Skip to main content

teruja gila naik bas dua tingkat.

REAKSI ORANG TERUJA NAIK BAS DUA TINGKAT.

1) call mak/ayah/adik/abang/kakak/anyone dia, bagitahu dia kat stesen bas. pastu once orang yang dia call tu tanya dia pasal bas ape. teros dia bercerita tentang bas dua tingkat tuh..... dok ulang ulang word tuhhh sampai la orang naik fed up, dan letak HP cakap line xda. padahal saje letak.

2) cerita perasaan dia bila dia naik bas dua tingkat. cakaplah,"aku dok kat tingkat atas ni. bessssssss.. rasa tinggi semacam... dekat dengan awan..... bla.. bla.. bla... bessssss.. rugi ko xnaikkkk... nanti ko kena naik tauuuu...." sampai lah tukang dengar rasa macam annoying. malas nak dengar dah...

3) bila bas da gerak... jerit kuat kuat.... satu bas dengar. "wahhhhhhh!!/fuyoooohhhhh (pilih satu), besssssssss gilaaaa bas ni... rasa macam naik kapal terbang..... !!" walaupun sebenarnya.. pegi lapangan terbang pon xpernah. =.=

pengalaman diri sendirii ni.

---------------------------------------------------------------------------------------------

biasanya, kalau aku nak balik kelantan, aku suka naik mahligai.
sebab aku akan sampai awal dan sampai lebih cepat.
kalo tolak kul 9 malam. 
kul 5 lebih dah boleh sampai tempat aku turun tuh da.
kirenya 8 jam la. CEPAT SANGAT KAN? eh maaf tercapslock.

kalo nak balik shah alam, aku suke naik TRANS.
sebab tempat naik dia paling dekat dengan rumah aku.
so, boleh pegi lambat sikit. :)

kalau nak compare TRANS dengan MAHLIGAI.
aku suka lagi naik mahligai.
sebab space between kerusi depan n belakang lagi luas.
TRANS sempit. nggak suka.

n aku lagi suka duduk tingkat atas.
(bas sekarang mostly dua tingkat dah)
sebab nanti dia berenti berenti time nak amik orang kat stesen lain.
xda la tidow aku terganggu sangat. he he he.
tidow itu penting okay. 

maybe sebab aku dah banyak kali naik bas DUA TINGKAT.
so, aku dah xrasa teruja, eksaited  gila vavi ke ape dah la.
belagak cool je la ketika melangkah anak tangga bas, babai mak ayah adik.

tapi kalau orang teruja macam mana agak nya reaksi dia?
ada macam orang atas ke?

aku pikir2 balik, dulu aku cool je la kot.
sebab aku memang dah mindset dari aku diberanakkan lagi,
naik je bas tidow. naik bas je tidow. 

ok lah, bye.

Comments

Asy_raAf said…
aku rasa takut kowt naik bus dua tingkat.... dgn driver yg bwk mcm org gila.... takut weih... aku sll naik train ja blk penang... hikhik
Nik Lisa said…
nak takot apa..
rilek jaaa...

aku siap suka dok kat atah lagi. hehe
nizam27391 said…
aku xpena naik bas dua tingkat.. =.=
Nik Lisa said…
haha.mesti nanti ko teruja n jadi cam aku imagine kat post ni kan?

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak