Skip to main content

i'll pray the best for them.

selepas hantar mak ayah tadi kat kelana jaya.
aku balik kolej aku. pakcik aku yang hantarkan. terima kasih ayah su.

tangan sedang memegang handphone.
hati berkira kira mahu menghantar mesej.
lantas jari lincah menaip mesej.

salam ayah, mak. semoga mak ayah selamat sampai sana. nanti mesej la bagitahu deh.. semoga dapat haji mabrur, and kat sana nanti doakan kakak, long, dulah, dan dila sumo deh.. bia jadi anak yang baik. hehe. n semoga sampai balik malaysia balik dengan selamat jugak. we gonna miss you so much. jangan risau sangat. insyaAllah kami adik beradik x apa apa. mak, ayah. kami sayang mak n ayah sangat sangat! :)

button send ditekan

xlama selepas tuh. hp ku vibrate.
button open new message ku tekan.

ayah dan mak sayang kamu semua jugak. kakak jaga adik adik. assalamualaikum.

airmata jatuh berderai. senangnya air mata ni jatuh.
 aku xtahu kenapa.
sayu mungkin.
mengenangkan mereka pergi jauh.
dua insan yang amat ku sayang.

nornazila hj othman and nik yusof nik mat.

dua name yang memang mean a lot to me.

mak and ayah kan. 

xpernah tefikir one day aku akan be apart from them.
dalam satu jangka masa yang lama.
dan dalam satu jarak yang sangaaaaaaat jauh.

semalam, tanggal 14 oktober 2010.
dorang berlepas gi madinah.
for umrah and followed by haji later on.

harap mereka baik baik sahaja.
dapat haji mabrur.

mak n me

perasaan sekarang.
sebak sayu sedih macam macam ada. 

tapi tapi tapi....!

aku anak sulung.
aku kena kuat! 
aku kena jaga adik adik! 

ada my dad. :)

ok dah bersedih. jom baca buku. 
PT owhhh.


Comments

Nur Areefah said…
huhuhu mmg nak menitis air mata..sabar ye lisa..moga mereka selamat pergi dan pulang :)
sitinoramira said…
be strong lisa.. jaga adik2 baik2.. semoga mereka selamat pegi dan selamat balik
Anonymous said…
terharu baca N3 ni..semoga ayah & mak niklisa selamat pergi dan selamat balik..dan dapat haji yg mabrur :)
insyaAllah
Anonymous said…
salam.
lisa, kire okaylah uh diorg pegi time kita da besar ni.
time fa dlu lagi la mse sekolah.fom 1 mse uh.kecik je lg.blurr2.
balik sekolah je nangis sbb duk umah sorng2.
hurm..pape pon, may they have a safe journey.hehe :D
minxlah mak ayah hantar poskad.
mcm time fa dlu, umi ayah send poskad dr sane.best~!
doakan y baik2 k utk diorg. ;)
-owner- said…
sedih baca entry nih.;(
yuzuki said…
aku pun cam dapat rasa sedih gak..
mudah-mudahan dipermudahkan ibadah mereka di sana..amiin..

lisa,be strong..
Nik Lisa said…
efa. thanxxx sgt2
Nik Lisa said…
makdarateridva. moga moga. doakan mana yg baik. (=
Nik Lisa said…
fa, risau my adik. dia baru 10 tahun.. hurmm
Nik Lisa said…
cla.

yeah. sdey. :(
Nik Lisa said…
yuzuki, thanx kawan. (=
wany said…
eh pic yg last uh aku tau..sbb ada hntar pakcik n makcik aku gak.hee..sedih gak la.cm sayu je..

jumaat ni plak,kakak ipa n abg aku plak g.

dun worry..sure okay je kat sana tu.heee~ impian semua org nak g ke rumah ALLAH kan. hrp satu hari nnt kite pon dpt.aminn

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa