Skip to main content

MOVIES : SINI ADA HANTU(MALAY) + HOW TO TRAIN UR DRAGON

seriues weh, semalam aku macam sulit sikit nak decide nak tengok movie apa.
semalam aku pergi jalan jalan.
susah kot nak decide. wuu.
sebab YOGI BEAR dah tengok, GREEN HORNET dah tengok jugak.
dua dua aku bagi ibu jari tangan.

yang banyak nye cerita cina, hong kong semua.
aku xlayan sangat~

cerita made in MALAYSIA pulak, ada cerita KHURAFAT and SINI ADA HANTU je.

tibe tibe ternampak satu cerita orang putih, tajuk.
"no string attached" pukul 12.20.
teros excited, then decide nak tengok cerita ni.

sekali dah sampai kat kaunter, tukang jaga kaunter cakap.
ni midnight show, nak ke?
rupe rupenye 12.20 AM, bukan PM.
adoyai.

akhirnya..
sebab khurafat showtime die petang(aku p sana pagi), aku pon tengok la citer SINI ADA HANTU.


bagi aku la..
citer ni biasa biasa je.

sinopsis serba sedikit la eh aku cerita.

due orang mamat ni kerja driver, hantar barang2.
then dorang ditugaskan untuk menghantar keranda ada mayat datuk tuan punye company.
sebab tuan punye company nak mayat tuh sampai pagi esok nye pukul 8.
nak x nak, mereka kena lah gerak malam tuh jugak.

so, nak dijadikan cerita. on the way dorang nak hantar mayat tuh.
dorang bercerita lah pasal cerita hantu.
hantu satu - hantu pokok pisang.
hantu dua - hantu nombor ekor
hantu tiga - hantu asrama


sort of cerita dalam cerita lah movie ni.

hantu dia macam dah common sangat.
kalau aku bercerita dengan kawan aku pon, hantu hantu di atas jugak yang biasa kuar.
especially hantu asrama. kuikui.
yang konon nye, tanah sekolah tuh dulu camp orang jepun.
sebab tuh dengar orang berkawad la ape sume. 

kalau korang nak tengok movie then rasa puas, berbaloi harga tiket.
cerita ni memang not in the list la.
kalau saja saja nak masuk, bosan ke ape ke.
boleh la tengok. ada ah gak kelaka boleh gelak sikit sikit. :)

and satu lagi, aku baru pas tengok cerita INI


HOW TO TRAIN YOUR DRAGON.

sumpah best gila! :)

Comments

Piah Becok said…
ni cite indonesia ke malaysia? saya kurang minat cite melayu sebab susah nak jumpa yang best. tapi hantu kak limah balik rumah memang best! how to train ur dragon pun best.

happy blogging
n i k l i s a said…
@Piah Becok

cite melayu. dah cakap dah, mesti xbaca habis ni. keh keh.

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)