belajar potoshop lagi. tacap2 skil aku lagi.
baru buat yang lawa lagi. yang atas tuhhh x lawa. :(
kan?

owh owh. ada soklan yang perlu dijawab.
iaitu :

1. berikan satu nickname untuk saya.
niklisa. eh ni username. nickname, lisa jer la. :)

2. ucapan untuk pemberi award.
feeza rashid, awak baik kasi saya award. thanx2. she's my coursemate buddy. 
pandai dan comel okay. :)

3. berikan 6 artist/singer/band group yang  korang minat.
-jang geun seuk encem aw aw
- eun hyuk super junior pandai nari dan comel tew
- hero ex-dbsk yang howtt. auw auw
- annie little sangat comel dan saya suke lagu dia yang fly me away tuh.
- soko artis perancis kot, omg lirik bengong but acceptable
- lagi satu sape? arhhh. nape xda artis melaysia yang saya minat ni?? ahhhhh. YUNA ZARAI LAH. 

4. kasi kat blogger yang ada blog cantik dan cun.
shiedah , belog dia simple dan best untuk dibaca. 
liyanna, belog dia dah cun! kaler biru feveret die.
eqa, belog bunga bunga. :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------


subhanallah. i'm amazed with ur creations ya Allah. 

k bye. 

Comments

NurLiyana said…
ow ow ow...jang geun suk, eunhyuk ngan hero..korea tuh. hahaha
n i k l i s a said…
HAHA. minat korea la jugak sekarang.

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)