Skip to main content

teruja gila naik bas dua tingkat.

REAKSI ORANG TERUJA NAIK BAS DUA TINGKAT.

1) call mak/ayah/adik/abang/kakak/anyone dia, bagitahu dia kat stesen bas. pastu once orang yang dia call tu tanya dia pasal bas ape. teros dia bercerita tentang bas dua tingkat tuh..... dok ulang ulang word tuhhh sampai la orang naik fed up, dan letak HP cakap line xda. padahal saje letak.

2) cerita perasaan dia bila dia naik bas dua tingkat. cakaplah,"aku dok kat tingkat atas ni. bessssssss.. rasa tinggi semacam... dekat dengan awan..... bla.. bla.. bla... bessssss.. rugi ko xnaikkkk... nanti ko kena naik tauuuu...." sampai lah tukang dengar rasa macam annoying. malas nak dengar dah...

3) bila bas da gerak... jerit kuat kuat.... satu bas dengar. "wahhhhhhh!!/fuyoooohhhhh (pilih satu), besssssssss gilaaaa bas ni... rasa macam naik kapal terbang..... !!" walaupun sebenarnya.. pegi lapangan terbang pon xpernah. =.=

pengalaman diri sendirii ni.

---------------------------------------------------------------------------------------------

biasanya, kalau aku nak balik kelantan, aku suka naik mahligai.
sebab aku akan sampai awal dan sampai lebih cepat.
kalo tolak kul 9 malam. 
kul 5 lebih dah boleh sampai tempat aku turun tuh da.
kirenya 8 jam la. CEPAT SANGAT KAN? eh maaf tercapslock.

kalo nak balik shah alam, aku suke naik TRANS.
sebab tempat naik dia paling dekat dengan rumah aku.
so, boleh pegi lambat sikit. :)

kalau nak compare TRANS dengan MAHLIGAI.
aku suka lagi naik mahligai.
sebab space between kerusi depan n belakang lagi luas.
TRANS sempit. nggak suka.

n aku lagi suka duduk tingkat atas.
(bas sekarang mostly dua tingkat dah)
sebab nanti dia berenti berenti time nak amik orang kat stesen lain.
xda la tidow aku terganggu sangat. he he he.
tidow itu penting okay. 

maybe sebab aku dah banyak kali naik bas DUA TINGKAT.
so, aku dah xrasa teruja, eksaited  gila vavi ke ape dah la.
belagak cool je la ketika melangkah anak tangga bas, babai mak ayah adik.

tapi kalau orang teruja macam mana agak nya reaksi dia?
ada macam orang atas ke?

aku pikir2 balik, dulu aku cool je la kot.
sebab aku memang dah mindset dari aku diberanakkan lagi,
naik je bas tidow. naik bas je tidow. 

ok lah, bye.

Comments

Asy_raAf said…
aku rasa takut kowt naik bus dua tingkat.... dgn driver yg bwk mcm org gila.... takut weih... aku sll naik train ja blk penang... hikhik
n i k l i s a said…
nak takot apa..
rilek jaaa...

aku siap suka dok kat atah lagi. hehe
nizam27391 said…
aku xpena naik bas dua tingkat.. =.=
n i k l i s a said…
haha.mesti nanti ko teruja n jadi cam aku imagine kat post ni kan?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…