Skip to main content

sila selamat!



selamatkan mereka mereka di mesir sana itu! 


amin!

tapi terpikir gak, kan?
mostly yang pi mesir, untuk belajar medic or dentist.
kalau mesir still bergolak, i mean berlarutan la rusuhan tuh.
cane dorang nak belajar?
how will kerajaan manage benda ni?

IPTA memang xmungkin la nak masuk.
IPTS pon da banyak siot da.
siap terlebeh amik pon ado.

nak hantar student pi mana lagi?
endon? india?

krisis betol.
tapi mesti ada hikmah semua ni.
have faith in HIM. u'll be strong. :)

harapan ku, semua setel dengan baik baik jer. 
dan paling penting sekarang, sila balik MALAYSIA dengan selamat ye! 

AMIN AMIN

Comments

Cik Tqah said…
hm..sume orang skang pandai belajar..dats y la byk graduan menganggur.. :)
Nik Lisa said…
@Cik Tqah

government kita pandang serius hal ni.
rugi aa belaja kalau kije xda.
amat said…
ape susah, join medic uitm je la, haha...

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak