Skip to main content

PART 3 : camping republic of 1991

orait, here come part 3, 
dont worry, xda lah aku nak buat sampai 30 part. 
second last dah ni. (kot?) ((insyaAllah)) HAHA


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------

ICE BREAKING DULU

lepas solat maghrib berjemaah, tazkirah sikit.
macam biasa lah, sesi ice-breaking bermula. 
sebab kami semua x kenal sangat kan?
semua muka baru lah katakan. (aish, mane senior members ni?)
nak buat macam mana.. semua ada alasan masing masing. 
hidup ni mana boleh duga, kan?

MASAK MAKAN MALAM

lepas dah kenal kenal, solat isya' ape semua..
kami turun memasak. 
aku bajet nanti boleh la wat unggun api yang api dia besar tuh kan?
then kami keliling unggun api bercerita ke apa.
sekali, nak hidupkan api tuh pon makan masa lama gak la.

muka semua dah lapar. 
maka semua bagi kerjasama yang padu lah untuk siapkan makan malam special kami tuh.
special gila kot.

COMELNYE API! :)

MELETAK PERIUK ATAS API IN ORDER TO -->

REBUS MEE MAGGI. HUAHUA.

MENU MAKAN MALAM SPECIAL?

maggi kari atau maggi goreng ikot mana suka. 
alhamdulillah malam tuh kami kenyang jugak. 
xperlu nak komplen banyak sebab dalam hutan, 
xmungkin ah nak order PIZZA ke, kan?
(TAPI DENGAR GAK ADA YANG NAK PIZZA DELIVERY, hahahaha)

GAME TIME

kitorang habis makan dalam kul 10.40malam macam tuh kot.
makanya,kitorang gerak ke bilik dulu...
lepak kat ruang budak lelaki tuh, sebab nak main game.
nama lagi budak forum, game pon xlari jauh la dari alamaya punye game.
kami cedok game forum yang "TIGA PATAH PERKATAAN" tuh.

di alam realiti seriously lagi kelaka.
asyik gelak terbahak bahak je dengar spontaneous ideas dari para peserta.
kan kalau alamaya, entah berapa lama la pikir nak buat ayat tuh kan?
aku rasa ada yang rakam. tunggu je video di upload. :)

NIGHT WALK

jam menunjukkan pukul 11.
NIGHT WALK bermula..
personal opinion aku, 
aku rasa night walk sangat mencabar sebab..
satu, di kalangan peserta, 
sorang je yang bawak torchlight.
satu lagi, torchlight pakcik yang guide kitorang.
dua, sebab tempat memang gelap habis, kena naik bukit. turun bukit..
lalu celah2 pokok lah, gune dahan pokok untuk tolong kite bergerak.. 
ada yang perlu jalan itik. sangat mencabar. dengan vision yang agak terhad. 
tambah kalau lalu tempat tanah lembut, licin habis lah..

ada peserta yang cramp, dan ada yang jatuh, ada yang kena pacat..
ada yang menangis? (HEHE)
and ada yang nampak 'benda' emm.
biasalah hidup dalam hutan kan?
tapi alhamdulillah semua okay je, semua semangat berkobar2. 
itu yang best! 

OVER FLASH, VIEW OF KARAK HIGHWAY DARI HUTAN YANG KAMI PERGI NIGHTWALK TUH.

MEMANG X BERBAKAT AMIK GAMBA. -.-"
dalam 1 pagi lebih kami sampai bilik balik, dan sebab kepenatan, kami tidow, yeehaa.

keesokan hari punye cerita? 

next post, PART 4, bersambung...

PS : nak tahu peserta2? relax dulu. sabar sabar ye.

Comments

rajin anak manusia ni. :) =.=

cptlah, berdegup jantung aku baca updates.haha
lame dah tak camping.... =)
Seriously jeles sebab tak dapat ikut.Nak nangis boleh..haha
Anonymous said…
lebuhraya karak?? hoho
@Arimi/KimiWarrior

padahal ko dah tau ape aku nak update
@Miss Dolce and Gabbana

xsabar mennti ko degree nanti. shah alam dah kan?
@loveville

aku pon terkejut time pakcik guide kitorang tuh cakap tuh lebuhraya karak.
dah la hari sebelum tuh, aku baru pas tengok movie KARAK

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…