Skip to main content

13th MAY

salam. :)

13th MAY of every years means a lot to me.
becauses its my birthday! :)

so, happy birthday to me! 

i da turned 20s! peehhhh.
another chapter in mu life i guess. 
lets make it fun to the fullest! 

yesterday was the penutup of the tahlil dedicated to my mak tok.
she passed away last friday.
so a sort of "majlis khatam quran" was held.

on the evening, we visit maktok's kubur.
and of course sedekah kan mak tok bacaan yasin.

oh yeah, my uncle said, 13th may is also my maktok's birthday.

got tons of birthday wishes thru facebook.
which it makes me smile all day long. thanx u thanx u.
so i replied all the birthday wishes.
people says something, i think it best for me to atleast replied them.
ryte?

my sister gaves me a flower.
plastic flower tuh je.
but at least, she made an effort to give me present.
which was so nice. i love u dila! :)

while my family treat me a dinner.
just a dinner.
not a very grand or whatsoever dinner.
since its my birthday, i ordered chicken chop, rm8. huahua.
sekali sekala makan mahal ape salahnya... huahuahua.

BANYAK MACAM NI RM8. KAT KL MANA NAK DAPAT MEH
the best part is.
i recieved a WEBSITE GIFT!
its free, but it is decorated especially for me!
i would like to share it with all of u.
so, if u feel like watching it.
thanx u very much! 

may Allah give u HIS blessing, and happiness too. insyaALLAH. amin!

K LAH byeee.

ps : bloggerr selalu undermaintanence. xsuka lahh. :(

pss : ikot sejarah malaysia, 13 may adalah tragedi. aaalllla yang perpecahan kaum tuh. gaduh sama kaum. 

Comments

safiamira said…
happy belated besday lisa. sorry lambat wishhh
Happy Birthday.Tak sempat nak bagi apa2 kat lisa.Big hug boleh.haha.Welcome to the club eh.. :P
nuraru said…
xbleh tgk ape pom kat wix tu. hehe
knp link name tu mcm ade bau skandal? huahuahua
like this post.! chicken chop nampak sdap sangat2! nak gak!
and the website nice.. lagu first kat website tu best...dgarlah slalu.. :)
@Miss Dolce and Gabbana

wah dapat big hug alamaya from sarawak. tee-hee
thanx ziza.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…