Skip to main content

gyaru make up style

well well west.

aku suka tengok perempuan yang lawa lawa.

ceh, cakap macam aku les je.
mana ada weh.

i mean aku suka tengok macam mana perempuan tuh dress up.
style style.

macam mana dia make up.

macam mana dia pakai tudung. 

dan macam macam lagi. he he he.

and aku suka tengok budak pompaun jepon.
yang makeup ala ala budak baik tuh.

hasilnya sekarang ni, tengah gila tengok video make up.
style gyaru ni.

gyaru ni style make up orang jepun.
yang konon nye macam innocent habes tuh kan.

jap aku cari pic.

hah ni dia.


macam innocent kan. 

tapi seriously, nak be like this.
step dia banyak gila.

pakai ni la, pakai tuh la.
pmenda entah. aku pon xtahu.

so, sape berani cuba lah style ni.
pakai dengan hijab pulak. mesti lawo. :)

nak tutorial, search je kat u tube. melambak. 

tapi aku x berani la. plus, malas. he he he. 

Comments

~Mika Darkness~ said…
gyaru style is the best! xD
for the princess-looking make-up.
aku nak makeup2 camni bleh? hehe..
n i k l i s a said…
haha. tau xpa. love it!
~Mika Darkness~ said…
sbnrnye, boleh aje kalo llki nk make-up cara ni. huhu... sbb kat Jepun ade fashion yg dipanggil sbg visual kei. n mmg rmai gak la artis2 visual kei ni make-up cmni. n kbykkannye llki. hehe...
tu kalo kat Jepun la. tp kat cni kalo ade llki yg make-up cmni...er... mungkin...KL...eh..tak. mungkin... Malaysia akan banjir dgn muntah. ahaks!
jgn marah ea llki malaysia... :P
n i k l i s a said…
nak wat post sal visual kei la pulak.
nak kasi nizam. mesti saya termuntah. HAHA
~Mika Darkness~ said…
hehe... bgus2! buat okay? xD
me like~ hehe
n i k l i s a said…
orait dear. nantikan. :)

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…