Skip to main content

spice-ing up my blog



lepas dah buat header baru.
entah la kenapa. 
semalam hari make-over blog kot.
macam macam aku tambah.
eceh.

ape yang aku tambah?
mari mari aku bagitahu.

1) hover link background.
maksud nya, kalau if move ur cursor tuh kat mana mana tempat yg ber "backlink", akan keluar sort of background kat belakang dia. aku terasa comel. ecehh.

2) aku tuka tulisan post title. see above. :) 

3) underline aku sekarang dah jadi double underline. dan underline yang satu lagi tuh sangat kawaii. :)

4) tepi post title ada icon.

5) ada button fb like. kalau suka, like saje. :)

6) bg juga bertukar. pinky strawberry. wink and wow! 
 

semua perubahan ni, courtesy of many blogspot yang aku jumpe.diorang buat tutorial. baik kan?
dan juga courtesy someone special yang terer html. bagus la kau. ko boleh baca html dan teros terjemah kan ke ape? HAHA. 

nak tanya ape ape, tanya kat formspring ye. 
xpon komen jer post ni. 
insyaAllah i come back to you.

ok. tuh jer. 
saya mahu buat pharmaco! 


Comments

perghhh seriously lawa owh
hahahahaha
aku igt nih blog org lain tadi
tpi url cm kau nyer =.=

kau buat header pakai ap?
n i k l i s a said…
yeah. raji cakap belog aku lawa.
honured gile bile orang kretip cam ko cakap cam tuh. HAHA. thanx2

url unique tuh. =.=

aku pakai fotoshop jer la..
yg kau buat boleh blink2 tu pakai ap?
n i k l i s a said…
yg tuh pakai hover link background.
g gugel tutorial dia.
suzie rahman said…
siyes cute lisa blog u
dya adriza said…
apa kata u buat salah 1 tutorial? sebab blog ni nampak sgt cun dan cute~

salam perkenalan ^^
n i k l i s a said…
dya adriza,
nak yg mane satu? ^_^
kiko kiki lala said…
weyhhhh, lawa nya holga tuhhh.
aku nak cari merah punyaaa. :DD
MyR@ said…
arghhh kenapa dan kenapa belog ko comel ni.? rasa cm nk rompak skrg gak belog ko jadi milik aku (rasa cm nk kena pelempang jep haha)
n i k l i s a said…
kiko, yeah. lomo on beb!
n i k l i s a said…
myra

haha. macam boleh je lak rompak2. hehe

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…