Skip to main content

4 great novels, i think.



u can already guess what im going to babble rumble today right.
yeah, hun. its about novel.

im a very big fan of sidney sheldon. 
so the list will be MOSTLY about sheldon's novel.
hey, his novels will never make u feel like not-worth buying.
he knows how to satisfied his readers like me. he he.

1) MASTER OF THE GAME by sidney sheldon.

OMG. this books are the very first novels of sheldon that i have read. and, it was breathtaking. i accidently fall in love with his writing. this is the story of a miner that work really hard, and being faced with many obstacles and later yeah, he's become the owner of one big company. the interesting part is, the story of the miner is not stopped there. but, the story continues from one generation to generation. how can u really do a story from generation to generation without making people get tired of reading it? i'm so amazed. 

2) NOTHING LAST FOREVER by sidney sheldon.

this book is about female doctors life. three doctors who met and become housemates. each of them have their own secret for becoming a doctor. later in life, one doctor was killed. another one got sued for killing. and another one, err.. i cant remember. HAHA. tapi, bacalah. bessst!

3) MY SISTERS KEEPER by jodi picoult.

cerita pasal family. kakak dia kena leukemia. then, adik die ni dilahirkan genetically improvised untuk tolong akak dia. so, kirenya. if akak dia kena ape ape, nak blood ke, nak leukocyte ke, nak stem cell ke, adik dia la yang akan donate. sampai la one day, adik dia ni gi saman parents diorang. adik cakap, dia xnak dah sakit sakit derma kena cucuk jarum. . macam nak x sanggup la. betol wat. lumbar puncture sakit kot.. jarum gedabak kot. =.= 
cerita ni tacink sangat. memang berendam air mata la. wuwuwu. sedeh siot.

4) 5TAHUN 5BULAN by hlovate

haa, sapa minat baca novel mesti dan mesti akan suka baca cerita cinta melayu yang suwwwwit ini. hahaha.
sumpah best. :)


TENGAH BACA SIDNEY SHELDON'S TUH. :)

my ramble mumble
semua buku sidney sheldon aku suka sbenarnya. 
no compromised. :)
eh, tader cerita romantik romantik ker? HAHA

Comments

~aida~ said…
my sister keeper,citer yg dr bgtau ari tu kan..ooo
bdw,nice header,meriah
cik bunbun said…
5 tahun 5 bulan best tapi when i read the whole collection from hlovate, sumenye best. so u should include those too ^__^
n i k l i s a said…
aida :
yeah yeah. sedey gile ot. HUHU
thanx for the compliment! hehe
n i k l i s a said…
cik bunbun. yeah. sume best kan?

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)