Pages

Sunday, November 28, 2010

spice-ing up my blog



lepas dah buat header baru.
entah la kenapa. 
semalam hari make-over blog kot.
macam macam aku tambah.
eceh.

ape yang aku tambah?
mari mari aku bagitahu.

1) hover link background.
maksud nya, kalau if move ur cursor tuh kat mana mana tempat yg ber "backlink", akan keluar sort of background kat belakang dia. aku terasa comel. ecehh.

2) aku tuka tulisan post title. see above. :) 

3) underline aku sekarang dah jadi double underline. dan underline yang satu lagi tuh sangat kawaii. :)

4) tepi post title ada icon.

5) ada button fb like. kalau suka, like saje. :)

6) bg juga bertukar. pinky strawberry. wink and wow! 
 

semua perubahan ni, courtesy of many blogspot yang aku jumpe.diorang buat tutorial. baik kan?
dan juga courtesy someone special yang terer html. bagus la kau. ko boleh baca html dan teros terjemah kan ke ape? HAHA. 

nak tanya ape ape, tanya kat formspring ye. 
xpon komen jer post ni. 
insyaAllah i come back to you.

ok. tuh jer. 
saya mahu buat pharmaco! 


14 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

perghhh seriously lawa owh
hahahahaha
aku igt nih blog org lain tadi
tpi url cm kau nyer =.=

kau buat header pakai ap?

n i k l i s a said...

yeah. raji cakap belog aku lawa.
honured gile bile orang kretip cam ko cakap cam tuh. HAHA. thanx2

url unique tuh. =.=

aku pakai fotoshop jer la..

Fakhrur Razi berkata said...

yg kau buat boleh blink2 tu pakai ap?

n i k l i s a said...

yg tuh pakai hover link background.
g gugel tutorial dia.

Dkopsunintended@A.I.N said...

uh uh. lawaaaaaaaa~ ;))

n i k l i s a said...

thanx ain.! :)

suzie rahman said...

siyes cute lisa blog u

n i k l i s a said...

thanx kak suzie!

dya adriza said...

apa kata u buat salah 1 tutorial? sebab blog ni nampak sgt cun dan cute~

salam perkenalan ^^

n i k l i s a said...

dya adriza,
nak yg mane satu? ^_^

kiko kiki lala said...

weyhhhh, lawa nya holga tuhhh.
aku nak cari merah punyaaa. :DD

MyR@ said...

arghhh kenapa dan kenapa belog ko comel ni.? rasa cm nk rompak skrg gak belog ko jadi milik aku (rasa cm nk kena pelempang jep haha)

n i k l i s a said...

kiko, yeah. lomo on beb!

n i k l i s a said...

myra

haha. macam boleh je lak rompak2. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...