Skip to main content

lub dup ahh

serius bengong dalam practical patho tadi.
perkara quite xsenonoh berlaku aa.

dr ni tanya la..
kalau Ventricular Septal Defect ape jadi dekat heart kan?
banyak lah jawapan keluar,lah Eisenmenger Syndrome lah. Ventricle Hyperthrophy la, banyak lah kan?
dr angguk, betol betol.
then dr tanya lagi, apa yang kita dapat dengar?
then member sorang ni jawab murmur.

ok, so dicsuss lah pasal murmur pulak.
apa itu murmur?
murmur ni extra heart sound, due to turbulence flow dalam heart yada yada sume lahhh.
then, sorang ni pulak cakap..
owhhh, kalau yang biasa, heart sound bunyi.. lub dup je kan.
tapi kalau ada murmur, dia akan bunyi.. lub dup ahh..

dapat tangkap x?
bunyi tuh kuat lucahh kot.
then semua gelak. terutama boys.
sengal gile.
sebab bunyi ahhh tuh serius semacam.
macam tut je kot. kah kah kah.
dr pon senyum senyum jugak.

memang aku ingat sampai mati ah murmur tuh cane.

readers sekalian,

jangan lupa,
lub dup ahhhh. 

Comments

nuraru said…
jap xfaham.
knp censored?




huahauaua
hari kecensoredan.. haha...
n i k l i s a said…
@nuraru

haha, paham paham sendiri la eh. hehe

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)