Skip to main content

PART 2 : camping republic of 1991

memandangkan part 1 mendapat sambutan yang agak hangat.
makanya, aku semangat terlebih dan nak sambung cerita yew.


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------


SESAT PULAK

say what, walaupun KLCC tuh mmg depan mata still boleh sesat.
nak pergi depan KLCC tapi termasuk pulak dalam parking KLCC, siot ah signboard. -.-"
dah tuh minyak tinggal one bar pulak. 
memang cuak siot n nak parking xberani selepas kena langgar tadi.
akhirnye tunggu kat tepi2 saja.
watak perempuan satu pegi cari si driver dalam KLCC tuh.
dan akhirnya jumpa. 
aku sedaya upaya suruh si driver masuk kereta teros.
dan alhamdulillah berjaya. 
xda syak wasangka langsung. tee-hee!

BREAKING BAD NEWS

'driver, kami nak bagitahu something ni.. kau jangan marah ye?'
'cakap la dulu,.. ape dia?'
'janji jangan marah?'
'cakaaap la apemende?'
'er er er kereta kena langgar, calar kat depan sikit'
'larh kena lagi? semalam kena kat belakang, kesian si Putih aku ni'

bla bla bla.

SHOPPING TIME Y'ALL!

singgah carefour wangsa maju, untuk shopping barang barang untuk camping.
makanan, pinggan sudu segala, untuk main sikit.. 
sume bajet, ye ah ngat kayo sangat eden ni haa?

HEADING TO GOMBAK

dah setel semua, masanya untuk gerak ke gombak balik.
yang naik kereta ni, pergi LRT gombak balik, amik seorang lagi peserta perempuan...

kemudian, berkumpul di UIA gombak.
kat sana jumpa lagi dua orang peserta. solat jap, makan jap..
akhirnya, kami bergerak ke campsite, alang sedayu.

HEADING TO CAMPSITE, ALANG SEDAYU

sampai je sana, uruskan apa yang patut. 
setel setel tempat tinggal ape semua...
asalnya, perempuan dapat bilik dan lelaki dapat khemah 2 buah.
yang perempuan ikot plan, dapat bilik kat tingkat atas rumah ni.
yang lelaki ni ada pulak yang xnak dok khemah la (sape la kan?), macam macam la.
so, akhirnya, lelaki dapat ruang kat tingkat bawah rumah tuh.

boleh atv + buggy adventure, tapi xamik pakej ni la ye. hehehe
LESEN PON ADA YANG L. NAK ATV BAGAI MEMANG X LAH KAN?
jalan jalan. :)
then sampai lagi beberapa orang peserta. 
iaitu, jeng jeng jeng.

malam tuh, aktiviti start dengan solat maghrib berjemaah.
alhamdulillah.. 
aktiviti ape yang kitorang buat lagi? 

next part 3, bersambung...

PS : seharusnya entri pasal camping ini bersambung sebab aku xsuka post yang panjang. i'm sorry!

Comments

Nur Areefah said…
suspen2 :P
beb, baru igt kau ada gambar. apa lagi upload2
kau ni post jela semua =.= buat resah aku je
@Nur Areefah

tunggu acap nye dulu.
cane nak private kan eh?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…