Pages

Wednesday, February 9, 2011

lub dup ahh

serius bengong dalam practical patho tadi.
perkara quite xsenonoh berlaku aa.

dr ni tanya la..
kalau Ventricular Septal Defect ape jadi dekat heart kan?
banyak lah jawapan keluar,lah Eisenmenger Syndrome lah. Ventricle Hyperthrophy la, banyak lah kan?
dr angguk, betol betol.
then dr tanya lagi, apa yang kita dapat dengar?
then member sorang ni jawab murmur.

ok, so dicsuss lah pasal murmur pulak.
apa itu murmur?
murmur ni extra heart sound, due to turbulence flow dalam heart yada yada sume lahhh.
then, sorang ni pulak cakap..
owhhh, kalau yang biasa, heart sound bunyi.. lub dup je kan.
tapi kalau ada murmur, dia akan bunyi.. lub dup ahh..

dapat tangkap x?
bunyi tuh kuat lucahh kot.
then semua gelak. terutama boys.
sengal gile.
sebab bunyi ahhh tuh serius semacam.
macam tut je kot. kah kah kah.
dr pon senyum senyum jugak.

memang aku ingat sampai mati ah murmur tuh cane.

readers sekalian,

jangan lupa,
lub dup ahhhh. 

4 comments:

nuraru said...

jap xfaham.
knp censored?




huahauaua

:-: Nizam27391 :-: said...

hari kecensoredan.. haha...

n i k l i s a said...

@nuraru

haha, paham paham sendiri la eh. hehe

n i k l i s a said...

@:-: Nizam27391 :-:

agak ah. kelaka kowt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...