Pages

Tuesday, February 15, 2011

perlu ke? dan salam maulidur rasul.

salam.

semalam, ada tayangan sejam di lecture hall.
pasal rasul kita, muhammad s.a.w
hati ini tersentuh. sungguh.

bagaimana salasilah nabi. 
kemudian, macam mana nabi berhijrah ke madinah, dan disambut baik pula kedatangan mereka.
bagaimana nabi kita ni sanggup berperang, kena caci, kena baling semata mata nak sebarkan agama islam.
mendengar khutbah nabi yang terakhir. banyak pesanan nabi bagi kat kita.
dan akhirnya, saat saat nabi mati. ya Allah, sedih nya. masa tu pon dia ingat lagi kat kita. 

aku nak jumpe manusia mulia ni. manusia mulia yang sayang sangat kat kita.


tapi, kalau tengokkan dosa aku sekarang.
lagi pentingkan urusan duniawi, memang aku malu sangat nak jumpe nabi nanti, kat akhirat, kat padang mahsyar.
tapi tuh la, aku menaip sini memang senang.
nak berubah tuh yang bapak susah gila, aku pon paham.
sebab aku pon jahil, bodoh sombong orang kata, dah tahu, tapi xbuat.

sempena maulidur rasul ni, rajin rajin kan lah diri bukak youtube,
search pasal nabi. tengok dan hayati.
mana lah tau terkesan di hati ke kan? who knows kan?

---------------------------------------------------------------------

dan untuk post perlu ke?

AMARAN
ini sensitive dan pedas, kalau xtahan pedas, jangan cuba untuk baca.

perlu ke letak gamba bf masing masing dekat blog masing masing.
dengan tajuk 'my only one', 'i heart u', yada yada.
then ayat bawah tuh. 'i love u so much!.. bla bla panjang lah ayat jiwang die,'

perlu ke buat 'welcome note'
setiap kali aku masuk blog kau, setiap kali aku nak baca older post kau, 
ada kata kata 'selamat datang ke blog aku, sila lah follow' grr
pastu sampai 3,4 kali pulak tuh.
aku pangkah teros lah ye.

perlu ke letak 'wishlist' kat korang punye sidebar?
kenapa, nak tayang sangat benda yang korang mahu.
yang dah dapat di tick, kenapa xbuang saja. tinggalkan yang xdapat je?
name pon wish list.
adakah tujuan sebenar nak tayang ape yang dah dimiliki, nak bagi jeles ke?
ok, aku jeles. puas hati? -.-

perlu ke? perlu ke? perlu ke?

dan xperlu okay nak suruh aku follow blog kau.
aku pon reti follow kalau aku nak follow. chill.

korang pikir ni ke?
hahaha. xpe lah. ni pandangan tulus mulus dari aku je. jangan lah take it deep sangat. chill!

pesanan penulis :
aku tidak menujukan hal ini spesifik kepada mana mana individu. maka, janganlah terasa.
sebab ramai je blog yang aku bw, buat ini..
bukan niatku untuk bermusuh dengan siapa2. :)

k salam.

6 comments:

eiei =D said...

okee terasa -.-
semua sama dengan blog eiei..

btw , thanks laa -.-

n i k l i s a said...

@eiei =D

er, kena ke?
sori sori..

chill.

eiei =D said...

http://strawberrydanchocolate.blogspot.com/2011/02/sorry.html

n i k l i s a said...

@eiei =D

ok

Raji berkata said...

salam maulidur Rasul
marilah sama2 kita berselawat keatas beliau
semoga kita dpt syafaat di akhirat kelak..

ala weh
perlu ke tuh sumer..
chill lah weh..
hahaha
xslh pun nk letak hohoho

n i k l i s a said...

@Raji berkata

yep2. :)

hehehe.
tol tol.
tapi ni opinion aku jerr
xkisah lau nak buat.
blog masing masing kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...