Skip to main content

PART 4 : camping republic of 1991

part 4 dah. we'll see boleh habiskan ke x ye?
this time mainly menceritakan pasal aktiviti day 2 camping.


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------

BANGUN PAGI PAGI (6.30 AM)

macam biasa, solat berjemaah subuh. pada pukul 6.30pagi.
lepas tuh ada tazkirah sikit. bincang bincang sikit flow hari ni.
make sure everybody clear kann.
lepas tuh, ada lak 'sesi bercerita'.
kitorang haruslah bagi personal opinion kitorang pasal NIGHT-WALK semalam.

tapi, aku sakit perot nak membuang..
so aku xjoin maka xtau cerita.

yang aku tau, n rasa cam interesting,
ada sorang peserta lelaki ni,
die nampak 'benda' kat belakang peserta perempuan.

OMG?
nak tau lebih? tunggu cerita kat blog dia okay?

BREAKFAST

pagi ni kitorang breakfast roti aje, sapu kaya.
dapatlah 3 keping sorang, orait lah tuh.. huahuahua.

kemudian game time lagi.

GAME TIME (2)

pagi ni kitorang main game 'BOM BOM'.
main ni agak mengelirukan la, kena fokusss. 
tapi still kalau orang buat salah..
memang gelak habis lah~ huahuhuahua.

then, kitorang main game show korea, eceh. 
tapi kitorang modify lah sikit. bagi kena dengan suasana Melayu. huahuahua.
one person akan tulis anything pasal diri dia. 
and orang lain akan ikot giliran, tanya soalan yang akhirnya boleh bagi klu untuk jawab.
best gak ah.

then main regu. macam biasa lah kan? 
ajk game memang semangat, siap bawak whiteboard kecik, comel je..

JUNGLE TREKKING 

jungle trekking ialah kemuncak aktiviti kitorang.
memang best sangat sangat.
ingat x PART 3, time kitorang tengok view karak highway tuh..
jungle trekking ni akan bawak kitorang ke hutan seberang sana.

memang best sebab lalu sungai ape sume,
lalu jalan denai yang sempit, dengan pokok pokok kecik kat tepi,
kena bergayut, bergantung kepada dahan dahan pokok.
sangat mencabar, tapi dengan bantuan kawan kawan.
memang semua benda jadi senang.
ukhwah time ni sangat best. xda dah nak pentingkan diri ke apa.
semua nak semua orang selamat.. memang best!

kitorang pergi air terjun sungai pisang. tee-hee!
perjalanan almost 30 minutes la jugak~

EN JOHARI CAKAP, TEROWONG BOLEH BAWAK KE BENTONG. ORANG JEPUN DULU DULU GUNA. SCAREEEY!
SCENERY YANG LAWA OTW NAK PERGI TEMPAT AIR TERJUN
TEROWONG NAK SEBERANG SEBELAH SANA. TUH PAKCIK GUIDER KITORANG, EN JOHARI!

AIR TERJUN!! 

best gila ah main air terjun! :)
posing sakan sini, memang syiok je.
lepas dah mandi kejap, ada la orang absailing lah kat air terjun ni..
berani depa ni, rasa macam nak try jugak.
tapi kena bayar lebih la. tuh yang xnak, hehe.

BALIK CAMPSITE, MASAK NASI + SARDIN

then, kitorang balik campsite balik.
semua dah lapar, maka kitorang masak la nasik.
masak nasik guna unggun api je beb.
kagum please. tee-hee!

DAPAT LOVEBITE PACAT PULAK. -.-"

tapi aku join lambat sikit. sebab badan rasa x sedap.
tengok tengok kena gigit dek pacat.
3 bijik aku kena, kat perot, peha, n betis. haiyyaaa!

masa mandi darah dok meleleh, aisehh. -.-"

TOLONG MASAK

lepas dah siap mandi ape sume, aku turun bawah untuk tolong ape yang patot.
tang menghidang memang aku suke. LOL.

memang terbaik dari ladang ah. HAHA.
masak sardin bagai.

MAKAN TENGAH HARI KAMI

MAKAN TENGAHARI KAMI. SEDAAAAAP! :)

KENDIRI

then, bersih kan tempat masak tuh..
masuk bilik, relax2 jap.. aku tertido sebab ngantuk, penat sangat kot.
dah la baru lepas makan nasi. 
pahampaham saje la.

dalam kul 3.30 petang macam tuh,
bersiap nak balik dah.

PENUTUP

ingat nak buat majlis penutup kat ruang tempat lelaki tuh..
tapi sekali ada orang nak masuk pulak.

terpaksa kemas2 dulu, and berkumpul kat depan ada tempat macam wakaf la.
kat situ kite bagi ucapan last and main game last.

GAME LAST

each of us, AJK GAME bagi kertas.
mula mula tulis nama masing masing...
then lipat kertas jadi macam kipas, then passing orang sebelah..

and orang sebelah tuh kena tulis komen ke, first impression ke.. 
whateva la. pasal pemilik kertas tuh.

then passing sampai habis tulis pasal semua orang..

bila dah dapat balik kertas tuh, aku senyum sorang sorang bila baca.
thanx korang. 
best memories ever. 
love u guys! :)

BERGAMBAR LAST SESSION

WHITEBOARD KECIK COMEL, HEE

kemudian, ambik gamba last session.
dekat signboard alang sedayu..
then bertolak balik. 

HABIS!

PS : nak tau siapakah peserta camp republic of 1991 ni?
nanti kan next post, special edition. 

Comments

liyana said…
best2..truskn part yg sterusnya..=)
@liyana

tamat dah. :)
next is senarai peserta je.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…