Pages

Friday, July 11, 2014

Excitedd!

Hai!

Sejak dok rumah ni, alhamdulillah sangat aku boleh buat hobi lama aku. One of them is of course sewing/menjahit! Im a big DIY fans if u get to know me. Baru puas hati. Betol tak? 

Last two weeks, angin nak menjahit datang after few days of tengok tengok nota menjahit yang lama lama. So i decide to make myself a baju kurung. Lukis pola apa sume, gunting siap siap... tanya mak ada kain pasang yang die tak nak. Pastu terus potong kain, and jahit!

Pas da siap projek baju kurung biasa, move to second project iaitu baju kurung moden.. heee.

Kalau upah tukang jahit kat area kelantan ni baju kurung biasa dalam rm 30 gak la. Baju kurung moden rm 30 lebih for sure. Kalau dah pandai jahit sendiri apa la salahnya jahit je sendiri. Lagi lagi masa tengah free ni. heee. 

Seriously, thanxful gile kat mak sebab dulu paksa kakak masuk kelas menjahit. Sekarang baru terasa untungnyaa. 


Baju kurung--


Ni pulak baju kurung moden.

Abaikan muke excited model. -.-"

K lah bye bye!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...