Skip to main content

4 great novels, i think.



u can already guess what im going to babble rumble today right.
yeah, hun. its about novel.

im a very big fan of sidney sheldon. 
so the list will be MOSTLY about sheldon's novel.
hey, his novels will never make u feel like not-worth buying.
he knows how to satisfied his readers like me. he he.

1) MASTER OF THE GAME by sidney sheldon.

OMG. this books are the very first novels of sheldon that i have read. and, it was breathtaking. i accidently fall in love with his writing. this is the story of a miner that work really hard, and being faced with many obstacles and later yeah, he's become the owner of one big company. the interesting part is, the story of the miner is not stopped there. but, the story continues from one generation to generation. how can u really do a story from generation to generation without making people get tired of reading it? i'm so amazed. 

2) NOTHING LAST FOREVER by sidney sheldon.

this book is about female doctors life. three doctors who met and become housemates. each of them have their own secret for becoming a doctor. later in life, one doctor was killed. another one got sued for killing. and another one, err.. i cant remember. HAHA. tapi, bacalah. bessst!

3) MY SISTERS KEEPER by jodi picoult.

cerita pasal family. kakak dia kena leukemia. then, adik die ni dilahirkan genetically improvised untuk tolong akak dia. so, kirenya. if akak dia kena ape ape, nak blood ke, nak leukocyte ke, nak stem cell ke, adik dia la yang akan donate. sampai la one day, adik dia ni gi saman parents diorang. adik cakap, dia xnak dah sakit sakit derma kena cucuk jarum. . macam nak x sanggup la. betol wat. lumbar puncture sakit kot.. jarum gedabak kot. =.= 
cerita ni tacink sangat. memang berendam air mata la. wuwuwu. sedeh siot.

4) 5TAHUN 5BULAN by hlovate

haa, sapa minat baca novel mesti dan mesti akan suka baca cerita cinta melayu yang suwwwwit ini. hahaha.
sumpah best. :)


TENGAH BACA SIDNEY SHELDON'S TUH. :)

my ramble mumble
semua buku sidney sheldon aku suka sbenarnya. 
no compromised. :)
eh, tader cerita romantik romantik ker? HAHA

Comments

~aida~ said…
my sister keeper,citer yg dr bgtau ari tu kan..ooo
bdw,nice header,meriah
cik bunbun said…
5 tahun 5 bulan best tapi when i read the whole collection from hlovate, sumenye best. so u should include those too ^__^
n i k l i s a said…
aida :
yeah yeah. sedey gile ot. HUHU
thanx for the compliment! hehe
n i k l i s a said…
cik bunbun. yeah. sume best kan?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…