Skip to main content

i'll pray the best for them.

selepas hantar mak ayah tadi kat kelana jaya.
aku balik kolej aku. pakcik aku yang hantarkan. terima kasih ayah su.

tangan sedang memegang handphone.
hati berkira kira mahu menghantar mesej.
lantas jari lincah menaip mesej.

salam ayah, mak. semoga mak ayah selamat sampai sana. nanti mesej la bagitahu deh.. semoga dapat haji mabrur, and kat sana nanti doakan kakak, long, dulah, dan dila sumo deh.. bia jadi anak yang baik. hehe. n semoga sampai balik malaysia balik dengan selamat jugak. we gonna miss you so much. jangan risau sangat. insyaAllah kami adik beradik x apa apa. mak, ayah. kami sayang mak n ayah sangat sangat! :)

button send ditekan

xlama selepas tuh. hp ku vibrate.
button open new message ku tekan.

ayah dan mak sayang kamu semua jugak. kakak jaga adik adik. assalamualaikum.

airmata jatuh berderai. senangnya air mata ni jatuh.
 aku xtahu kenapa.
sayu mungkin.
mengenangkan mereka pergi jauh.
dua insan yang amat ku sayang.

nornazila hj othman and nik yusof nik mat.

dua name yang memang mean a lot to me.

mak and ayah kan. 

xpernah tefikir one day aku akan be apart from them.
dalam satu jangka masa yang lama.
dan dalam satu jarak yang sangaaaaaaat jauh.

semalam, tanggal 14 oktober 2010.
dorang berlepas gi madinah.
for umrah and followed by haji later on.

harap mereka baik baik sahaja.
dapat haji mabrur.

mak n me

perasaan sekarang.
sebak sayu sedih macam macam ada. 

tapi tapi tapi....!

aku anak sulung.
aku kena kuat! 
aku kena jaga adik adik! 

ada my dad. :)

ok dah bersedih. jom baca buku. 
PT owhhh.


Comments

Nur Areefah said…
huhuhu mmg nak menitis air mata..sabar ye lisa..moga mereka selamat pergi dan pulang :)
safiamira said…
be strong lisa.. jaga adik2 baik2.. semoga mereka selamat pegi dan selamat balik
Anonymous said…
terharu baca N3 ni..semoga ayah & mak niklisa selamat pergi dan selamat balik..dan dapat haji yg mabrur :)
insyaAllah
Anonymous said…
salam.
lisa, kire okaylah uh diorg pegi time kita da besar ni.
time fa dlu lagi la mse sekolah.fom 1 mse uh.kecik je lg.blurr2.
balik sekolah je nangis sbb duk umah sorng2.
hurm..pape pon, may they have a safe journey.hehe :D
minxlah mak ayah hantar poskad.
mcm time fa dlu, umi ayah send poskad dr sane.best~!
doakan y baik2 k utk diorg. ;)
~claizani~ said…
sedih baca entry nih.;(
yuzuki said…
aku pun cam dapat rasa sedih gak..
mudah-mudahan dipermudahkan ibadah mereka di sana..amiin..

lisa,be strong..
n i k l i s a said…
makdarateridva. moga moga. doakan mana yg baik. (=
n i k l i s a said…
fa, risau my adik. dia baru 10 tahun.. hurmm
n i k l i s a said…
yuzuki, thanx kawan. (=
wany said…
eh pic yg last uh aku tau..sbb ada hntar pakcik n makcik aku gak.hee..sedih gak la.cm sayu je..

jumaat ni plak,kakak ipa n abg aku plak g.

dun worry..sure okay je kat sana tu.heee~ impian semua org nak g ke rumah ALLAH kan. hrp satu hari nnt kite pon dpt.aminn

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…