Skip to main content

nak tahu apa rupe kraken?


do u know kraken?
kraken tuh macam satu binatang lah.
yang menggerunkan.

i know pon sebab hari tuh tengok movie clash of the titans. 

so, nak tahu how it look likes?
gerun sangat ke?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 TADAA!


OMG. i am in tears. LOL.

funny meh. HAHA

FMTU ; semakin hari semakin risau. hurm


Comments

haha.. nsem gler mnatang tu..
Nesa Wazir said…
hahahahah.mcm ketam
n i k l i s a said…
Mohd Wakiyuddin Rosnan ;

ensem ke? muka xnmpk bro.. hahaha
n i k l i s a said…
nesa wazir :

HAHA. tahu xpa.
Anonymous said…
hahaha. sakan macy gelak ;D
budakkecik said…
hahaha...awal2 tak sangka gambar baby sondol lantai...sampai mcm tuh skali...hahhaa
yebbit + . + said…
tgkk 5 6 kali seram gakk. huu
dalam One Piece pun ada kraken
sotong yg besar tu
n i k l i s a said…
macy : tuh la. bengong jer baby tuhh
n i k l i s a said…
budak kecik :

xnampak cam baby? habes tuh cam ape. he he he
n i k l i s a said…
ouh ya. kraken uh sotong an...
Mama Kembar said…
mak aih! camna dia leh jln camtu hehehe
tperanjat aku.. aku da cover2 da muke aku takot nanti ada hantu ke apa.. tgok2 bdak sondol lantai jer..
n i k l i s a said…
mama kembar.
tatahu la. hebat budak tuh.. hehe
bard bahtiar said…
nk sewa bdk ni la,nk bersihkn lantai kt umah bard..ekekeke
Dye Kronniesar said…
kraken?eh?
citer kat muvie aritue kan?
citer yg ade medusa tue.haha. :P
luper lak tajuk.
hahahaha hampeh. aku ingat apa benda lahh. hahahaha.
Sophie Al-yahya said…
kraken? bukan ke yg dimaksudkan kraken tu yajuj makjud ke?
~faty~ said…
uih,dhsyat baby tuh.hee~
n i k l i s a said…
nizam :alah. ko ni. rilek suda
n i k l i s a said…
dye :

cter sal tuhan2 omputih biasa ade lah benda ni.
n i k l i s a said…
sophie :

ye ke?
ntah la.
n i k l i s a said…
faty

agak aa. seram gak.
WerT said…
sutun gergasi tue..
ganas tp comel kowt..hahaa

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…