Skip to main content

wishlist makanan dari perempuan gemuk xsedar2 diri.

WISHLIST MAKANAN RAYA

1) kek keladi.

time kat UiTm lagi dah dok nak, nak, kek keladi ni.
sedap gila ok..
siap post status kat FB lagi. 
semangat nak.

call mak cakap nak..
mak kata mana ada org nak wat raya2 ni.
aku cam kecewa.
jadi aku pon menggugel resipi kek keladi.
dah siap list ni, then call mak cakap mak belikan bahan2.
nnti akak wwat.
tp sekali lg mak aku mengecewakan hati yg mahu kek keladi ni,.
mak cakap mana nak cari keladiiii?
owh keladi, susah sgt ke nak cari kau.

susah la kot. sbb aku call mak aku ptg rabu, aku balik malam rabu. 
sampai umah pgi kamis.
hari jumaat dah raya.

petang rabu? mana nak cari keladii.. plus, mst busy kemas umah kan..?

THEN, ingat x aku post status kat FB uh.
adalah kawan aku ni..
die offer lak kek keladi.
die cakap mak cik die pndai wat kek.
nk tempah boleh,aku pon ape lagi...

tempah la. siap hantar lak tuh.
raya ke 4 semalam.
thanx ye. :)

2) lemang

lemang bes ke?
ke same je macam nasi impit.
awat kalo raya kat kelate..
mmg susah gile nk jumpe lemang.
pelik aih.. 

i tot lemang tuh universal..
mmg sume ngeri wat..
tp like seriusly, mmg susah nk cari lemang kat kelate.

curious ok nk tahu cane rasa dia.
lagu2 raya pon banyak dok nyanyi lemang...lemanggg.
haih.

just taw bentuk die je.
buluh. =.=

3) biskut cornflake madu!

wehhh, memang cari pasal lah xbuat biskut ni.
tengok aku dah craving for it.
raya taon ni aku baru makan satu je. 
SATU cup kecik tuh. =.=
dah banyk rumah aku jelajah.
(banyak la sangat. =.=)
xda kot. 
yang satu tuh pon aku makan kat umah makcik kat pasir puteh.
tp xleh amik banyak sbb..
kazen aku yang len siap riba balang biskut tuh.
xnak bg orang amik mungkin.

huhuu

siyes aku nak pi cari cornflakeeeeeee. urghh,
nak. nak. nak....

konklusion nya. aku nak jugak. i'll do what i can to get it.
lemang lah payah sikit.
nasik impit je laaa.... hehehe


Comments

yuzuki said…
haha..
lisa,x sangka u crave 4 it..

em,sume kat list tuh pernah makan..
cume kek keladi je x pernah makan..
actually 1st time dengar..
sedap ea??
nnt kalu da tau buat kek tu,bagi aku makan ea..
hehe... :)
n i k l i s a said…
bg aku sedap la.
sbb dah lama xmakan kot.

nnti aku bg kau rasa.
tapi bila tuh xtahu la ye. ehe
nizam27391 said…
kek keladi? hari tu time kat uptown aku macam nampak kek keladi.. tapi ble tnya dier kata bukan plak.. kecewa aku.. huuu...
nizam27391 said…
xkan la sume aku nak cakap...

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....