Skip to main content

dugaan betol.

salam. :128:

today today today.
not so many class.
i like that! :11:

start kelas pukul 9 pagi sudah cukup membahagiakan diri ku. :67:
sebab before this, almost everyday kelas aku pukul 8 pagi.
kena bangun awal. :118: xbest bukan?

hari ni group elektif aku macam aktif sikit.
KENA AKTIF.
sebab lagi 2 minggu dah nak kena hantar proposal.
macam last minit punye kerja je ni.
wuu. haru betol. :face32:
diskus banyak betol. hurm harap segala nya berjalan dengan lancar. :13:

oh ye, baru realize kot.
this module, RESPIRATORY kan.
2 minggu je, n guess what? cuma ada 12 lecture sahaja.
macam boleh skor je ni. A*? hehehehe
jadikan aim ye lisa :face46:

yang xbest nye. :face59:
tukang supplier lecture notes dah nak bersara.
auuuuww. ye lah, kerja dia kan bahaya.
xpasal pasal kalau pihak atasan tahu.
dia yang kena, bukan aku, atau budak budak lain.
aku pon kesian jugak. but still i want the notes.
otoke otoke otoke :s::s::r::r::q:

nak baca buku? boleh.
tapi still, notes tuh guides untuk aku baca.
buku kan banyak gila.
takot terkeluar landasan je apa aku baca.
:131: pastu pening sebab banyak sangat kena baca. kuikui

hurm, terpaksa lah pergi mencari :122: manusia yang capture pic notes.

dugaan betol.
nak dekat pro exam ni.
banyak pulak benda xdiundang muncul.

k lah, tuh je. bye bye.

Comments

Liyana said…
oh.serius comel icon2 itew...
ladymiss said…
haha belajar rajin2

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa