Pages

Saturday, May 28, 2011

PART 3 : camping republic of 1991

orait, here come part 3, 
dont worry, xda lah aku nak buat sampai 30 part. 
second last dah ni. (kot?) ((insyaAllah)) HAHA


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------

ICE BREAKING DULU

lepas solat maghrib berjemaah, tazkirah sikit.
macam biasa lah, sesi ice-breaking bermula. 
sebab kami semua x kenal sangat kan?
semua muka baru lah katakan. (aish, mane senior members ni?)
nak buat macam mana.. semua ada alasan masing masing. 
hidup ni mana boleh duga, kan?

MASAK MAKAN MALAM

lepas dah kenal kenal, solat isya' ape semua..
kami turun memasak. 
aku bajet nanti boleh la wat unggun api yang api dia besar tuh kan?
then kami keliling unggun api bercerita ke apa.
sekali, nak hidupkan api tuh pon makan masa lama gak la.

muka semua dah lapar. 
maka semua bagi kerjasama yang padu lah untuk siapkan makan malam special kami tuh.
special gila kot.

COMELNYE API! :)

MELETAK PERIUK ATAS API IN ORDER TO -->

REBUS MEE MAGGI. HUAHUA.

MENU MAKAN MALAM SPECIAL?

maggi kari atau maggi goreng ikot mana suka. 
alhamdulillah malam tuh kami kenyang jugak. 
xperlu nak komplen banyak sebab dalam hutan, 
xmungkin ah nak order PIZZA ke, kan?
(TAPI DENGAR GAK ADA YANG NAK PIZZA DELIVERY, hahahaha)

GAME TIME

kitorang habis makan dalam kul 10.40malam macam tuh kot.
makanya,kitorang gerak ke bilik dulu...
lepak kat ruang budak lelaki tuh, sebab nak main game.
nama lagi budak forum, game pon xlari jauh la dari alamaya punye game.
kami cedok game forum yang "TIGA PATAH PERKATAAN" tuh.

di alam realiti seriously lagi kelaka.
asyik gelak terbahak bahak je dengar spontaneous ideas dari para peserta.
kan kalau alamaya, entah berapa lama la pikir nak buat ayat tuh kan?
aku rasa ada yang rakam. tunggu je video di upload. :)

NIGHT WALK

jam menunjukkan pukul 11.
NIGHT WALK bermula..
personal opinion aku, 
aku rasa night walk sangat mencabar sebab..
satu, di kalangan peserta, 
sorang je yang bawak torchlight.
satu lagi, torchlight pakcik yang guide kitorang.
dua, sebab tempat memang gelap habis, kena naik bukit. turun bukit..
lalu celah2 pokok lah, gune dahan pokok untuk tolong kite bergerak.. 
ada yang perlu jalan itik. sangat mencabar. dengan vision yang agak terhad. 
tambah kalau lalu tempat tanah lembut, licin habis lah..

ada peserta yang cramp, dan ada yang jatuh, ada yang kena pacat..
ada yang menangis? (HEHE)
and ada yang nampak 'benda' emm.
biasalah hidup dalam hutan kan?
tapi alhamdulillah semua okay je, semua semangat berkobar2. 
itu yang best! 

OVER FLASH, VIEW OF KARAK HIGHWAY DARI HUTAN YANG KAMI PERGI NIGHTWALK TUH.

MEMANG X BERBAKAT AMIK GAMBA. -.-"
dalam 1 pagi lebih kami sampai bilik balik, dan sebab kepenatan, kami tidow, yeehaa.

keesokan hari punye cerita? 

next post, PART 4, bersambung...

PS : nak tahu peserta2? relax dulu. sabar sabar ye.

8 comments:

Arimi/KimiWarrior said...

rajin anak manusia ni. :) =.=

cptlah, berdegup jantung aku baca updates.haha

Schajar McFlurry said...

lame dah tak camping.... =)

Miss Dolce and Gabbana said...

Seriously jeles sebab tak dapat ikut.Nak nangis boleh..haha

loveville said...

lebuhraya karak?? hoho

omai.n i k l i s a said...

@Arimi/KimiWarrior

padahal ko dah tau ape aku nak update

omai.n i k l i s a said...

@Schajar McFlurry

aku ni first time kot. -.-"

omai.n i k l i s a said...

@Miss Dolce and Gabbana

xsabar mennti ko degree nanti. shah alam dah kan?

omai.n i k l i s a said...

@loveville

aku pon terkejut time pakcik guide kitorang tuh cakap tuh lebuhraya karak.
dah la hari sebelum tuh, aku baru pas tengok movie KARAK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...