Pages

Monday, February 7, 2011

teh o ais LIMA, bukan teh o ais limau.

hai.
tadi family aku singgah jap u aku ni.
kejadah family aku dari kelantan singgah shah alam pulak?
actually, dorang anta adik aku daftar sekolah kat negeri sembilan.
dah alang alang, singgah la kan.

so, kitorang p la makan, dekat restoren BARRA.

ayah aku ni memang kelantan sejati.
so, kalau dia cakap KL, memang kelaka aa.
nak dijadikan cerita..
aku n dila nak g tandas..
so, lambat la sikit g amik makan.
mak,ayah n long dah amik makan siap sume da..
makanya, dorang gi la duk kat meja.

pastu, ada orang amik order kan.
restoren tuh mamak sebenarnya, tapi amik bangla jadi pekerja. 
so, dah kelantan sejati jumpa mat bangla agak agak mesti ada communication break down ye dak?
memang kelaka aa.

ayah aku cakap la, "teh o ais limo" 
nak order lima gelas sebenarnye.
kalau kelantan, lima tuh sebut limo. 

pastu, mat bangla tuh xpaham cane ntah.
die tanya lak adik aku yang aku panggil long tuh.
ayah aku pon cakap la lagi, "teh o ais limo, LIMA" 
this time siap cakap dua kali lagi.

then mat bangla tuh angguk2.
bla sume..

then aku n adik aku yang dila, datang kat meja.
aku tanya la, air dah order ke.
ayah aku cakap aa dah order.

tapi datang gak mat bangla sorang ni nak amik order,
ayah aku cam hangin la kan.
dah berapa kali cakap, xpaham kan..
then ayah aku cakap lagi, "tadi dah order teh o ais limo, LIMA," 
this time siap tunjuk kira ada lima orang.

then dia angguk sume.

sekali tiba tiba time nak hantar air
dia pi hantar teh o ais limau, lima gelas.

xpasal pasal, mat bangla tuh kena lecture dengan ayah aku.
jadi cam tempat belajar bahasa pulak dah kat restoren tuh tadi.

kelaka betoi...
sakit perot aku bantai gelak tadi.

2 comments:

Cik Tqah said...

hoho.. cam ayam ngan itik ek cakap..

n i k l i s a said...

@Cik Tqah

agak lah kan.
arnab dengan ikan pon boleh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...