Pages

Sunday, February 13, 2011

MOVIES : SINI ADA HANTU(MALAY) + HOW TO TRAIN UR DRAGON

seriues weh, semalam aku macam sulit sikit nak decide nak tengok movie apa.
semalam aku pergi jalan jalan.
susah kot nak decide. wuu.
sebab YOGI BEAR dah tengok, GREEN HORNET dah tengok jugak.
dua dua aku bagi ibu jari tangan.

yang banyak nye cerita cina, hong kong semua.
aku xlayan sangat~

cerita made in MALAYSIA pulak, ada cerita KHURAFAT and SINI ADA HANTU je.

tibe tibe ternampak satu cerita orang putih, tajuk.
"no string attached" pukul 12.20.
teros excited, then decide nak tengok cerita ni.

sekali dah sampai kat kaunter, tukang jaga kaunter cakap.
ni midnight show, nak ke?
rupe rupenye 12.20 AM, bukan PM.
adoyai.

akhirnya..
sebab khurafat showtime die petang(aku p sana pagi), aku pon tengok la citer SINI ADA HANTU.


bagi aku la..
citer ni biasa biasa je.

sinopsis serba sedikit la eh aku cerita.

due orang mamat ni kerja driver, hantar barang2.
then dorang ditugaskan untuk menghantar keranda ada mayat datuk tuan punye company.
sebab tuan punye company nak mayat tuh sampai pagi esok nye pukul 8.
nak x nak, mereka kena lah gerak malam tuh jugak.

so, nak dijadikan cerita. on the way dorang nak hantar mayat tuh.
dorang bercerita lah pasal cerita hantu.
hantu satu - hantu pokok pisang.
hantu dua - hantu nombor ekor
hantu tiga - hantu asrama


sort of cerita dalam cerita lah movie ni.

hantu dia macam dah common sangat.
kalau aku bercerita dengan kawan aku pon, hantu hantu di atas jugak yang biasa kuar.
especially hantu asrama. kuikui.
yang konon nye, tanah sekolah tuh dulu camp orang jepun.
sebab tuh dengar orang berkawad la ape sume. 

kalau korang nak tengok movie then rasa puas, berbaloi harga tiket.
cerita ni memang not in the list la.
kalau saja saja nak masuk, bosan ke ape ke.
boleh la tengok. ada ah gak kelaka boleh gelak sikit sikit. :)

and satu lagi, aku baru pas tengok cerita INI


HOW TO TRAIN YOUR DRAGON.

sumpah best gila! :)

2 comments:

Piah Becok said...

ni cite indonesia ke malaysia? saya kurang minat cite melayu sebab susah nak jumpa yang best. tapi hantu kak limah balik rumah memang best! how to train ur dragon pun best.

happy blogging

n i k l i s a said...

@Piah Becok

cite melayu. dah cakap dah, mesti xbaca habis ni. keh keh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...