Skip to main content

i'll pray the best for them.

selepas hantar mak ayah tadi kat kelana jaya.
aku balik kolej aku. pakcik aku yang hantarkan. terima kasih ayah su.

tangan sedang memegang handphone.
hati berkira kira mahu menghantar mesej.
lantas jari lincah menaip mesej.

salam ayah, mak. semoga mak ayah selamat sampai sana. nanti mesej la bagitahu deh.. semoga dapat haji mabrur, and kat sana nanti doakan kakak, long, dulah, dan dila sumo deh.. bia jadi anak yang baik. hehe. n semoga sampai balik malaysia balik dengan selamat jugak. we gonna miss you so much. jangan risau sangat. insyaAllah kami adik beradik x apa apa. mak, ayah. kami sayang mak n ayah sangat sangat! :)

button send ditekan

xlama selepas tuh. hp ku vibrate.
button open new message ku tekan.

ayah dan mak sayang kamu semua jugak. kakak jaga adik adik. assalamualaikum.

airmata jatuh berderai. senangnya air mata ni jatuh.
 aku xtahu kenapa.
sayu mungkin.
mengenangkan mereka pergi jauh.
dua insan yang amat ku sayang.

nornazila hj othman and nik yusof nik mat.

dua name yang memang mean a lot to me.

mak and ayah kan. 

xpernah tefikir one day aku akan be apart from them.
dalam satu jangka masa yang lama.
dan dalam satu jarak yang sangaaaaaaat jauh.

semalam, tanggal 14 oktober 2010.
dorang berlepas gi madinah.
for umrah and followed by haji later on.

harap mereka baik baik sahaja.
dapat haji mabrur.

mak n me

perasaan sekarang.
sebak sayu sedih macam macam ada. 

tapi tapi tapi....!

aku anak sulung.
aku kena kuat! 
aku kena jaga adik adik! 

ada my dad. :)

ok dah bersedih. jom baca buku. 
PT owhhh.


Comments

Nur Areefah said…
huhuhu mmg nak menitis air mata..sabar ye lisa..moga mereka selamat pergi dan pulang :)
safiamira said…
be strong lisa.. jaga adik2 baik2.. semoga mereka selamat pegi dan selamat balik
Anonymous said…
terharu baca N3 ni..semoga ayah & mak niklisa selamat pergi dan selamat balik..dan dapat haji yg mabrur :)
insyaAllah
Anonymous said…
salam.
lisa, kire okaylah uh diorg pegi time kita da besar ni.
time fa dlu lagi la mse sekolah.fom 1 mse uh.kecik je lg.blurr2.
balik sekolah je nangis sbb duk umah sorng2.
hurm..pape pon, may they have a safe journey.hehe :D
minxlah mak ayah hantar poskad.
mcm time fa dlu, umi ayah send poskad dr sane.best~!
doakan y baik2 k utk diorg. ;)
~claizani~ said…
sedih baca entry nih.;(
yuzuki said…
aku pun cam dapat rasa sedih gak..
mudah-mudahan dipermudahkan ibadah mereka di sana..amiin..

lisa,be strong..
n i k l i s a said…
makdarateridva. moga moga. doakan mana yg baik. (=
n i k l i s a said…
fa, risau my adik. dia baru 10 tahun.. hurmm
n i k l i s a said…
yuzuki, thanx kawan. (=
wany said…
eh pic yg last uh aku tau..sbb ada hntar pakcik n makcik aku gak.hee..sedih gak la.cm sayu je..

jumaat ni plak,kakak ipa n abg aku plak g.

dun worry..sure okay je kat sana tu.heee~ impian semua org nak g ke rumah ALLAH kan. hrp satu hari nnt kite pon dpt.aminn

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)