Pages

Tuesday, November 30, 2010

welcome back.

sometimes, i wish to be alone

haji nik yusof dan hajjah nornazila.
welcome back to malaysia.

yeah.
mak dan ayah aku dah selamat sampai Malaysia dah.
balik from haji. :)


lepas delay macam macam.
kat jeddah delay. kat klia nak balik kb pon delay.
haih haih. 
tapi sampai jugak akhirnya.


syukur, alhamdulillah.

tapi still ada yang xsampai lagi.
bag baju mak aku still kat jeddah sana. 
he he he. 
macam mana tuh? 

tadi, aku kol ayah.
suara serak serak gitu.
habis hilang suara macho ayah ku. he he.
perubahan cuaca kot.

akhir kata,
aku sangat xsabar dan teruja betol nak balik kampung hujung minggu ni. :)

Day 2 — Your favorite movie

tajuk hari ke dua ni buat aku senyum.
sebab aku ni kaki movie.

ye. aku seorang yang sangat suka tengok movie.
whether i took the movies from my friends yang memang supplier terbaik daku. hahaha
atau aku pergi mana mana tempat yang ada wayang dan tengok kat situ teros.

so, my favorite movie yang aku suka.
dan aku dah tengok banyak kali tapi aku xbosan pon.
xlain dan x bukan.
movie 27 dresses

cerita ni dah lama da aku rasa.
pasal ape?
aku tulis secara ringkas saja ye.
pasal sorang perempuan yang jadi bridesmaid for 27 weds.
so, she has 27 dresses made for the bridesmaid.
the dresses are all macam sangat chick la. depends on the wedding itself.
rasa cam nak jer. he he.
and yes, its a romantic movie. he he he.

then of course ada part part konflik tuh kan. 
which make the movie more interesting.

the best part is.
scene where james marsden tuh datang rumah katherine heighl.
then, katherine tukar tukar 27 dresses dia tuh.
and james snap the pictures of her. so sweet.

video 27 dresses tuh. :)

so, ape movie favorite korang pulak eh? 

and yeah, this post is regarding THIS POST. check it out.

Monday, November 29, 2010

Day 1 — Your favorite song


i prefer to be masked.

cakap pasal lagu.
seriously aku xda la minat specific lagu ape.
aku biasanya minat then kejap je dah lupa.
time tengah minat, rasa macam everyday nak dengar.
then mula lah rasa bosan.
unless kalau lagu tuh meaningful to me.

sebab apa meaningful?
  • maybe sebab lagu tuh ingatkan aku kat mak dan ayah.
  • maybe sebab lagu tuh lagu aku dengan someone special.
  • maybe sebab lagu tuh wat aku ingat kenangan aku dengan kawan aku. 

so. my favourite song is lagu sempurna by andra and the blackbone.

sebab aku suka lagu ni dan diangkat jadi lagu favorite is because :
  • lirik dia in BM ( ada sikit indon la kot ) buat aku rasa lagi dekat di hati dan senang nak faham.
  • lagu tuh pon slow je. bukan jazz la tapi. jazz aku tidow je. dia RNB kot. best sangat.
  • lirik sangat sangat meaningful. wat aku sebak je bile dengar.

ni dia. layan k. hayati lirik dia
jgn kau tgglkan drikuxkn mmpu mghdpi semua
hnya bersama mu ku akn bisa
kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu 
sempurna......
sempurnaa 
aku ada post sal lagu ni kat sini.
ada la kan jiwang jiwang zaman muda di situ. hehe.
tapi lupakan kisah lama.
sebab orang yang aku maksudkan dalam itu tidak lagi sempurna bagi diriku.

sekarang aku nak dedicate kan lagu ni kat mak dan ayah.
kamu berdua amat sempurna di mata ku wahai mak dan ayah. :)
dan kamu yang special buat diriku. :)

and yeah, this post is regarding THIS POST. check it out.

Sunday, November 28, 2010

dare enough?




ye. kawan kawan.
aku menyahut cabaran ini sebab rasa tercabar.
ditambah dengan sifat semula jadi aku yang suka kan cabaran.
eceh. *nak muntah*

walaupun aku macam xpatot la sahut cabaran ini.
sebab aku bukan nya cuti macam orang lain. 
aku tengok benda ni dekat belog kawan baik daku, zatie.
macam menarik je. 

so macam gedik la kan nak buat.
sapa nak buat jugak, jom la join.
jangan nak malu malu kucing pulak. 
aku tembak dengan sniper baru tahu. huahua.

cabarannya ialah '30 Days Blogging Challenge'


dan aku kena blogging pasal topic yang telah ditetapkan itew.
jom usha apemenda.



  • Day 1 — Your favorite song
  • Day 2 — Your favorite movie 
  • Day 3 – Your idea of the perfect first date.
  • Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
  • Day 5 – How important you think education is?
  • Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
  • Day 7 – Your dream wedding.
  • Day 8 – A song to match your mood.
  • Day 9 – A photo of the item you last purchased.
  • Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
  • Day 11 – What’s in your makeup bag?
  • Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
  • Day 13 – Your views on drugs and alcohol
  • Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
  • Day 15 – Something you don’t leave the house without.
  • Day 16 – Your view on homosexuality. 
  • Day 17 – How you hope your future will be like.
  • Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
  • Day 19 – Your reflection in the mirror
  • Day 20 – The meaning behind your blog name.
  • Day 21 – A photo of something that makes you happy.
  • Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
  • Day 23 – 15 facts about you.
  • Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
  • Day 25 – Who are you?
  • Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
  • Day 27 – What kind of person attracts you?
  • Day 28 – In this past month, what have you learned?
  • Day 29 – Something you could never get tired of doing.
  • Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days



kawan kawan, nantikan saja post xseberapa dari saya yerh.

esok start.
esok mak ayah balik from mekah.yebedabeduuu!




k bye.


spice-ing up my blog



lepas dah buat header baru.
entah la kenapa. 
semalam hari make-over blog kot.
macam macam aku tambah.
eceh.

ape yang aku tambah?
mari mari aku bagitahu.

1) hover link background.
maksud nya, kalau if move ur cursor tuh kat mana mana tempat yg ber "backlink", akan keluar sort of background kat belakang dia. aku terasa comel. ecehh.

2) aku tuka tulisan post title. see above. :) 

3) underline aku sekarang dah jadi double underline. dan underline yang satu lagi tuh sangat kawaii. :)

4) tepi post title ada icon.

5) ada button fb like. kalau suka, like saje. :)

6) bg juga bertukar. pinky strawberry. wink and wow! 
 

semua perubahan ni, courtesy of many blogspot yang aku jumpe.diorang buat tutorial. baik kan?
dan juga courtesy someone special yang terer html. bagus la kau. ko boleh baca html dan teros terjemah kan ke ape? HAHA. 

nak tanya ape ape, tanya kat formspring ye. 
xpon komen jer post ni. 
insyaAllah i come back to you.

ok. tuh jer. 
saya mahu buat pharmaco! 


Saturday, November 27, 2010

new header.



^
|
|
|

tengok atas sume. 

wah wah wah. header baru.

so, motifnya.
this time nak buat pink pink skit. 
girlish sgt ke? xpe. kejap je.
mood  tengah nak girl girl ni. he he.

ada pink holga siap.
saje nak bagi inspiration to myself.
naik sem baru, i nak beli new lomo cam.
holga ke x, later la i decide. *big grin*



ni dia. komen anda? :)

Friday, November 26, 2010

4 great novels, i think.



u can already guess what im going to babble rumble today right.
yeah, hun. its about novel.

im a very big fan of sidney sheldon. 
so the list will be MOSTLY about sheldon's novel.
hey, his novels will never make u feel like not-worth buying.
he knows how to satisfied his readers like me. he he.

1) MASTER OF THE GAME by sidney sheldon.

OMG. this books are the very first novels of sheldon that i have read. and, it was breathtaking. i accidently fall in love with his writing. this is the story of a miner that work really hard, and being faced with many obstacles and later yeah, he's become the owner of one big company. the interesting part is, the story of the miner is not stopped there. but, the story continues from one generation to generation. how can u really do a story from generation to generation without making people get tired of reading it? i'm so amazed. 

2) NOTHING LAST FOREVER by sidney sheldon.

this book is about female doctors life. three doctors who met and become housemates. each of them have their own secret for becoming a doctor. later in life, one doctor was killed. another one got sued for killing. and another one, err.. i cant remember. HAHA. tapi, bacalah. bessst!

3) MY SISTERS KEEPER by jodi picoult.

cerita pasal family. kakak dia kena leukemia. then, adik die ni dilahirkan genetically improvised untuk tolong akak dia. so, kirenya. if akak dia kena ape ape, nak blood ke, nak leukocyte ke, nak stem cell ke, adik dia la yang akan donate. sampai la one day, adik dia ni gi saman parents diorang. adik cakap, dia xnak dah sakit sakit derma kena cucuk jarum. . macam nak x sanggup la. betol wat. lumbar puncture sakit kot.. jarum gedabak kot. =.= 
cerita ni tacink sangat. memang berendam air mata la. wuwuwu. sedeh siot.

4) 5TAHUN 5BULAN by hlovate

haa, sapa minat baca novel mesti dan mesti akan suka baca cerita cinta melayu yang suwwwwit ini. hahaha.
sumpah best. :)


TENGAH BACA SIDNEY SHELDON'S TUH. :)

my ramble mumble
semua buku sidney sheldon aku suka sbenarnya. 
no compromised. :)
eh, tader cerita romantik romantik ker? HAHA

Thursday, November 25, 2010

so cantik belog. :)

salam. 

tadi baru borak borak dengan kawan pasal award. 
aku xpernah buat post lagi pasal award. 
bukan sebab xda orang kasi. (cewahhh cam poyo pulak.)
sebab malas nak tuntut. hik hik. 
pemalas punya orang! =.= 

sekali ada orang kasi award pulak. 
so, for the first time. i nak redeem it. HEHE.
so, here it is. my first post about award yang blog ni dapat. 

the award. 

thanx feeza rashid!

regarding the award. it says. 
SO CANTIK BLOG. 

haha. cantik la sangat blog niklisa ni.

so regarding this blog. nak cerita sikit la kan.
terima kasih kat background blogger je la. hehe. 
i amik situ jerhh.
background polka dot biru ni..
tapi its blue. xsukee sangat. ntah la ape mood hari tuh wat kaler biru..
nak tuka nanti kaler pink.
x de la menat pink secara fanatik. tapi blog ni, nak kaler pink jugak! 
sebab, cam cunn je kaler pinkk
baru nampak girlish skit. he he he.

btw, header tuhh dah lama. rasa cam nak tukar dahh.
but, not now. nanti aku belajar potoshop lagi. tacap2 skil aku lagi.
baru buat yang lawa lagi. yang atas tuhhh x lawa. :(
kan?

owh owh. ada soklan yang perlu dijawab.
iaitu :

1. berikan satu nickname untuk saya.
niklisa. eh ni username. nickname, lisa jer la. :)

2. ucapan untuk pemberi award.
feeza rashid, awak baik kasi saya award. thanx2. she's my coursemate buddy. 
pandai dan comel okay. :)

3. berikan 6 artist/singer/band group yang  korang minat.
-jang geun seuk encem aw aw
- eun hyuk super junior pandai nari dan comel tew
- hero ex-dbsk yang howtt. auw auw
- annie little sangat comel dan saya suke lagu dia yang fly me away tuh.
- soko artis perancis kot, omg lirik bengong but acceptable
- lagi satu sape? arhhh. nape xda artis melaysia yang saya minat ni?? ahhhhh. YUNA ZARAI LAH. 

4. kasi kat blogger yang ada blog cantik dan cun.
shiedah , belog dia simple dan best untuk dibaca. 
liyanna, belog dia dah cun! kaler biru feveret die.
eqa, belog bunga bunga. :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------


subhanallah. i'm amazed with ur creations ya Allah. 

k bye. 

sad







sad.


betol orang kata.
hidup ni xboleh happy sangat.
nanti mesti ada benda yang sedih pulak.


Wednesday, November 24, 2010

best


salam.

hari ni BEST.

i bangun a bit early.

i stay je kat fakulti instead of balik bilik dan melewa lewa di bilik yang indah tew. 

i am well prepared, cause i read about today discussion last night. :)

i dapat keychain dari kemboja. from my friend, radziah. 

i dapat cokelat dari russia. from my friend, andik. 

thanx you very much, girls. :)

so, today's mood :

HAPPY

FMTU : solat jangan di tinggal. :)

Sunday, November 21, 2010

MOVIE : UNSTOPPABLE. (MUST WATCH)


puas hati gila tengok cerita atas.
korang akan rasa saspen gila larh.
memang breath-taking sangat sangat.
rasa macam pengaliran udara badan korang xwork sangat.
rasa tercungap cungap habes la.
serius dow. 

bayang jer la.
kereta api yang xda orang pandu.
banyak gerabak pulak tuh. 36 kalo xsilap.
ada pulak 9 kot gerabak yang methane phenol yang hazardous tuh.
very flamable kot.
kalo jatuh memang pung pang pung pang je terbakar
eceh, aku cakap macam tahu je amenda methane phenol tuh.
HUAHUAHUA.

unstoppable sebab train 777 tuh la xleh berenti.
then usaha orang orang cuba untuk memberhentikan train tuh la.
one of those are chris pine yang sangat hensem. OMG.
nasib baik stoppable jugak akhirnya. HAHA.

korang kena tengok la movie ni.
memang BEST.
kalo xbest cari aku. 
aku bayar balik duit tiket korang.
(waaa. xpasal pasal nak bayarkan.)

akhir kata, PEGI TENGOK OKAY.

train 777 yang xnak berhenti tuh. HAHA. panjang gila okayyy!

nak bintang?
aku kasi 5 bintang! puas HATI sangat. :)

FMTU : i have fun! pandai aku pilih movie kan?  he he

ni baru direct translate!

u wont know if u never try it. 
a story of my friend and i.

read below first. 


ni baru direct translate from malay - english.
time tgh berbobok bersama kawan kuh. =.=
yang namanya terpaksa ku hitamkan.
takot ganggu privasi dia pulak.

i dunno really what is the purpose of us talking like that. 
seem silly. but fun! :)

maaf la. xreti nak ngedit. jadi ada putih2 lak.
nk sambung pon xnampak cam sambung. dush! 

k bye bye.

FMTU : nak cuba, boleh jugak. hilang tension lepas exam. :)

Friday, November 19, 2010

sayang malaysia.


dear friends, 
jangan di agung agung kan sangat cinta kamu itu.
jangan di besar besar kan sangat sehingga kawan kawan kamu lupa.
sebab, bila kamu sedih sebab cinta. kawan juga kamu cari. 

FRIENDSHIP FOREVER. i love u.

------------------------------------------------------------------------------------

malaysia menang sepak takraw separuh akhir lawan korea.
aku happy gila sebaaaaab aku malaysia menang. yihhaaa!
and time tuh aku semangat gila tengok. 

tapi serius xsuka time si putra and arif tuh kalo dapat mata pergi menari sotong pulak.
haih. burok okay. 
rileks rileks suda.

anyhow, congrats.

malaysia lawan thailand?
siapa menang? :)

FMTU : last night at home. T_T

25

update yang lambat gila. haih. haih.
maaf korang. wuwuwuw.

these are friends yang tagged me. 
thnx kerana mengingati daku. terharu terharu. wewe


so, tag ni kisahnya macam ni.
i have to list down 25 things or facts about me.

so here it is. 

THE LIST OF 25. 

1. aku suka baca novel omputih. 
2. aku ada kucing nama oreo.
3. budak sem 3 kat uitm shah alam.
4. 19teen
5. nak sangat pegi bukit cerakah
6. nak sangat try hop on hop off KL tuh. :)
7. since aku suka LOMO, aku ada UWS sakurasan. pink kaler. yucks.
8. besides lomo, i also in love with korea. movies, music, the artist. all.
9. i love TOP bigbang, HERO dbsk, and eunhyuk suju.
10. i have boyfriends. girlfriends. and no abnormal friends yet.
11. i  love to study, but i got distracted easily
12. i think life is unfair, especially in the environment of my faculty.
13. my dean is a cardiologist! so proud with u KY. 
14. i choose my friends.
15. i have two blogs. 
16. i love woman with styles. 
17. blogwalking is my passion.
18. i got a new crush but let it be a secret.
19. orang lain cuti sem, tapi saya x. :(
20. dan sekarang terasa nak deactivate kan je FB tuh.
21. im easily get jealous.
22. im fragile. 
23. i love my family.
24. i think a lot about my future. my jobs, my future family. bla. bla.
25. i wish to go to sipadan.

huh, finish. so hard aa.
sape nak wat, wat la yerh. :)

Tuesday, November 16, 2010

orang gila

hye. salam.

sekarang kan semua orang dok kecoh pasal UNCLE seeker punya cerita cinta syyhh dia tuh.
xnak cakap banyak.
nak tahu usha sendiri.

blog blog lain pon banyak gak cerita. 
blog ni, xnak cerita panjang.
xnak ulas panjang.
bia daku pendam dalam hati jer.
pasal hal ni saje la. HAHA.

tapi tapi tapi,
aku nak share video ni.
tanya linda.
yang time uncle seeker debate dengan dr fadzillah kamsah tuh.


komen?

ni komen haku lak.
mulut cibai la mamat tuh. hak-tuih!
mulut cam haram jer.
aku tonyeh cili cabai baru tahu. 

nampak aa ko jenis baran weh.
cane perempuan nak lekat dengan ko..
ntah hape hape. poyo la lu.

ok dah habis marah orang gila. opss. he he

nah aku kasi gambar.


korang cek x cek x?
baik ngaku cepat! :)

k bye bye.

Monday, November 15, 2010

vertical farming!

hye all.

pening kepala pulak hari ni.
lepas telan panadol dua bijik.
aku rehat rehat je dalam bilik.
hurm.

------------------------------------------------------------------------------

motif sebenar nak bercerita pasal vertical farming.
heh. menatang apa pulak ni?

okay. die macam hydroponic la.
tanam dalam bangunan.
kalau hydroponic tuh kecik je kan.
kalo dok flat pon boleh taruk bekas tuh kat beranda.
habis la semak.
mana nak menanam. mana nak jemur kain. haih.

vertical farming ni lagi advance.
dia memang sediakan satu bangunan besar bertingkat tingkat.
and tanam je tanaman dalam tuh.

dengan cara ni.
tanah boleh save da.
tanah buat tanam tanam, boleh guna untuk buat kondo ke ape.

lagi, xyah sibuk dengan serangga perosak yang bermaharajalela di dalam tanah tuh da.
safe la sikit.

n macam macam lagi la.
(pemalas nak tulis banyak banyak. hua hua huarghhh. ngantuk pulak)

disadvantage dia.

kita akan rasa xreal. sebab makan sayur xasal dari tanah. (alasan poyo je)

opinion aku lak,
okay jer.. sebab xyah nak sebok sayur lobang lobang ke ape ke da.
xyah risau nak racun ke ape... sebab bangunan xda serangga perosak.

time tengok gambar. teruja. teruja. woohoo.


dia tanam macam macam sayur sayuran kat dalam ni. :)



bangunan bertingkat tingkat tuh. 

thats all
k bye bye.

FMTU : im getting buzzier. chewa. :P

Sunday, November 14, 2010

nak wukuf dah.


tadi, dapat mesej dari mak.
mak cakap dia dah on the way nak gi arafah.
untuk wukuf tuh. 

semoga segala berjalan lancar yer mak, ayah.
i love u both.
and i miss u both. 

sekarang, x decide lagi nak beraya macam mana?
ke balik kampung mana dulu.
pukul berapa?

kan dulu mak n ayah je yang decide.
kitorang ikot jer.

but, dont worry much.
we are all fine. :)

and, saya telah berjaya mendownload crita THE LAST SONG.
nanti saya  review nanti.


yeah. yeah. yeah.

FMTU ; counting days for them to be back home. 16 more days.

nak tahu apa rupe kraken?


do u know kraken?
kraken tuh macam satu binatang lah.
yang menggerunkan.

i know pon sebab hari tuh tengok movie clash of the titans. 

so, nak tahu how it look likes?
gerun sangat ke?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 TADAA!


OMG. i am in tears. LOL.

funny meh. HAHA

FMTU ; semakin hari semakin risau. hurm


Saturday, November 13, 2010

hey buddies

hey buddies.



Welcome to high school, where everyone pretends to love what everyone else loves. Where guys go for the easy girls, or the popular girls. Where people are separated into groups; even if the people in those groups don’t realize it. Where people act a certain way to be accepted. Where people pretend to be someone else. Where people are different. Welcome to high school. The place where people struggle to find themselves, along with getting lost behind the masks. — Stop following the crowd. Do what you feel is right. Don’t ever make someone feel the way you felt when you were left out for being you.





FMTU : hey, it aint the same anymore. (;

Thursday, November 11, 2010

UNRESOLVED CASE : MISTERI MAN PART 1

pukul 4am

badan ku di goyang goyang.

'weh, bangun la weh. teman aku gi jamban. nak memerut lah'

aku keraskan badan.
aarh, man ni. potong lah. aku nak tidow.

'weh, please lah. teman aku weh. xtahaaaaaaaan dah.'

aku keraskan badan lagi.
aku xmahuuuuu man. aku nk tidow. hutang tido xjelas lagi nih. haih. pegii. pegiiii.

'weh, aku belanja ko makan fries mcD'

man, sampai hatimu.
menggoda diriku dengan makanan yang irrestitable itu.
nak fries, xnak fries. argh! aku xmampu menahan gelodak nafsu ku terhadap fries mcD.

aku pon celik mata.

'FRIES MCD man? orait. aku pon nak mandi teros. teman kan aku tau'


-----------------------------------------------------------------------------------------------


memang saja cari pasal aku n man bangun ke jamban pukul 4 pagi.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
man memerut dalam jamban

dan aku,

'shruk. shruk. shruk.'

aku menyental gigi ku.
dah dua hari x gosok.
layan tido beb dua hari. sedap je.
layan assignment beb 2 hari xtidow.
tuh yang qada tidow xhengat tuh.
ngat nak further sampai 3,4 hari.
sekali man ajak memerut pulak. potong bro, potongggg.
nasib ada fries mcD. wee-hee.

'shresh. shresh. shresh'

'eh, sapa lak basuh baju malam buta ni?'

aku pegi intai. dan aku terkejut.
tapi aku tetap macho.

'eh, man. da siap memerut ke? bila masa kau balik bilik amik baju nak basuh ni?'

'tadi. xbagitahu kau, nanti kau gedik nak ikot jugak.' man balas mendatar.

'okay man. aku sambung gosok gigi dulu. tata'

----------------------------------------------------------------------------------------

'shru. shru. shru'

aku terkejut lagi. kali ni bunyi air shower.
macam orang tengah mandi.

'eh, sape mandi tengah tengah malam ni?'

'hello, sape dalam?'

'weh, aku la man.'

'eh, man. ko mandi jugak?'

hati aku dah xsedap da. kenapa macam ni. man basuh baju. man memerut.
betol ke ape yang aku nampak ni.
ape ape hal mandi dulu. nanti baru aku cakap dekat man yang sebenar.

'okay man. mandi gak ni.'

aku cepat cepat mandi. bulu roma dah naik tegak.

seraya (ayat klasik)  aku siap, aku keluar.
dan aku terkejut lagi.
melihat man baru aje keluar jamban.

'eh, man. ko baru siap memerut ke?'

'haa. ye la.'

'habis. dengan siapa aku cakap tadi man?'

man buat muka gelabah.

'ko merepek ape ni?' balas man lalu mengheret tangan aku masuk ke bilik.

kenapa man buat muka gelabah?
aku kena korek ni.

TAMAT PART 1.


Wednesday, November 10, 2010

makan banyak banayak supaya jadi *SIHAT*



salam. hello everybody.

hari ini saya pegi beli tiket balik shah alam.

oh damn, xda tiket on 20th malam.
so, i go for 20th pagi. 

dan saya makan banyak sangat hari ni.

nasi kerabu for breakfast.
KFC for lunch.
jemput jemput ( i got stupid memoria about this ) for tea.
and tomyam for dinner, which is kejap lagi. 

plan for tomorrow?
mahu pergi majlis solat hajat adik kat sains machang.
tapi...emm, abaikan.


FMTU ; anybody wanna dedicate atas nye quotes to me? 

VISUAL KEI makeup style

hey mari mari saya mahu bercerita pasal make up jepang lagi.
kenapa lagi?
sebab dulu saya dah bercerita pasal makeup GYARU style.
cek it out okay. :)

walaupon saya bukan orang jepun. tp, saya jumpa satu lagi make up budak2 jepun yang macam cun je.
nasib bek kawan blog saya, mika darkness ni rekemen kan make up ni.

name makeup ni : visual kei

laki perempuan boleh pakai.
xmacam makeup gyaru ni. hanya gurl je seswai.
sebab nak kena pakai fake lashes ape sume lagi. hehehe.

makeup ni simple je.
kena main bahagian mata je la kot.
eyeliner sikit. eyeshadow skit.
kena pandai lukis lukis la.
cane nak buat winged untuk eyeliner tuh....

die nampak macam ganas gitu.
wuuwuw takot. xcomel cam GYARU la.
tapi okay la.

cakap x guna. jom tengok gambar jerhh.




so, sape nak try fesyen lagu ni.
boleh la mengusha tutorial di you tube itu. 

ok, bye bye. :)

Tuesday, November 9, 2010

hangin kot 7 nov hari tuh

mari mari aku nak cerita kisah yg wat aku hangin.
dah tulis panjang lebar tapi akhirnya terjadi INI.
usha lah post ITU supaya anda paham.

kiranya dah hangin dua kali la ni.
hangin sebab kisah INI. dan hangin sebab kisah yang aku nak cerita ni.


------------------------------------------------------------------------------------

nah aku kasi drawing aku yg cun gila. hahaha.


before tuh benda kuning itu adalah bas. nama dirahsiakan ye. kalo boleh guess go on lah.

kejadian ini berlaku di bentong.

dan mempunyai 3 step yang crucial.

step 1
bas meluncur dengan amat laju. vroom vroom. 

step 2
driver bas xda skill ni x sedar kot ada bonggol/bumper tinggi. 
sampaikan lalu selamber je, xbrek xbuat apa apa.
haih. 
lalu bas itu sedikit melayang dan menghentak jalan.
bunyi dia memang mengancam jiwa raga ku yg macho ini. huh.

step 3
driver yg berskill tiba tiba mampu mengawal stereng sebab lepas bumper tuh ada selekoh la pulak.
nasib baik gila. 

pengakhiran
bas rosak xleh gerak dah.
dan aku terpksa tukar bas. wuwuwuw.



FMTU : hey, what happen? dont u feel weird BFF?

bosan


today is boring.
what about tomorrow?
nak pegi beli tiket lah! 

ps : im craving for tomyam. but dont have gut to ask my aunty to cook that for me. he he he

the "me"


i love doing this.

because we can talk more and more.
argue more and more.
babble more and more.

and a lot more, more and more.

how about you?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...