Skip to main content

13th MAY

salam. :)

13th MAY of every years means a lot to me.
becauses its my birthday! :)

so, happy birthday to me! 

i da turned 20s! peehhhh.
another chapter in mu life i guess. 
lets make it fun to the fullest! 

yesterday was the penutup of the tahlil dedicated to my mak tok.
she passed away last friday.
so a sort of "majlis khatam quran" was held.

on the evening, we visit maktok's kubur.
and of course sedekah kan mak tok bacaan yasin.

oh yeah, my uncle said, 13th may is also my maktok's birthday.

got tons of birthday wishes thru facebook.
which it makes me smile all day long. thanx u thanx u.
so i replied all the birthday wishes.
people says something, i think it best for me to atleast replied them.
ryte?

my sister gaves me a flower.
plastic flower tuh je.
but at least, she made an effort to give me present.
which was so nice. i love u dila! :)

while my family treat me a dinner.
just a dinner.
not a very grand or whatsoever dinner.
since its my birthday, i ordered chicken chop, rm8. huahua.
sekali sekala makan mahal ape salahnya... huahuahua.

BANYAK MACAM NI RM8. KAT KL MANA NAK DAPAT MEH
the best part is.
i recieved a WEBSITE GIFT!
its free, but it is decorated especially for me!
i would like to share it with all of u.
so, if u feel like watching it.
thanx u very much! 

may Allah give u HIS blessing, and happiness too. insyaALLAH. amin!

K LAH byeee.

ps : bloggerr selalu undermaintanence. xsuka lahh. :(

pss : ikot sejarah malaysia, 13 may adalah tragedi. aaalllla yang perpecahan kaum tuh. gaduh sama kaum. 

Comments

safiamira said…
happy belated besday lisa. sorry lambat wishhh
Happy Birthday.Tak sempat nak bagi apa2 kat lisa.Big hug boleh.haha.Welcome to the club eh.. :P
nuraru said…
xbleh tgk ape pom kat wix tu. hehe
knp link name tu mcm ade bau skandal? huahuahua
like this post.! chicken chop nampak sdap sangat2! nak gak!
and the website nice.. lagu first kat website tu best...dgarlah slalu.. :)
@Miss Dolce and Gabbana

wah dapat big hug alamaya from sarawak. tee-hee
thanx ziza.

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)