Pages

Thursday, February 3, 2011

kenapa kena pandang mata masa interact?

dayheeem!

aku paling x suka kalau aku cakap dengan orang, 
orang tuh jawab x muka x angkat pon, buzy sangat ka?

kalau aku boleh angkat muka aku, sebab nak tanya kau something.
why didnt you do the same thing as me?

tau x, jawab without eye contact tuh sangat lah kuang ajaq.

eye contact tuh penting sangat dalam komunikasi.
tuh yang aku belajar lah dalam ece a.k.a early clinical exposure.

bayangkan kau jumpa patient,
xpandang pon mata patient, macam mana tuh?
xke sombong baboon?
tapi jangan lah tengok overdose macam nak terkam orang.
its not appropriate too. HAHA.

kalau x belajar ece ni pon, 
aku rasa benda ni simple thing je.
masa cakap, eye contact kena jaga lah.
benda ni worldwide apply kot.

dari mata turun ke hati, xgitu? 

so, mesej nak sampaikan.

please mind ur eye contact.
its daaaaaaaaamn importaaaaaant!

2 comments:

FH said...

haha orang tu segan kot. haha
sabar je la

n i k l i s a said...

@FH

ala, malu malu pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...