Skip to main content

review progress belajar semasa budak gemuk di rumah.

memandangkan bila aku kat rumah, aku mmg liat nak bukak buku.

makanya, aku telah mengambil keputusan untuk pergi awal ke U.

so that aku boleh la study.

u know what.

sem depan sem 4 aku akan ada final exam year two.

n u know what.

exam tu akan include both 2nd year n 1st year punya study.

bayang je la banyak mana.

year 1 n year 2 maksudnya aku kena khatam sume 9 subjek pre clinical medicine.

terbaik!

n u know what.

i must must must LULUS in order to proceed to year 3.

tp before that, aku kena LULUS final exam sem 3 jugak untuk proceed.

bear in mind lisa.

ini bukan year ONE.

lulus satu sem pon dah boleh proceed.

cita cita aku tinggi.

aku harap year TWO aku ni.

aku boleh maintain excel.

sebab aku nak masok AMS tuh.

apakah AMS.

tanya aku personal. aku malas nak cerita panjang.

xpa aku grad lewat setaon.

aku tetap nak.

ilmu weh, sapa xnak.

so, tuh aim aku.

n aku tahu semua kawan kawan aku pon aim benda tuh jugak.

memang akan competetive la kan.

i pray for the best. :)

xpa la kahwen lewat sikit.

bakal suami ku, sabar ye. :P

dah la peluang untuk elektif oversea ditanggung dah melepas.

rugi jer.

haih!

memang HEY la kamu ni lisa!

owh ye, i hope my CNS result okay.

ape ape hal.

aku lebih bangga dengan diriku berbanding diriku pada tahun 1.

Comments

Nur Areefah said…
bakal suami tak reply pun XD
btw, all the best dengan cita-cita yang tinggi tu ye :D
nizam27391 said…
lewat setahun?
aku rasa bakal suami ko faham jer.. ;p
anyway...
lets blajar till we reach the sky!!
n i k l i s a said…
efa, haha.
dah reply dh tu. lewat sikit ja. heheh
M-A-S said…
sape kah dy bakal suami tu?
n i k l i s a said…
mas, bakal suami. tatahu la sape. hehe

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....