Skip to main content

MOVIES : DEVIL + RESIDENT EVIL AFTERLIFE

semalam movie marathon lagi.
tapi style baru.

kalo style lama,
aku lepak je kat rumah or kolej.
tengok movie kat laptop.

tapi semalam aku tengok movie len skit.
orang panggil.

movie marathon style orang kaya kaya.

ye, dengan xsedar diri nye aku telah tengok wayang dua kali dekat panggung wayang.
hahahha. terok kot.
banyak betol duit. haih. haih. haih.

yang pasti aku tengok

DEVIL


devil ni macam cerita bunuh bunuh la jugak.
roh orang mati kena bunuh, datang balas dendam kat orang yang bunuh dia tuh.
scene banyak kat dalam lif.
ngeri la cara die bunuh sume. huu.
menakotkan.

and

RESIDENT EVIL


n bukan 3d. xda duit da. wuwuwu.

what i can say as one of resident evil punye gamers.
i expect more action.
cerita dia macam lame gile.
tempat pon.
all white. wuuu, tau x dah bape banyak movie buat tempat all white.
bosan tau x.

dah la aku xpaham ending die.
salah aku kot bengap. =.=

okay, bye.

Comments

fairuz said…
resident evil!! semalam aku tgok gak weyh..mmg lah ending dia mcm tu..sbb t dia buat episod lain pulak..cite ni mcm xkan ade ending.hahaha
hacker cs said…
waaa.. best2... sampai dua muvi? memang xbley bla... bpe ringgit la mu abiskan..

anyway.. aku pun da tgok da dua2 muvi tu..lama dah...mu lambat la kawe...

devil agak best...tapi macam da common sangat ar cter ni..

resident evil agak kosong.. macam terminator salvation.. tapi layan jer aku dalam wayang.. rugi RM12 if xlayan...hehehe...
n i k l i s a said…
fairuz,

tuh la. saje je.
tapi malangnye cara dia end wat aku xtertarik langsung nak pegi tgok. wakakaka.
n i k l i s a said…
hacker cs

haha. ade la bpe2 ringgit pon.
nilai dirahsiakan. (rahsia ye)

da masok layan je la..
yastro said…
Satu waktu dulu g la lyn wayang nehh...skg dh tua x g dah..he3!!
saya_arief said…
nk g panggung gak nanty..
hoho.
apik pehe said…
hehehe..manyak nyer duit dia..
suke yer tgk citer2 action?
n i k l i s a said…
yastro,

haha. nanti kita da tua, dah xlayan la gak la ni eh? hahaha
n i k l i s a said…
saya arief,

haha. pegi jangan x pegi.
n i k l i s a said…
apik pehe.

banyak2~
da xda citer romantik...
Annyss said…
tidak berkesempatan mnonton resident evil T_____T
oh jeles2 T___T
Anonymous said…
mcm x best jer resident evil..huhuhu
n i k l i s a said…
sempat lg...!
g serbuu. hehe
izzul said…
ok gak citer re after life tu..cuma jln citer dia agak lambat..
darkbatman said…
haha..devil 2 okla.. resident evil pun not bad cumaa byk sgt ala2 matrix.. haa rsnye awk xphm sbb x tgk resident evil dr yg 1-3..ahaha. 2yg blur kot?? tp yg dolu2 lg bestla..heee
-mIsS fArAh- said…
dah tengok resident evil.. ending dy slalu tergantung..

p/s : cter devil best x..??

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…