Pages

Monday, May 16, 2011

[REBLOG] : surat cinta

*ini kesah aku dgn dia*


--------------------------------------------------
sebelum tuh klik klik lah dulu.











thanx u!
--------------------------------------------------

terkenang waktu dulu.

masa kita baru kenal.
saya suka sgt kat awak.
awak pon suka saya.
saya senang dgn awak.
tiap tiap hari kita berhubung.
kalo satu bulan xjumpa mmg xsah.
awak dan saya bagai belangkas. 
melekat je.

pendek kata, sume yang bahagia la
saya happy. awak pon sama.
bila dah lama sikit.
bila dah lama kenal awak.
awak dah jadi lain.
awak xhappy macam saya happy dengan awak. 
sebab awak macam main tarik tali dengan saya.
atau sebenarnya salah saya?
sebab saya mula take things for advantages.
saya xtahu.
saya diam je.

nampak nya saya bertepuk sebelah tangan.
tuh assumption awal.
sdey. sgt.

tapi, saya sabarkan hati.
xpe. sabar. sabar.
saya tahu kalau saya ubah sedikit cara saya,
awak akan kembali dekat saya.
cuma segalanya perlukan masa.

telahan saya benar!
setelah beberapa ketika
saya rasa awk pon happy macam saya.
sebab kita dah saling jumpa balik. 
mesra mesra, saya bahagia. 
saya happy bila awak ada di sisi saya.

namun, panas yang saya idamkan hanya sementara.
sebab hujan datang di tengah hari.
bahagia yang saya rasa xlama..
awak rupa rupanya still main tarik tali. 
awak memang suka kan buat saya macam ni?

awak main tarik tali lagi.
sometime awak senang, sometime awak susah sangat.
sometime awk mesra, sometime awak kasar.
kenapa la awak cam uh?
awak tersangatlah unpredictable. 

yang saya hairan.
dengan orang lain awak mesra, awak senang, awak boleh masuk. 
kenapa tidak dengan saya?
cara saya treat awak salah ke?
saya cara deal dengan awak salah ke?

saya jeles. tapi, saya pendam.

lepas tuh, saya rasa macam saya ni terhegeh hegeh sangat kat awak.
saya dah bosan. saya dah muak. 
so, saya ambik keputusan.
saya akan lepaskan awak.
saya dah putus asa.
saya dah tak tahu nak buat ape lagi.

saya sedeh sangat sangat awak.
awak faham x?! 

saya tanya awak...
kenapa awak susah sangat nak faham perasaan saya?
xboleh ke awak datang je dalam hidup saya?

awak senyum dan awak jawab..
saya akan datang kepada awak.
tapi, hanya bila awak betul betul nak kan saya.

kemudian awak pergi.

sedihnya saya. namun, saya tanam dalam hati saya.
one day, awak akan datang lagi kepada saya.

"awak, pergilah. kerana suatu hari, saya akan pastikan awak akan muncul kembali kepada saya"

saya tahu. saya paham.
nak dapatkan awak bukan senang.
awak tggi sangat sangat.
memang susah nk capai.
tp, xmustahil.

no matter what.
ill try my best to have u. 



i can have u, but i need to work hard to have u.
-----------------------------------------------------

ketahuilah bahawa..
watak saya di dalam "SURAT CINTA" di atas adalah diri manusia.

manakala watak awak pula adalah kejayaan, victory.
 segala macam that u can named it by yourself, yang susah nak capai, tapi xmustahil. 
yang harus dijaga baik baik, jika tidak ianya akan berlalu pergi.

kejayaan xpernah datang bergolek sendiri.

dia ada di mana mana, xpupus pon.
tapi kita harus pandai pandai tangkap.
kena pandai tekel dia.
biar dia datang dekat kita.

so renung renung kan.

edit semula dari post lama. :)

6 comments:

cik hemo hemo said...

sweeeeet sangaaat !!! :)

melle amir said...

la ingatkan boyfriend rupanya sekadar metafora, COOL

sha said...

Wah, pandainya dia tackle kejayaan ye..
mula2 mati2 igtkn sajak utk some1 special. Bila baca bawah, la ada makna di sebaliknya..

omai.n i k l i s a said...

@cik hemo hemo

sweet bercinta dengan kejayaan. emm

omai.n i k l i s a said...

@melle amir

aplikasi komsas zaman sekolah.

omai.n i k l i s a said...

@sha

xpandai lagi.
dok main tarik tali.
mencik taw. wakakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...