Skip to main content

Day 2 — Your favorite movie

tajuk hari ke dua ni buat aku senyum.
sebab aku ni kaki movie.

ye. aku seorang yang sangat suka tengok movie.
whether i took the movies from my friends yang memang supplier terbaik daku. hahaha
atau aku pergi mana mana tempat yang ada wayang dan tengok kat situ teros.

so, my favorite movie yang aku suka.
dan aku dah tengok banyak kali tapi aku xbosan pon.
xlain dan x bukan.
movie 27 dresses

cerita ni dah lama da aku rasa.
pasal ape?
aku tulis secara ringkas saja ye.
pasal sorang perempuan yang jadi bridesmaid for 27 weds.
so, she has 27 dresses made for the bridesmaid.
the dresses are all macam sangat chick la. depends on the wedding itself.
rasa cam nak jer. he he.
and yes, its a romantic movie. he he he.

then of course ada part part konflik tuh kan. 
which make the movie more interesting.

the best part is.
scene where james marsden tuh datang rumah katherine heighl.
then, katherine tukar tukar 27 dresses dia tuh.
and james snap the pictures of her. so sweet.

video 27 dresses tuh. :)

so, ape movie favorite korang pulak eh? 

and yeah, this post is regarding THIS POST. check it out.

Comments

wehh aku sukaaaaaaaa gila cerita ni! tengok banyak kali pun layan lagi doww :D :D :D
setiap kali ak tgk movie dkt wayang msti ak ske
hahahah xkesah lah org lain minat ke tak =.=
mngkin sbb effect dia yg sgt best dan mengasyikkan

oh tapi the best movie ak rasa tetap jatuh kepada Toy Story
huahua dan harry potter mngkin..
err mngkin Narnia juga
lord of the rings pun erm mcm ok jgak
amirfazwan said…
jgn lupa..buh movie reviews anda di REP91 juge..
masyuk kot..
hehehe
n i k l i s a said…
nad.

tahu xpa. bestt sgt an?
n i k l i s a said…
hehe.
ko pegi tgok wyg cter best je. tuh yg jd best.

try ko p tgok 2 alam ke ape ke.
mesti ko marah2
n i k l i s a said…
amir, boleh taruk situ jugak eh?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…