Pages

Sunday, May 29, 2011

PART 4 : camping republic of 1991

part 4 dah. we'll see boleh habiskan ke x ye?
this time mainly menceritakan pasal aktiviti day 2 camping.


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------

BANGUN PAGI PAGI (6.30 AM)

macam biasa, solat berjemaah subuh. pada pukul 6.30pagi.
lepas tuh ada tazkirah sikit. bincang bincang sikit flow hari ni.
make sure everybody clear kann.
lepas tuh, ada lak 'sesi bercerita'.
kitorang haruslah bagi personal opinion kitorang pasal NIGHT-WALK semalam.

tapi, aku sakit perot nak membuang..
so aku xjoin maka xtau cerita.

yang aku tau, n rasa cam interesting,
ada sorang peserta lelaki ni,
die nampak 'benda' kat belakang peserta perempuan.

OMG?
nak tau lebih? tunggu cerita kat blog dia okay?

BREAKFAST

pagi ni kitorang breakfast roti aje, sapu kaya.
dapatlah 3 keping sorang, orait lah tuh.. huahuahua.

kemudian game time lagi.

GAME TIME (2)

pagi ni kitorang main game 'BOM BOM'.
main ni agak mengelirukan la, kena fokusss. 
tapi still kalau orang buat salah..
memang gelak habis lah~ huahuhuahua.

then, kitorang main game show korea, eceh. 
tapi kitorang modify lah sikit. bagi kena dengan suasana Melayu. huahuahua.
one person akan tulis anything pasal diri dia. 
and orang lain akan ikot giliran, tanya soalan yang akhirnya boleh bagi klu untuk jawab.
best gak ah.

then main regu. macam biasa lah kan? 
ajk game memang semangat, siap bawak whiteboard kecik, comel je..

JUNGLE TREKKING 

jungle trekking ialah kemuncak aktiviti kitorang.
memang best sangat sangat.
ingat x PART 3, time kitorang tengok view karak highway tuh..
jungle trekking ni akan bawak kitorang ke hutan seberang sana.

memang best sebab lalu sungai ape sume,
lalu jalan denai yang sempit, dengan pokok pokok kecik kat tepi,
kena bergayut, bergantung kepada dahan dahan pokok.
sangat mencabar, tapi dengan bantuan kawan kawan.
memang semua benda jadi senang.
ukhwah time ni sangat best. xda dah nak pentingkan diri ke apa.
semua nak semua orang selamat.. memang best!

kitorang pergi air terjun sungai pisang. tee-hee!
perjalanan almost 30 minutes la jugak~

EN JOHARI CAKAP, TEROWONG BOLEH BAWAK KE BENTONG. ORANG JEPUN DULU DULU GUNA. SCAREEEY!
SCENERY YANG LAWA OTW NAK PERGI TEMPAT AIR TERJUN
TEROWONG NAK SEBERANG SEBELAH SANA. TUH PAKCIK GUIDER KITORANG, EN JOHARI!

AIR TERJUN!! 

best gila ah main air terjun! :)
posing sakan sini, memang syiok je.
lepas dah mandi kejap, ada la orang absailing lah kat air terjun ni..
berani depa ni, rasa macam nak try jugak.
tapi kena bayar lebih la. tuh yang xnak, hehe.

BALIK CAMPSITE, MASAK NASI + SARDIN

then, kitorang balik campsite balik.
semua dah lapar, maka kitorang masak la nasik.
masak nasik guna unggun api je beb.
kagum please. tee-hee!

DAPAT LOVEBITE PACAT PULAK. -.-"

tapi aku join lambat sikit. sebab badan rasa x sedap.
tengok tengok kena gigit dek pacat.
3 bijik aku kena, kat perot, peha, n betis. haiyyaaa!

masa mandi darah dok meleleh, aisehh. -.-"

TOLONG MASAK

lepas dah siap mandi ape sume, aku turun bawah untuk tolong ape yang patot.
tang menghidang memang aku suke. LOL.

memang terbaik dari ladang ah. HAHA.
masak sardin bagai.

MAKAN TENGAH HARI KAMI

MAKAN TENGAHARI KAMI. SEDAAAAAP! :)

KENDIRI

then, bersih kan tempat masak tuh..
masuk bilik, relax2 jap.. aku tertido sebab ngantuk, penat sangat kot.
dah la baru lepas makan nasi. 
pahampaham saje la.

dalam kul 3.30 petang macam tuh,
bersiap nak balik dah.

PENUTUP

ingat nak buat majlis penutup kat ruang tempat lelaki tuh..
tapi sekali ada orang nak masuk pulak.

terpaksa kemas2 dulu, and berkumpul kat depan ada tempat macam wakaf la.
kat situ kite bagi ucapan last and main game last.

GAME LAST

each of us, AJK GAME bagi kertas.
mula mula tulis nama masing masing...
then lipat kertas jadi macam kipas, then passing orang sebelah..

and orang sebelah tuh kena tulis komen ke, first impression ke.. 
whateva la. pasal pemilik kertas tuh.

then passing sampai habis tulis pasal semua orang..

bila dah dapat balik kertas tuh, aku senyum sorang sorang bila baca.
thanx korang. 
best memories ever. 
love u guys! :)

BERGAMBAR LAST SESSION

WHITEBOARD KECIK COMEL, HEE

kemudian, ambik gamba last session.
dekat signboard alang sedayu..
then bertolak balik. 

HABIS!

PS : nak tau siapakah peserta camp republic of 1991 ni?
nanti kan next post, special edition. 

2 comments:

liyana said...

best2..truskn part yg sterusnya..=)

omai.n i k l i s a said...

@liyana

tamat dah. :)
next is senarai peserta je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...