Skip to main content

aku mahu ketenangan doe.

tapi apa aku dapat.
ke tak tenang an. 
HEY la!

tadi aku p beli barang.
untuk agenda memasak aku.
then smntara nk tunggu mak aku habis kelas.
aku p KFC,
konon nak lepak situ la jap. 
tenangkan diri.
amik gamba syok sndri ape sume.
nk test lomo gak sbenanye (=.=)

so, aku amikla port belakang2.
yang nampak jalan dan kesibukan.
agak dekat dgn tmpt sampah die.
tp xda la dekat sgt okay.
jauh jugak.

sekali akak KFC tuh buat aktiviti gotong royong kot.
dia alih bnda tuh.
sapu belakang die pe sume.
ada la 4,5 org gak dok buat benda tuh.
adoi.

ape ni? xleh ke wat time lain.
kenapa time aku jugak.
nk makan pon xtenang.
pastu, boleh plak bukak kelab bual kat situ.
muka aku mmg muka toya habis la.

pastu drg bla. 
aku dah bersyukur habis la.
then tiba2 ada pulak akak tuh dok nyapu kat tepi cermin aku dok.
btw, aku dok kat tepi playground.
die dok nyapu dalam tmpt playground tuh. adoiii. 
gila betol la.

then dia bla. aku cam tarik nafas lega la.
pahtu dtg balikkk!
dia spray pulak air kat cermin.
nak bersihkan cermin pulakkkk.
adoi..
aku terasa macam dia nk spray dalam makanan aku je.
tolong lah!

kalo dah spray, kena la lap kan.
dia pon g la amik kain burok.
mmg burok gila wa cakap lu.
kaler cokelat hitam2.
mmg kalo tga makan tgok tuh lgi berselera dalam breket lah aku.

dok tonyoh tonyoh pulak kain tuh. =.=
akak tuh pendek. yg atas2 dia x sampai.
dia wat pulak aksi ganas kat situ.
panjat memanjat. mak aih! 
gila x senonoh bila aku tertgok dr pandangan bawah.
sekali dia bagi bontot.
akak, boleh x sennonnoh sikit? haih.

kesimpulannya, aku makan tadi xtenang lah.
ape da~ =.=
kesian aku.

Comments

nizam27391 said…
ko ni memang ske syok sndiri ke apa?
amik gambar sorg..syok sndiri... kalo aku ada kat situ..aku anggap ko macam apa tah..
Nik Lisa said…
wakaka.
mesti ko anggap aku jelita.

(okay, boleh muntah sekarang.)
xperla.. aku xrela nak muntah plak...
Nik Lisa said…
xrela mksud nye mengakui aku mmg jelita. thanx!
nizam27391 said…
perasan gilak mu ni....eee... xtau malu...
yuzuki said…
huish..
kalu jadi camtu,aku bungkus je ar makanan tu...huhu...
sabar je la ye lisa..
Nik Lisa said…
yuzuki,
hehe.
da beli da. nk bungkus hapenye..

hhaha. benda da lepas da pon.
xda hal la. :P

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak