Skip to main content

review progress belajar semasa budak gemuk di rumah.

memandangkan bila aku kat rumah, aku mmg liat nak bukak buku.

makanya, aku telah mengambil keputusan untuk pergi awal ke U.

so that aku boleh la study.

u know what.

sem depan sem 4 aku akan ada final exam year two.

n u know what.

exam tu akan include both 2nd year n 1st year punya study.

bayang je la banyak mana.

year 1 n year 2 maksudnya aku kena khatam sume 9 subjek pre clinical medicine.

terbaik!

n u know what.

i must must must LULUS in order to proceed to year 3.

tp before that, aku kena LULUS final exam sem 3 jugak untuk proceed.

bear in mind lisa.

ini bukan year ONE.

lulus satu sem pon dah boleh proceed.

cita cita aku tinggi.

aku harap year TWO aku ni.

aku boleh maintain excel.

sebab aku nak masok AMS tuh.

apakah AMS.

tanya aku personal. aku malas nak cerita panjang.

xpa aku grad lewat setaon.

aku tetap nak.

ilmu weh, sapa xnak.

so, tuh aim aku.

n aku tahu semua kawan kawan aku pon aim benda tuh jugak.

memang akan competetive la kan.

i pray for the best. :)

xpa la kahwen lewat sikit.

bakal suami ku, sabar ye. :P

dah la peluang untuk elektif oversea ditanggung dah melepas.

rugi jer.

haih!

memang HEY la kamu ni lisa!

owh ye, i hope my CNS result okay.

ape ape hal.

aku lebih bangga dengan diriku berbanding diriku pada tahun 1.

Comments

Nur Areefah said…
bakal suami tak reply pun XD
btw, all the best dengan cita-cita yang tinggi tu ye :D
nizam27391 said…
lewat setahun?
aku rasa bakal suami ko faham jer.. ;p
anyway...
lets blajar till we reach the sky!!
Nik Lisa said…
efa, haha.
dah reply dh tu. lewat sikit ja. heheh
M-A-S said…
sape kah dy bakal suami tu?
Nik Lisa said…
mas, bakal suami. tatahu la sape. hehe

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak