Skip to main content

EMBUN.

she's cute.
i adopted her yesterday 14 sept 2010.
officially, today is my 2nd day with her.
i named her EMBUN.
she IS green, and she has big, rounded eyes.

presenting, my EMBUN.


she's my facemon! 
n i love her.



aint she cute when she's sleeping?
she sleeps n her energy will recharge.
so that, she can fight for me.
n gain more money.  HAHA



she is plant orb.
why plant?
cause i love plant.
n i love gree.

if u are wondering what is orb is..
i think, (I THINK).
orb is like a power.

if u r plant orb, it means that u get advantage whenever it comes to plant.

owh, just like AVATAR.
in that movie, it is BENDER.
AIRbender, FIREbender, WATERbender, n EARTHbender

n for the FACEMON here, it is ORB.
and it has all the four above with extra orb of plant.

okay, dah. 

i'll stop playing when im in UiTM.
dont worry.

Comments

the only difference when she sleeps is the zzz =.="
I cant see any cuteness in that frog
(btw how do u know that he is a she?)
LOL

ps: I bet u would love to see my pet in omgpop :D
(that is what I call cuteness)
n i k l i s a said…
raji :
hahaha.
nak wat macam mana.

im the only one who can see her cuteness. LOL.
enbun n me has some kind of bond u know. tee-hee.

haha. about embun being HE or SHE.
i choose i want a female facemon okay. hehhe.

okay. show ur cute pet then. :)
nizam27391 said…
ko xgtau aku pon ko adopt lagi satu hewan...
n i k l i s a said…
zam,

haha! xkan suma nk bgtahu~

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)