Skip to main content

so cantik belog. :)

salam. 

tadi baru borak borak dengan kawan pasal award. 
aku xpernah buat post lagi pasal award. 
bukan sebab xda orang kasi. (cewahhh cam poyo pulak.)
sebab malas nak tuntut. hik hik. 
pemalas punya orang! =.= 

sekali ada orang kasi award pulak. 
so, for the first time. i nak redeem it. HEHE.
so, here it is. my first post about award yang blog ni dapat. 

the award. 

thanx feeza rashid!

regarding the award. it says. 
SO CANTIK BLOG. 

haha. cantik la sangat blog niklisa ni.

so regarding this blog. nak cerita sikit la kan.
terima kasih kat background blogger je la. hehe. 
i amik situ jerhh.
background polka dot biru ni..
tapi its blue. xsukee sangat. ntah la ape mood hari tuh wat kaler biru..
nak tuka nanti kaler pink.
x de la menat pink secara fanatik. tapi blog ni, nak kaler pink jugak! 
sebab, cam cunn je kaler pinkk
baru nampak girlish skit. he he he.

btw, header tuhh dah lama. rasa cam nak tukar dahh.
but, not now. nanti aku belajar potoshop lagi. tacap2 skil aku lagi.
baru buat yang lawa lagi. yang atas tuhhh x lawa. :(
kan?

owh owh. ada soklan yang perlu dijawab.
iaitu :

1. berikan satu nickname untuk saya.
niklisa. eh ni username. nickname, lisa jer la. :)

2. ucapan untuk pemberi award.
feeza rashid, awak baik kasi saya award. thanx2. she's my coursemate buddy. 
pandai dan comel okay. :)

3. berikan 6 artist/singer/band group yang  korang minat.
-jang geun seuk encem aw aw
- eun hyuk super junior pandai nari dan comel tew
- hero ex-dbsk yang howtt. auw auw
- annie little sangat comel dan saya suke lagu dia yang fly me away tuh.
- soko artis perancis kot, omg lirik bengong but acceptable
- lagi satu sape? arhhh. nape xda artis melaysia yang saya minat ni?? ahhhhh. YUNA ZARAI LAH. 

4. kasi kat blogger yang ada blog cantik dan cun.
shiedah , belog dia simple dan best untuk dibaca. 
liyanna, belog dia dah cun! kaler biru feveret die.
eqa, belog bunga bunga. :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------


subhanallah. i'm amazed with ur creations ya Allah. 

k bye. 

Comments

NurLiyana said…
ow ow ow...jang geun suk, eunhyuk ngan hero..korea tuh. hahaha
n i k l i s a said…
HAHA. minat korea la jugak sekarang.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…