Skip to main content

gyaru make up style

well well west.

aku suka tengok perempuan yang lawa lawa.

ceh, cakap macam aku les je.
mana ada weh.

i mean aku suka tengok macam mana perempuan tuh dress up.
style style.

macam mana dia make up.

macam mana dia pakai tudung. 

dan macam macam lagi. he he he.

and aku suka tengok budak pompaun jepon.
yang makeup ala ala budak baik tuh.

hasilnya sekarang ni, tengah gila tengok video make up.
style gyaru ni.

gyaru ni style make up orang jepun.
yang konon nye macam innocent habes tuh kan.

jap aku cari pic.

hah ni dia.


macam innocent kan. 

tapi seriously, nak be like this.
step dia banyak gila.

pakai ni la, pakai tuh la.
pmenda entah. aku pon xtahu.

so, sape berani cuba lah style ni.
pakai dengan hijab pulak. mesti lawo. :)

nak tutorial, search je kat u tube. melambak. 

tapi aku x berani la. plus, malas. he he he. 

Comments

~Mika Darkness~ said…
gyaru style is the best! xD
for the princess-looking make-up.
aku nak makeup2 camni bleh? hehe..
n i k l i s a said…
haha. tau xpa. love it!
~Mika Darkness~ said…
sbnrnye, boleh aje kalo llki nk make-up cara ni. huhu... sbb kat Jepun ade fashion yg dipanggil sbg visual kei. n mmg rmai gak la artis2 visual kei ni make-up cmni. n kbykkannye llki. hehe...
tu kalo kat Jepun la. tp kat cni kalo ade llki yg make-up cmni...er... mungkin...KL...eh..tak. mungkin... Malaysia akan banjir dgn muntah. ahaks!
jgn marah ea llki malaysia... :P
n i k l i s a said…
nak wat post sal visual kei la pulak.
nak kasi nizam. mesti saya termuntah. HAHA
~Mika Darkness~ said…
hehe... bgus2! buat okay? xD
me like~ hehe
n i k l i s a said…
orait dear. nantikan. :)

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)