Skip to main content

25

update yang lambat gila. haih. haih.
maaf korang. wuwuwuw.

these are friends yang tagged me. 
thnx kerana mengingati daku. terharu terharu. wewe


so, tag ni kisahnya macam ni.
i have to list down 25 things or facts about me.

so here it is. 

THE LIST OF 25. 

1. aku suka baca novel omputih. 
2. aku ada kucing nama oreo.
3. budak sem 3 kat uitm shah alam.
4. 19teen
5. nak sangat pegi bukit cerakah
6. nak sangat try hop on hop off KL tuh. :)
7. since aku suka LOMO, aku ada UWS sakurasan. pink kaler. yucks.
8. besides lomo, i also in love with korea. movies, music, the artist. all.
9. i love TOP bigbang, HERO dbsk, and eunhyuk suju.
10. i have boyfriends. girlfriends. and no abnormal friends yet.
11. i  love to study, but i got distracted easily
12. i think life is unfair, especially in the environment of my faculty.
13. my dean is a cardiologist! so proud with u KY. 
14. i choose my friends.
15. i have two blogs. 
16. i love woman with styles. 
17. blogwalking is my passion.
18. i got a new crush but let it be a secret.
19. orang lain cuti sem, tapi saya x. :(
20. dan sekarang terasa nak deactivate kan je FB tuh.
21. im easily get jealous.
22. im fragile. 
23. i love my family.
24. i think a lot about my future. my jobs, my future family. bla. bla.
25. i wish to go to sipadan.

huh, finish. so hard aa.
sape nak wat, wat la yerh. :)

Comments

Nur Areefah said…
lama tak maen tag2 hoho

latest entry : couple tak haram pun
nizam27391 said…
saper crush terbaru ko?
banyak nyer la pakwe ko an..
Nik Lisa said…
nizam. ada la somebody. :)

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa