Skip to main content

[REBLOG] : surat cinta

*ini kesah aku dgn dia*


--------------------------------------------------
sebelum tuh klik klik lah dulu.











thanx u!
--------------------------------------------------

terkenang waktu dulu.

masa kita baru kenal.
saya suka sgt kat awak.
awak pon suka saya.
saya senang dgn awak.
tiap tiap hari kita berhubung.
kalo satu bulan xjumpa mmg xsah.
awak dan saya bagai belangkas. 
melekat je.

pendek kata, sume yang bahagia la
saya happy. awak pon sama.
bila dah lama sikit.
bila dah lama kenal awak.
awak dah jadi lain.
awak xhappy macam saya happy dengan awak. 
sebab awak macam main tarik tali dengan saya.
atau sebenarnya salah saya?
sebab saya mula take things for advantages.
saya xtahu.
saya diam je.

nampak nya saya bertepuk sebelah tangan.
tuh assumption awal.
sdey. sgt.

tapi, saya sabarkan hati.
xpe. sabar. sabar.
saya tahu kalau saya ubah sedikit cara saya,
awak akan kembali dekat saya.
cuma segalanya perlukan masa.

telahan saya benar!
setelah beberapa ketika
saya rasa awk pon happy macam saya.
sebab kita dah saling jumpa balik. 
mesra mesra, saya bahagia. 
saya happy bila awak ada di sisi saya.

namun, panas yang saya idamkan hanya sementara.
sebab hujan datang di tengah hari.
bahagia yang saya rasa xlama..
awak rupa rupanya still main tarik tali. 
awak memang suka kan buat saya macam ni?

awak main tarik tali lagi.
sometime awak senang, sometime awak susah sangat.
sometime awk mesra, sometime awak kasar.
kenapa la awak cam uh?
awak tersangatlah unpredictable. 

yang saya hairan.
dengan orang lain awak mesra, awak senang, awak boleh masuk. 
kenapa tidak dengan saya?
cara saya treat awak salah ke?
saya cara deal dengan awak salah ke?

saya jeles. tapi, saya pendam.

lepas tuh, saya rasa macam saya ni terhegeh hegeh sangat kat awak.
saya dah bosan. saya dah muak. 
so, saya ambik keputusan.
saya akan lepaskan awak.
saya dah putus asa.
saya dah tak tahu nak buat ape lagi.

saya sedeh sangat sangat awak.
awak faham x?! 

saya tanya awak...
kenapa awak susah sangat nak faham perasaan saya?
xboleh ke awak datang je dalam hidup saya?

awak senyum dan awak jawab..
saya akan datang kepada awak.
tapi, hanya bila awak betul betul nak kan saya.

kemudian awak pergi.

sedihnya saya. namun, saya tanam dalam hati saya.
one day, awak akan datang lagi kepada saya.

"awak, pergilah. kerana suatu hari, saya akan pastikan awak akan muncul kembali kepada saya"

saya tahu. saya paham.
nak dapatkan awak bukan senang.
awak tggi sangat sangat.
memang susah nk capai.
tp, xmustahil.

no matter what.
ill try my best to have u. 



i can have u, but i need to work hard to have u.
-----------------------------------------------------

ketahuilah bahawa..
watak saya di dalam "SURAT CINTA" di atas adalah diri manusia.

manakala watak awak pula adalah kejayaan, victory.
 segala macam that u can named it by yourself, yang susah nak capai, tapi xmustahil. 
yang harus dijaga baik baik, jika tidak ianya akan berlalu pergi.

kejayaan xpernah datang bergolek sendiri.

dia ada di mana mana, xpupus pon.
tapi kita harus pandai pandai tangkap.
kena pandai tekel dia.
biar dia datang dekat kita.

so renung renung kan.

edit semula dari post lama. :)

Comments

cik hemo hemo said…
sweeeeet sangaaat !!! :)
melle amir said…
la ingatkan boyfriend rupanya sekadar metafora, COOL
sha said…
Wah, pandainya dia tackle kejayaan ye..
mula2 mati2 igtkn sajak utk some1 special. Bila baca bawah, la ada makna di sebaliknya..
@cik hemo hemo

sweet bercinta dengan kejayaan. emm
@melle amir

aplikasi komsas zaman sekolah.
@sha

xpandai lagi.
dok main tarik tali.
mencik taw. wakakak

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…