Pages

Wednesday, July 16, 2014

RED VELVET tengah tengah bosan

hye. salam.
hari ni aku BAKING! aku bake RED VELVET CAKE. saja nak test skill baking.
guna recipe yang biasa saja aku guna saja.
boleh refer post yang ini


yang dulu dulu aku buat cupcake.
kali ni aku buat cake tapi guna recipe yang ini jugak.




lupa sangat nak amik gamba cake penuh. 

aku buat cake bulat. 
selapis saja. sebab tak ramai pon nak makannya. 
kat rumah ni sekarang adalah dalam 4 orang.
plus, 2 of them, ayah dengan adik lelaki aku ni tak berapa minat makan cake. 

kalau untuk function ke open house raya nanti aku rasa better buat dua adunan. bake in two separate loyang.
pastu, satukan jadi satu cake je. tengah tengah leh taruk cream cheese.
pastu salut la satu cake dengan cream cheese frosting.

as for frosting, aku suka kalau lebih rasa sour despite of sweet.
so next time maybe boleh kurangkan gula icing tuh.
despite of 1/4 cup of icing sugar for 4 ounces of creamcheese.
maybe leh wat 1/4 cup for 6-8 ounces.

cake dia dah sedap. tak manis tak tawar sangat. just nice. 

k lah thats all. :)




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...