Skip to main content

perlu ke? dan salam maulidur rasul.

salam.

semalam, ada tayangan sejam di lecture hall.
pasal rasul kita, muhammad s.a.w
hati ini tersentuh. sungguh.

bagaimana salasilah nabi. 
kemudian, macam mana nabi berhijrah ke madinah, dan disambut baik pula kedatangan mereka.
bagaimana nabi kita ni sanggup berperang, kena caci, kena baling semata mata nak sebarkan agama islam.
mendengar khutbah nabi yang terakhir. banyak pesanan nabi bagi kat kita.
dan akhirnya, saat saat nabi mati. ya Allah, sedih nya. masa tu pon dia ingat lagi kat kita. 

aku nak jumpe manusia mulia ni. manusia mulia yang sayang sangat kat kita.


tapi, kalau tengokkan dosa aku sekarang.
lagi pentingkan urusan duniawi, memang aku malu sangat nak jumpe nabi nanti, kat akhirat, kat padang mahsyar.
tapi tuh la, aku menaip sini memang senang.
nak berubah tuh yang bapak susah gila, aku pon paham.
sebab aku pon jahil, bodoh sombong orang kata, dah tahu, tapi xbuat.

sempena maulidur rasul ni, rajin rajin kan lah diri bukak youtube,
search pasal nabi. tengok dan hayati.
mana lah tau terkesan di hati ke kan? who knows kan?

---------------------------------------------------------------------

dan untuk post perlu ke?

AMARAN
ini sensitive dan pedas, kalau xtahan pedas, jangan cuba untuk baca.

perlu ke letak gamba bf masing masing dekat blog masing masing.
dengan tajuk 'my only one', 'i heart u', yada yada.
then ayat bawah tuh. 'i love u so much!.. bla bla panjang lah ayat jiwang die,'

perlu ke buat 'welcome note'
setiap kali aku masuk blog kau, setiap kali aku nak baca older post kau, 
ada kata kata 'selamat datang ke blog aku, sila lah follow' grr
pastu sampai 3,4 kali pulak tuh.
aku pangkah teros lah ye.

perlu ke letak 'wishlist' kat korang punye sidebar?
kenapa, nak tayang sangat benda yang korang mahu.
yang dah dapat di tick, kenapa xbuang saja. tinggalkan yang xdapat je?
name pon wish list.
adakah tujuan sebenar nak tayang ape yang dah dimiliki, nak bagi jeles ke?
ok, aku jeles. puas hati? -.-

perlu ke? perlu ke? perlu ke?

dan xperlu okay nak suruh aku follow blog kau.
aku pon reti follow kalau aku nak follow. chill.

korang pikir ni ke?
hahaha. xpe lah. ni pandangan tulus mulus dari aku je. jangan lah take it deep sangat. chill!

pesanan penulis :
aku tidak menujukan hal ini spesifik kepada mana mana individu. maka, janganlah terasa.
sebab ramai je blog yang aku bw, buat ini..
bukan niatku untuk bermusuh dengan siapa2. :)

k salam.

Comments

Eiein Damanhuri said…
okee terasa -.-
semua sama dengan blog eiei..

btw , thanks laa -.-
Nik Lisa said…
@eiei =D

er, kena ke?
sori sori..

chill.
Eiein Damanhuri said…
http://strawberrydanchocolate.blogspot.com/2011/02/sorry.html
Raji and Yeen said…
salam maulidur Rasul
marilah sama2 kita berselawat keatas beliau
semoga kita dpt syafaat di akhirat kelak..

ala weh
perlu ke tuh sumer..
chill lah weh..
hahaha
xslh pun nk letak hohoho
Nik Lisa said…
@Raji berkata

yep2. :)

hehehe.
tol tol.
tapi ni opinion aku jerr
xkisah lau nak buat.
blog masing masing kan..

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa