Skip to main content

aku xmahu, tapi..

berbelah bagi.
tuh la yang aku rasa sekarang.

ada dua kata kata mutiara self-made.

kata kata mutiara satu berbunyi begini.

"ikhlas kan hati tuh"

huraian nya.
kalau dah dia kata wajib, pergi saja lah. 
dok kat bilik pon apa dapat?
hati x tenang. mau belajar pon susah. 
jantung dok lub dup lub dup takot tibe tibe orang datang bilik ketuk suruh pergi.
lagi naya, kalau die saman suruh pegi masuk tata tertib.
owh tidak!
so, ikhlas kan hati. pergi dan dengar.
eh, dengar? *itu xpasti*

kata kata mutiara dua pula
.
"kenapa baik sangat bila xperlu pon sebenarnya"

huraian bagi yang ini pula ialah,
ini kata kata mutiara bila berfikiran jauh sangat.
persoalan yang timbul ialah,
macam mana kalau sebenarnya tata tertib all those ugutan hanyalah ugutan semata.
maksud nya, die saja nak takot kan supaya aku pergi sana dengar.
macaaaaaam mana tuh? 

sungguh aku berbelah bagi.
mahu tuang, tapi takot.
budak budak sungguh aku ni.

ps : aku baik kan?

si kaki tuang, boleh kasi tips tak? aku mahu berguru.

perasaan aku jap lagi.

Comments

Raji berkata said…
hurmm ak cuba memahami o.O
aku rasa mcm definition utk yg 2 tuh terbalik jer..
ikhlaskan hati tuh macam sesuai dgn persoalan yg bawah ;P
Yana said…
hahaha.. kesiannya. mesti ponteng kan? tapi buat ape nk ponteng? rasanya lg best kalau pergi je.. heh

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)