Skip to main content

MOVIES : SINI ADA HANTU(MALAY) + HOW TO TRAIN UR DRAGON

seriues weh, semalam aku macam sulit sikit nak decide nak tengok movie apa.
semalam aku pergi jalan jalan.
susah kot nak decide. wuu.
sebab YOGI BEAR dah tengok, GREEN HORNET dah tengok jugak.
dua dua aku bagi ibu jari tangan.

yang banyak nye cerita cina, hong kong semua.
aku xlayan sangat~

cerita made in MALAYSIA pulak, ada cerita KHURAFAT and SINI ADA HANTU je.

tibe tibe ternampak satu cerita orang putih, tajuk.
"no string attached" pukul 12.20.
teros excited, then decide nak tengok cerita ni.

sekali dah sampai kat kaunter, tukang jaga kaunter cakap.
ni midnight show, nak ke?
rupe rupenye 12.20 AM, bukan PM.
adoyai.

akhirnya..
sebab khurafat showtime die petang(aku p sana pagi), aku pon tengok la citer SINI ADA HANTU.


bagi aku la..
citer ni biasa biasa je.

sinopsis serba sedikit la eh aku cerita.

due orang mamat ni kerja driver, hantar barang2.
then dorang ditugaskan untuk menghantar keranda ada mayat datuk tuan punye company.
sebab tuan punye company nak mayat tuh sampai pagi esok nye pukul 8.
nak x nak, mereka kena lah gerak malam tuh jugak.

so, nak dijadikan cerita. on the way dorang nak hantar mayat tuh.
dorang bercerita lah pasal cerita hantu.
hantu satu - hantu pokok pisang.
hantu dua - hantu nombor ekor
hantu tiga - hantu asrama


sort of cerita dalam cerita lah movie ni.

hantu dia macam dah common sangat.
kalau aku bercerita dengan kawan aku pon, hantu hantu di atas jugak yang biasa kuar.
especially hantu asrama. kuikui.
yang konon nye, tanah sekolah tuh dulu camp orang jepun.
sebab tuh dengar orang berkawad la ape sume. 

kalau korang nak tengok movie then rasa puas, berbaloi harga tiket.
cerita ni memang not in the list la.
kalau saja saja nak masuk, bosan ke ape ke.
boleh la tengok. ada ah gak kelaka boleh gelak sikit sikit. :)

and satu lagi, aku baru pas tengok cerita INI


HOW TO TRAIN YOUR DRAGON.

sumpah best gila! :)

Comments

Piah Becok said…
ni cite indonesia ke malaysia? saya kurang minat cite melayu sebab susah nak jumpa yang best. tapi hantu kak limah balik rumah memang best! how to train ur dragon pun best.

happy blogging
n i k l i s a said…
@Piah Becok

cite melayu. dah cakap dah, mesti xbaca habis ni. keh keh.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…