Skip to main content

25

update yang lambat gila. haih. haih.
maaf korang. wuwuwuw.

these are friends yang tagged me. 
thnx kerana mengingati daku. terharu terharu. wewe


so, tag ni kisahnya macam ni.
i have to list down 25 things or facts about me.

so here it is. 

THE LIST OF 25. 

1. aku suka baca novel omputih. 
2. aku ada kucing nama oreo.
3. budak sem 3 kat uitm shah alam.
4. 19teen
5. nak sangat pegi bukit cerakah
6. nak sangat try hop on hop off KL tuh. :)
7. since aku suka LOMO, aku ada UWS sakurasan. pink kaler. yucks.
8. besides lomo, i also in love with korea. movies, music, the artist. all.
9. i love TOP bigbang, HERO dbsk, and eunhyuk suju.
10. i have boyfriends. girlfriends. and no abnormal friends yet.
11. i  love to study, but i got distracted easily
12. i think life is unfair, especially in the environment of my faculty.
13. my dean is a cardiologist! so proud with u KY. 
14. i choose my friends.
15. i have two blogs. 
16. i love woman with styles. 
17. blogwalking is my passion.
18. i got a new crush but let it be a secret.
19. orang lain cuti sem, tapi saya x. :(
20. dan sekarang terasa nak deactivate kan je FB tuh.
21. im easily get jealous.
22. im fragile. 
23. i love my family.
24. i think a lot about my future. my jobs, my future family. bla. bla.
25. i wish to go to sipadan.

huh, finish. so hard aa.
sape nak wat, wat la yerh. :)

Comments

Nur Areefah said…
lama tak maen tag2 hoho

latest entry : couple tak haram pun
nizam27391 said…
saper crush terbaru ko?
banyak nyer la pakwe ko an..
n i k l i s a said…
nizam. ada la somebody. :)

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…