Skip to main content

PART 2 : camping republic of 1991

memandangkan part 1 mendapat sambutan yang agak hangat.
makanya, aku semangat terlebih dan nak sambung cerita yew.


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------


SESAT PULAK

say what, walaupun KLCC tuh mmg depan mata still boleh sesat.
nak pergi depan KLCC tapi termasuk pulak dalam parking KLCC, siot ah signboard. -.-"
dah tuh minyak tinggal one bar pulak. 
memang cuak siot n nak parking xberani selepas kena langgar tadi.
akhirnye tunggu kat tepi2 saja.
watak perempuan satu pegi cari si driver dalam KLCC tuh.
dan akhirnya jumpa. 
aku sedaya upaya suruh si driver masuk kereta teros.
dan alhamdulillah berjaya. 
xda syak wasangka langsung. tee-hee!

BREAKING BAD NEWS

'driver, kami nak bagitahu something ni.. kau jangan marah ye?'
'cakap la dulu,.. ape dia?'
'janji jangan marah?'
'cakaaap la apemende?'
'er er er kereta kena langgar, calar kat depan sikit'
'larh kena lagi? semalam kena kat belakang, kesian si Putih aku ni'

bla bla bla.

SHOPPING TIME Y'ALL!

singgah carefour wangsa maju, untuk shopping barang barang untuk camping.
makanan, pinggan sudu segala, untuk main sikit.. 
sume bajet, ye ah ngat kayo sangat eden ni haa?

HEADING TO GOMBAK

dah setel semua, masanya untuk gerak ke gombak balik.
yang naik kereta ni, pergi LRT gombak balik, amik seorang lagi peserta perempuan...

kemudian, berkumpul di UIA gombak.
kat sana jumpa lagi dua orang peserta. solat jap, makan jap..
akhirnya, kami bergerak ke campsite, alang sedayu.

HEADING TO CAMPSITE, ALANG SEDAYU

sampai je sana, uruskan apa yang patut. 
setel setel tempat tinggal ape semua...
asalnya, perempuan dapat bilik dan lelaki dapat khemah 2 buah.
yang perempuan ikot plan, dapat bilik kat tingkat atas rumah ni.
yang lelaki ni ada pulak yang xnak dok khemah la (sape la kan?), macam macam la.
so, akhirnya, lelaki dapat ruang kat tingkat bawah rumah tuh.

boleh atv + buggy adventure, tapi xamik pakej ni la ye. hehehe
LESEN PON ADA YANG L. NAK ATV BAGAI MEMANG X LAH KAN?
jalan jalan. :)
then sampai lagi beberapa orang peserta. 
iaitu, jeng jeng jeng.

malam tuh, aktiviti start dengan solat maghrib berjemaah.
alhamdulillah.. 
aktiviti ape yang kitorang buat lagi? 

next part 3, bersambung...

PS : seharusnya entri pasal camping ini bersambung sebab aku xsuka post yang panjang. i'm sorry!

Comments

Nur Areefah said…
suspen2 :P
beb, baru igt kau ada gambar. apa lagi upload2
kau ni post jela semua =.= buat resah aku je
Nik Lisa said…
@Nur Areefah

tunggu acap nye dulu.
cane nak private kan eh?

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak