Skip to main content

EMBUN.

she's cute.
i adopted her yesterday 14 sept 2010.
officially, today is my 2nd day with her.
i named her EMBUN.
she IS green, and she has big, rounded eyes.

presenting, my EMBUN.


she's my facemon! 
n i love her.



aint she cute when she's sleeping?
she sleeps n her energy will recharge.
so that, she can fight for me.
n gain more money.  HAHA



she is plant orb.
why plant?
cause i love plant.
n i love gree.

if u are wondering what is orb is..
i think, (I THINK).
orb is like a power.

if u r plant orb, it means that u get advantage whenever it comes to plant.

owh, just like AVATAR.
in that movie, it is BENDER.
AIRbender, FIREbender, WATERbender, n EARTHbender

n for the FACEMON here, it is ORB.
and it has all the four above with extra orb of plant.

okay, dah. 

i'll stop playing when im in UiTM.
dont worry.

Comments

Raji and Yeen said…
the only difference when she sleeps is the zzz =.="
I cant see any cuteness in that frog
(btw how do u know that he is a she?)
LOL

ps: I bet u would love to see my pet in omgpop :D
(that is what I call cuteness)
Nik Lisa said…
raji :
hahaha.
nak wat macam mana.

im the only one who can see her cuteness. LOL.
enbun n me has some kind of bond u know. tee-hee.

haha. about embun being HE or SHE.
i choose i want a female facemon okay. hehhe.

okay. show ur cute pet then. :)
nizam27391 said…
ko xgtau aku pon ko adopt lagi satu hewan...
Nik Lisa said…
zam,

haha! xkan suma nk bgtahu~

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa