Skip to main content

spice-ing up my blog



lepas dah buat header baru.
entah la kenapa. 
semalam hari make-over blog kot.
macam macam aku tambah.
eceh.

ape yang aku tambah?
mari mari aku bagitahu.

1) hover link background.
maksud nya, kalau if move ur cursor tuh kat mana mana tempat yg ber "backlink", akan keluar sort of background kat belakang dia. aku terasa comel. ecehh.

2) aku tuka tulisan post title. see above. :) 

3) underline aku sekarang dah jadi double underline. dan underline yang satu lagi tuh sangat kawaii. :)

4) tepi post title ada icon.

5) ada button fb like. kalau suka, like saje. :)

6) bg juga bertukar. pinky strawberry. wink and wow! 
 

semua perubahan ni, courtesy of many blogspot yang aku jumpe.diorang buat tutorial. baik kan?
dan juga courtesy someone special yang terer html. bagus la kau. ko boleh baca html dan teros terjemah kan ke ape? HAHA. 

nak tanya ape ape, tanya kat formspring ye. 
xpon komen jer post ni. 
insyaAllah i come back to you.

ok. tuh jer. 
saya mahu buat pharmaco! 


Comments

Raji and Yeen said…
perghhh seriously lawa owh
hahahahaha
aku igt nih blog org lain tadi
tpi url cm kau nyer =.=

kau buat header pakai ap?
Nik Lisa said…
yeah. raji cakap belog aku lawa.
honured gile bile orang kretip cam ko cakap cam tuh. HAHA. thanx2

url unique tuh. =.=

aku pakai fotoshop jer la..
Raji and Yeen said…
yg kau buat boleh blink2 tu pakai ap?
Nik Lisa said…
yg tuh pakai hover link background.
g gugel tutorial dia.
suzie rahman said…
siyes cute lisa blog u
dya adriza said…
apa kata u buat salah 1 tutorial? sebab blog ni nampak sgt cun dan cute~

salam perkenalan ^^
Nik Lisa said…
dya adriza,
nak yg mane satu? ^_^
kiko kiki lala said…
weyhhhh, lawa nya holga tuhhh.
aku nak cari merah punyaaa. :DD
Cik Maira said…
arghhh kenapa dan kenapa belog ko comel ni.? rasa cm nk rompak skrg gak belog ko jadi milik aku (rasa cm nk kena pelempang jep haha)
Nik Lisa said…
kiko, yeah. lomo on beb!
Nik Lisa said…
myra

haha. macam boleh je lak rompak2. hehe

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa