Skip to main content

nak tahu apa rupe kraken?


do u know kraken?
kraken tuh macam satu binatang lah.
yang menggerunkan.

i know pon sebab hari tuh tengok movie clash of the titans. 

so, nak tahu how it look likes?
gerun sangat ke?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 TADAA!


OMG. i am in tears. LOL.

funny meh. HAHA

FMTU ; semakin hari semakin risau. hurm


Comments

haha.. nsem gler mnatang tu..
Nesa Wazir said…
hahahahah.mcm ketam
Nik Lisa said…
Mohd Wakiyuddin Rosnan ;

ensem ke? muka xnmpk bro.. hahaha
Nik Lisa said…
nesa wazir :

HAHA. tahu xpa.
Anonymous said…
hahaha. sakan macy gelak ;D
budakkecik said…
hahaha...awal2 tak sangka gambar baby sondol lantai...sampai mcm tuh skali...hahhaa
yebbit + . + said…
tgkk 5 6 kali seram gakk. huu
Raji and Yeen said…
dalam One Piece pun ada kraken
sotong yg besar tu
Nik Lisa said…
suzie : comel? HAHA
Nik Lisa said…
macy : tuh la. bengong jer baby tuhh
Nik Lisa said…
budak kecik :

xnampak cam baby? habes tuh cam ape. he he he
Nik Lisa said…
ouh ya. kraken uh sotong an...
mak aih! camna dia leh jln camtu hehehe
tperanjat aku.. aku da cover2 da muke aku takot nanti ada hantu ke apa.. tgok2 bdak sondol lantai jer..
Nik Lisa said…
mama kembar.
tatahu la. hebat budak tuh.. hehe
bardbahtiar said…
nk sewa bdk ni la,nk bersihkn lantai kt umah bard..ekekeke
Dye Kronniesar said…
kraken?eh?
citer kat muvie aritue kan?
citer yg ade medusa tue.haha. :P
luper lak tajuk.
hahahaha hampeh. aku ingat apa benda lahh. hahahaha.
Sophie Al-Yahya said…
kraken? bukan ke yg dimaksudkan kraken tu yajuj makjud ke?
~faty~ said…
uih,dhsyat baby tuh.hee~
Nik Lisa said…
nizam :alah. ko ni. rilek suda
Nik Lisa said…
dye :

cter sal tuhan2 omputih biasa ade lah benda ni.
Nik Lisa said…
sophie :

ye ke?
ntah la.
Nik Lisa said…
faty

agak aa. seram gak.
WerT said…
sutun gergasi tue..
ganas tp comel kowt..hahaa
Nik Lisa said…
@WerT

comel ke? burok la.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa