Skip to main content

13th MAY

salam. :)

13th MAY of every years means a lot to me.
becauses its my birthday! :)

so, happy birthday to me! 

i da turned 20s! peehhhh.
another chapter in mu life i guess. 
lets make it fun to the fullest! 

yesterday was the penutup of the tahlil dedicated to my mak tok.
she passed away last friday.
so a sort of "majlis khatam quran" was held.

on the evening, we visit maktok's kubur.
and of course sedekah kan mak tok bacaan yasin.

oh yeah, my uncle said, 13th may is also my maktok's birthday.

got tons of birthday wishes thru facebook.
which it makes me smile all day long. thanx u thanx u.
so i replied all the birthday wishes.
people says something, i think it best for me to atleast replied them.
ryte?

my sister gaves me a flower.
plastic flower tuh je.
but at least, she made an effort to give me present.
which was so nice. i love u dila! :)

while my family treat me a dinner.
just a dinner.
not a very grand or whatsoever dinner.
since its my birthday, i ordered chicken chop, rm8. huahua.
sekali sekala makan mahal ape salahnya... huahuahua.

BANYAK MACAM NI RM8. KAT KL MANA NAK DAPAT MEH
the best part is.
i recieved a WEBSITE GIFT!
its free, but it is decorated especially for me!
i would like to share it with all of u.
so, if u feel like watching it.
thanx u very much! 

may Allah give u HIS blessing, and happiness too. insyaALLAH. amin!

K LAH byeee.

ps : bloggerr selalu undermaintanence. xsuka lahh. :(

pss : ikot sejarah malaysia, 13 may adalah tragedi. aaalllla yang perpecahan kaum tuh. gaduh sama kaum. 

Comments

sitinoramira said…
happy belated besday lisa. sorry lambat wishhh
Primadona said…
Happy Birthday.Tak sempat nak bagi apa2 kat lisa.Big hug boleh.haha.Welcome to the club eh.. :P
nuraru said…
xbleh tgk ape pom kat wix tu. hehe
knp link name tu mcm ade bau skandal? huahuahua
like this post.! chicken chop nampak sdap sangat2! nak gak!
and the website nice.. lagu first kat website tu best...dgarlah slalu.. :)
Nik Lisa said…
@Miss Dolce and Gabbana

wah dapat big hug alamaya from sarawak. tee-hee
thanx ziza.
Nik Lisa said…
@:-: Nizam27391 :-:

awaaak, thanx u very much!

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak