Skip to main content

basuh baju kerja budak hostel.

kebaikan basuh baju.

1) baju akan wangi sebab bau downy dan depends atas softerner or sabun basuh yang digunakan.

2) senang nak circulate baju. 

3) tidak akan menjerit di pagi hari bila tiba tiba realize dah xda baju wangi nak pakai. the worst case scenario is bila terpaksa korek balik timbunan baju dan pilih baju paling wangi di kalangan baju busuk tuh. =.=

4) pemandangan dalam bilik aman tanpa ada bukit jadian hasil timbunan baju baju busuk. 

5) dapat exercise tangan lengan free, sekaligus dapat membuang lemak di bahagian tersebut. tapi kalau just basuh baju sekali sebulan jangan haraplah. lupakan je.

keburukan basuh baju.

1) tangan akan menjadi kedut seribu hasil bermain air dan secara tidak langsung akan mengasarkan tangan anda. sila pakai losyen ye.

2) AMARAN! herniation mungkin akan terjadi. JIKA AKTIVITI MEMBASUH DI JALANKAN DI LANTAI. ini kerana, jika difikir secara logik. apabila membasuh di lantai bilik mandi, kebanyakan nya akan duduk bertinggung atau mengcangkung. apabila hendak memberus baju, tenaga yang digunakan itu mungkin, MUNGKIN ye akan mendorong kepada teranan juga dan jika dilakukan dengan terlalu melampau, rectum anda mungkin akan terkeluar. jika aktiviti membasuh dilakukan diatas tempat membasuh, ini mungkin dapat dielakkan. (aku pandai pandai je. jangan percaya. kalau pecaya, tahniah. u kena prank. hua hua hua.)  

a lil bit of advices from the unexperienced ME

- jangan tangguh tangguh dalam membasuh. untuk elakkan bukit jadian. (baju menimbun)

- jangan rendam baju lama lama. sampai baju tuh dah bau semacam, dan paling terok reput. =.= 

- kalau guna softener, celop baju anda satu satu untuk bau lebih lekat. kalau men taruk je memang rugi je la softener tuh.

- asingkan baju yang turun kaler. burok owh kalau kena kat baju putih nanti bertompok tompok dah x cun.

- bagi yang duduk asrama cam aku, kolej pulak xda awning (camni eh eja die?).. lepas basuh, perah, tosla dulu baju tuh.. ni x, kesian kat orang bawah.. xpasal2 dapat hujan tiruan. baju dia yang da nak kering tuh basah balik. :) 

-------------------------------------------------------------------------------------

hoyeah, aku bagi advices macam la aku ni rajin basuh baju sangat.
muka washing machine ni. HAHA
ini sebenarnye, lebih kepada diri sendiri. motivate kasi lagi rajin basuh baju. hehehhe.

ok, bye.

Comments

kebaikan basuh baju :
- no 3 pilihan daku.. bnda yang aku slalu buat bila nak gi kelas or dating..

keburukan basuh baju :
- aku da abis percaya da hok no 2 tu... memang kureng asam tol ar ko lisa.
n i k l i s a said…
nizam,
basuh lah baju anda. haha.
sape la suh ko jadi stret bendul sgt. =.=
yea.. saya basuh.. moga2 xbau busuk da..haha..
dah ko doktor.. pastu cakap pasal hal tu.. ofkos ar aku anggap btol.. huuhuu...
n i k l i s a said…
hahhaa. cian cian. :P

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)