Skip to main content

MOVIE : THE HOLE

tadi aku pegi SUNWAY PYRAMID.
bukan untuk ice skating ye.
tapi untuk bersosial. so sial betol. =.=

xla. sebena nye.
kawan saya, nur areefah tapi aku panggil dia efa je.
datang uitm shah alam from gombak.
sebab nak meet up la kot.

aku macam terharu.
n kawan da datang jauh kan.
of course la kena jumpa keluar ape sume.
so, kitorang decide pi sunway.

as xpected la.
kua kul 12 lebih.
sampai sana dalam kul 3.
public transport malaysia kan efficient. *sarcastic x?*

and i met with pali n wany too.
happy. :)

n today, aku tengok movie THE HOLE.
motif tengok cerita ni sebab cerita paling dekat after efa bla.
efa nak bla pukul 4, so cerita tu pukul 4.20.
so, macam xyah tunggu lame lame sangat.


cter pasal lubang.
anyone yang tengok lubang tuh nanti benda yang paling ditakuti will come and kacau orang tuh.
until orang tuh boleh lawan benda yang die takot tuh.

not bad.
seram gak la...
sebab sound effect die memang semacam.
then suke men kejut kejut. 

if u are searching for not so seram movie,
this is the choice.

selamat menonton.

next, PS : i want to watch eat, love pray.
stay tuned for my critics. :)

Comments

hacker cs said…
calo betty...
cmbest jer ;O
nnti ak donload hohoh
Hole 3D
tgk dlm 3D ke mmg movie nih 3D?
n i k l i s a said…
hacker cs, oraito. :)
n i k l i s a said…
raji

boleh la. tapi, devil cam lg best la.
xla. aku tgok tuh x 3d pon..
M-A-S said…
nak tgk jgk citer eat.pray.love.. ajak aku kalo nak tgk..haha

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…