Skip to main content

copy pasta

memang aku suka amik gamba.
sama ada aku amik gamba orang,
or orang amik gamba aku.

tapi lagi suka orang amik gamba aku la.
boleh aku posing ala ala model maybelline ke. model F1 ke.

kalau jadi model maybelline, bibir kena sexay la.
haih.
teros rasa macam nak pegi doctor ahmad hisham, my lecturer.
sbb dia doctor pembedahan plastik. hehe.
'boleh x bedah bibir saya ni? make sure angelina jolie pon kalah.' mueh mueh mueh.

kalau jadi model F1, ni bukan takat bibir.. sume kena sexy.
sexy di sini maksud nya membuka segala ape yang boleh dibuka.
lalu menayangkan seghala mahkota kepada orang ramai.
dan jangan dilupa bawak sekaki payung untuk memayungi diri.
kalau boleh,payung tuh pilihla yg striking sikit. ada corak hello kitty ke. ben 10 ke.
(xtahu, sila google. kanak kanak ceria macam saya tahu lah. hahaha)
baru orang pndang rasa nak pandang lagi. 

aku nak cakap pasal apa sebenanye? 
owh, pasal amik gamba.

hasil tangkapan digital camera memang lawa.
tambah yang giant camera tuh.
DSLR. macam macam kan sekarang.
teringin nak ada satu. tapi bila pikir tentang ke GIANT an camera itu.
aku xsanggup. lalu membatalkan niatku untuk membeli nya.

kang kalau aku ada camera tuh,
sape nak jadi model korang yang ada camera tuh kan.
so, biarlah aku mengalah. mueh mueh mueh.

yang aku perati.
sape yang ada DSLR dia mesti kena pandai edit.
at least, taruk la watermark sedas kan. hehe.
nak memastikan itu aku punya. hehe.

susah la orang macam aku nak curik.
nk ngaku gamba cantik itu aku punya.

copy n paste kat blog.
dengan caption xsedar diri,
" pemandangan di broga. "
bila orang tanya sapa amik.
teros ngaku diri sendiri amik. mueh mueh.
sungguh xsedar diri. dan x malu. =.=


ni aku amik. ni aku amik. HAHA



tengok ada watermark. nyampah xleh nk claim tu hak sndri. 


Comments

relevan said…
Singgit untuk Copy Pasta..heh heh!
n i k l i s a said…
ngeh. ketidakfahaman.
Pencacai Alim said…
amik gmbar aku lak ek...
dansa said…
haha.ngade oi men kopi pasta
.s.o.f.i.a. said…
cantik gambar2 tu!!! sapa amik?????? copy pasta????
n i k l i s a said…
pencacai alim,

ceit kamu! hahaha
n i k l i s a said…
faizu,

hahaha. biaq la.
hobi aku ot. hehee
n i k l i s a said…
sofia,

cantik eh?
gamba atas my cousin amik.
die xletak watermark.

yg gamba bawah.
my other cousin lak yg amik.
tp yg sorang tu suke letak watermark.
xleh wat pa la. huu
n i k l i s a said…
hhaha. bukan pasta untuk ngaap ngap eh.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…