Skip to main content

dugaan betol.

salam. :128:

today today today.
not so many class.
i like that! :11:

start kelas pukul 9 pagi sudah cukup membahagiakan diri ku. :67:
sebab before this, almost everyday kelas aku pukul 8 pagi.
kena bangun awal. :118: xbest bukan?

hari ni group elektif aku macam aktif sikit.
KENA AKTIF.
sebab lagi 2 minggu dah nak kena hantar proposal.
macam last minit punye kerja je ni.
wuu. haru betol. :face32:
diskus banyak betol. hurm harap segala nya berjalan dengan lancar. :13:

oh ye, baru realize kot.
this module, RESPIRATORY kan.
2 minggu je, n guess what? cuma ada 12 lecture sahaja.
macam boleh skor je ni. A*? hehehehe
jadikan aim ye lisa :face46:

yang xbest nye. :face59:
tukang supplier lecture notes dah nak bersara.
auuuuww. ye lah, kerja dia kan bahaya.
xpasal pasal kalau pihak atasan tahu.
dia yang kena, bukan aku, atau budak budak lain.
aku pon kesian jugak. but still i want the notes.
otoke otoke otoke :s::s::r::r::q:

nak baca buku? boleh.
tapi still, notes tuh guides untuk aku baca.
buku kan banyak gila.
takot terkeluar landasan je apa aku baca.
:131: pastu pening sebab banyak sangat kena baca. kuikui

hurm, terpaksa lah pergi mencari :122: manusia yang capture pic notes.

dugaan betol.
nak dekat pro exam ni.
banyak pulak benda xdiundang muncul.

k lah, tuh je. bye bye.

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…