Pages

Saturday, October 9, 2010

basuh baju kerja budak hostel.

kebaikan basuh baju.

1) baju akan wangi sebab bau downy dan depends atas softerner or sabun basuh yang digunakan.

2) senang nak circulate baju. 

3) tidak akan menjerit di pagi hari bila tiba tiba realize dah xda baju wangi nak pakai. the worst case scenario is bila terpaksa korek balik timbunan baju dan pilih baju paling wangi di kalangan baju busuk tuh. =.=

4) pemandangan dalam bilik aman tanpa ada bukit jadian hasil timbunan baju baju busuk. 

5) dapat exercise tangan lengan free, sekaligus dapat membuang lemak di bahagian tersebut. tapi kalau just basuh baju sekali sebulan jangan haraplah. lupakan je.

keburukan basuh baju.

1) tangan akan menjadi kedut seribu hasil bermain air dan secara tidak langsung akan mengasarkan tangan anda. sila pakai losyen ye.

2) AMARAN! herniation mungkin akan terjadi. JIKA AKTIVITI MEMBASUH DI JALANKAN DI LANTAI. ini kerana, jika difikir secara logik. apabila membasuh di lantai bilik mandi, kebanyakan nya akan duduk bertinggung atau mengcangkung. apabila hendak memberus baju, tenaga yang digunakan itu mungkin, MUNGKIN ye akan mendorong kepada teranan juga dan jika dilakukan dengan terlalu melampau, rectum anda mungkin akan terkeluar. jika aktiviti membasuh dilakukan diatas tempat membasuh, ini mungkin dapat dielakkan. (aku pandai pandai je. jangan percaya. kalau pecaya, tahniah. u kena prank. hua hua hua.)  

a lil bit of advices from the unexperienced ME

- jangan tangguh tangguh dalam membasuh. untuk elakkan bukit jadian. (baju menimbun)

- jangan rendam baju lama lama. sampai baju tuh dah bau semacam, dan paling terok reput. =.= 

- kalau guna softener, celop baju anda satu satu untuk bau lebih lekat. kalau men taruk je memang rugi je la softener tuh.

- asingkan baju yang turun kaler. burok owh kalau kena kat baju putih nanti bertompok tompok dah x cun.

- bagi yang duduk asrama cam aku, kolej pulak xda awning (camni eh eja die?).. lepas basuh, perah, tosla dulu baju tuh.. ni x, kesian kat orang bawah.. xpasal2 dapat hujan tiruan. baju dia yang da nak kering tuh basah balik. :) 

-------------------------------------------------------------------------------------

hoyeah, aku bagi advices macam la aku ni rajin basuh baju sangat.
muka washing machine ni. HAHA
ini sebenarnye, lebih kepada diri sendiri. motivate kasi lagi rajin basuh baju. hehehhe.

ok, bye.

4 comments:

:-: Nizam27391 :-: said...

kebaikan basuh baju :
- no 3 pilihan daku.. bnda yang aku slalu buat bila nak gi kelas or dating..

keburukan basuh baju :
- aku da abis percaya da hok no 2 tu... memang kureng asam tol ar ko lisa.

n i k l i s a said...

nizam,
basuh lah baju anda. haha.
sape la suh ko jadi stret bendul sgt. =.=

:-: Nizam27391 :-: said...

yea.. saya basuh.. moga2 xbau busuk da..haha..
dah ko doktor.. pastu cakap pasal hal tu.. ofkos ar aku anggap btol.. huuhuu...

n i k l i s a said...

hahhaa. cian cian. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...