Pages

Saturday, May 28, 2011

PART 2 : camping republic of 1991

memandangkan part 1 mendapat sambutan yang agak hangat.
makanya, aku semangat terlebih dan nak sambung cerita yew.


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------


SESAT PULAK

say what, walaupun KLCC tuh mmg depan mata still boleh sesat.
nak pergi depan KLCC tapi termasuk pulak dalam parking KLCC, siot ah signboard. -.-"
dah tuh minyak tinggal one bar pulak. 
memang cuak siot n nak parking xberani selepas kena langgar tadi.
akhirnye tunggu kat tepi2 saja.
watak perempuan satu pegi cari si driver dalam KLCC tuh.
dan akhirnya jumpa. 
aku sedaya upaya suruh si driver masuk kereta teros.
dan alhamdulillah berjaya. 
xda syak wasangka langsung. tee-hee!

BREAKING BAD NEWS

'driver, kami nak bagitahu something ni.. kau jangan marah ye?'
'cakap la dulu,.. ape dia?'
'janji jangan marah?'
'cakaaap la apemende?'
'er er er kereta kena langgar, calar kat depan sikit'
'larh kena lagi? semalam kena kat belakang, kesian si Putih aku ni'

bla bla bla.

SHOPPING TIME Y'ALL!

singgah carefour wangsa maju, untuk shopping barang barang untuk camping.
makanan, pinggan sudu segala, untuk main sikit.. 
sume bajet, ye ah ngat kayo sangat eden ni haa?

HEADING TO GOMBAK

dah setel semua, masanya untuk gerak ke gombak balik.
yang naik kereta ni, pergi LRT gombak balik, amik seorang lagi peserta perempuan...

kemudian, berkumpul di UIA gombak.
kat sana jumpa lagi dua orang peserta. solat jap, makan jap..
akhirnya, kami bergerak ke campsite, alang sedayu.

HEADING TO CAMPSITE, ALANG SEDAYU

sampai je sana, uruskan apa yang patut. 
setel setel tempat tinggal ape semua...
asalnya, perempuan dapat bilik dan lelaki dapat khemah 2 buah.
yang perempuan ikot plan, dapat bilik kat tingkat atas rumah ni.
yang lelaki ni ada pulak yang xnak dok khemah la (sape la kan?), macam macam la.
so, akhirnya, lelaki dapat ruang kat tingkat bawah rumah tuh.

boleh atv + buggy adventure, tapi xamik pakej ni la ye. hehehe
LESEN PON ADA YANG L. NAK ATV BAGAI MEMANG X LAH KAN?
jalan jalan. :)
then sampai lagi beberapa orang peserta. 
iaitu, jeng jeng jeng.

malam tuh, aktiviti start dengan solat maghrib berjemaah.
alhamdulillah.. 
aktiviti ape yang kitorang buat lagi? 

next part 3, bersambung...

PS : seharusnya entri pasal camping ini bersambung sebab aku xsuka post yang panjang. i'm sorry!

6 comments:

Nur Areefah said...

suspen2 :P
beb, baru igt kau ada gambar. apa lagi upload2

Arimi/KimiWarrior said...

kau ni post jela semua =.= buat resah aku je

:-: Nizam27391 :-: said...

best gilo!!! huuu...

omai.n i k l i s a said...

@Nur Areefah

tunggu acap nye dulu.
cane nak private kan eh?

omai.n i k l i s a said...

@Arimi/KimiWarrior

sabau la! ishh

omai.n i k l i s a said...

@:-: Nizam27391 :-:

yeah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...